USA http://panuraatikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/taxonomy/term/134597/all Wed, 24 Jan 2018 21:55:48 +0200 fi Mike Pence piti voimakkaan puheen Knessetissä http://mmarttila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249746-mike-pence-piti-voimakkaan-puheen-knessetissa <p>Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence vieraili pari päivää sitten Israelissa. Vierailun kohokohta oli hänen puheensa Israelin parlamentissa knessetissä. Varapresidentti Pence sanoi puheessaan mm.:</p><p>&quot;The Jewish people&rsquo;s unbreakable bond to this sacred city reaches back more than 3,000 years. It was here, in Jerusalem, on Mount Moriah, that Abraham offered his son, Isaac, and was credited with righteousness for his faith in God.</p><p>It was here, in Jerusalem, that King David consecrated the capital of the Kingdom of Israel. And since its rebirth, the modern State of Israel has called this city the seat of its government.&quot; <a href="https://www.timesofisrael.com/full-text-of-pences-address-at-special-session-of-knesset/" title="https://www.timesofisrael.com/full-text-of-pences-address-at-special-session-of-knesset/">https://www.timesofisrael.com/full-text-of-pences-address-at-special-ses...</a></p><p>Israelin ja Palestiinan rauhanneuvottelujen kannalta tilanne ei ole kovin valoisa juuri nyt, vaikka USA:n ja Israelin välit ovat paremmat kuin &#39;miesmuistiin&#39;. USA siirtää suurlähetystönsä Tel Avivista Jerusalemiin niinkin pian kuin ensi vuoden loppuun mennessä.</p><p>Mutta juuri samaan aikaan kun Mike Pence vierailee Jerusalemissa manailee palestiinalaisten Mahmud Abbas Euroopan matkallaan Israelia maan rakoon. Abbas kieltäytyi tapaamasta Yhdysvaltain varapresidentti Mike Penceä tämän vieraillessa Lähi-idässä.</p><p>Abbasin &quot;presidenttikausi&quot; on päättynyt tiettävästi jo v. 2009, mutta mies jatkaa ilmeisesti ns. vt.presidenttinä. Häntä on syytetty myös terrorismista: Muhammad Da&rsquo;ud Auda, <a href="https://fi.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCnchenin_veril%C3%B6yly" title="Münchenin verilöyly">Münchenin verilöylyn</a> 1972 pääsuunnittelija, sanoo Abbasin rahoittaneen iskun.</p><p>Poliittiset ristipaineet ovat kovat ja valitettavan todennäköiseltä näyttää, että EU ja Eurooppa tulee lopulta nielaisemaan &#39;Abbasin koukut&#39; syvälle kurkkuunsa. Mikäli niin käy, tulee EU-Eurooppa valitsemaan kohtalokkaan tien ja allekirjoittaa itse oman tuomionsa.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence vieraili pari päivää sitten Israelissa. Vierailun kohokohta oli hänen puheensa Israelin parlamentissa knessetissä. Varapresidentti Pence sanoi puheessaan mm.:

"The Jewish people’s unbreakable bond to this sacred city reaches back more than 3,000 years. It was here, in Jerusalem, on Mount Moriah, that Abraham offered his son, Isaac, and was credited with righteousness for his faith in God.

It was here, in Jerusalem, that King David consecrated the capital of the Kingdom of Israel. And since its rebirth, the modern State of Israel has called this city the seat of its government." https://www.timesofisrael.com/full-text-of-pences-address-at-special-session-of-knesset/

Israelin ja Palestiinan rauhanneuvottelujen kannalta tilanne ei ole kovin valoisa juuri nyt, vaikka USA:n ja Israelin välit ovat paremmat kuin 'miesmuistiin'. USA siirtää suurlähetystönsä Tel Avivista Jerusalemiin niinkin pian kuin ensi vuoden loppuun mennessä.

Mutta juuri samaan aikaan kun Mike Pence vierailee Jerusalemissa manailee palestiinalaisten Mahmud Abbas Euroopan matkallaan Israelia maan rakoon. Abbas kieltäytyi tapaamasta Yhdysvaltain varapresidentti Mike Penceä tämän vieraillessa Lähi-idässä.

Abbasin "presidenttikausi" on päättynyt tiettävästi jo v. 2009, mutta mies jatkaa ilmeisesti ns. vt.presidenttinä. Häntä on syytetty myös terrorismista: Muhammad Da’ud Auda, Münchenin verilöylyn 1972 pääsuunnittelija, sanoo Abbasin rahoittaneen iskun.

Poliittiset ristipaineet ovat kovat ja valitettavan todennäköiseltä näyttää, että EU ja Eurooppa tulee lopulta nielaisemaan 'Abbasin koukut' syvälle kurkkuunsa. Mikäli niin käy, tulee EU-Eurooppa valitsemaan kohtalokkaan tien ja allekirjoittaa itse oman tuomionsa.

]]>
59 http://mmarttila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249746-mike-pence-piti-voimakkaan-puheen-knessetissa#comments Israel Jerusalem Lähi-idän konflikti USA Wed, 24 Jan 2018 19:55:48 +0000 Markku Marttila http://mmarttila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249746-mike-pence-piti-voimakkaan-puheen-knessetissa
USA:n tieteellinen etumatka murenee ja Kiina nousee http://jarmoahonen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249664-usan-tieteellinen-etumatka-murenee-ja-kiina-nousee <p>Tekniikan maailma -lehden siteeraaman tutkimuksen mukaan Kiina on ohittanut USA:n maailman johtavana tieteellisen julkaisemisen maana. Tekniikan maailman juttu aiheesta löytyy <a href="https://tekniikanmaailma.fi/historiallinen-kaanne-kiina-ohitti-usan-tiedejulkaisujen-maarassa/">täältä</a> ja alkuperäinen USA:n NSF:n tilasto <a href="https://www.nsf.gov/statistics/2018/nsb20181/digest/sections/global-science-and-technology-capabilities">täältä</a>.</p><p>Tämä on oikeastaan aivan luonnollista ja odotettua. Kiina on päättänyt johdonmukaisesti tavoitella maailman johtavan valtion asemaa. Yksi johtavan maan tunnusmerkkejä on kyky tuottaa uutta tieteellistä tietoa.</p><p>Voimme tulevaisuudessa odottaa merkittävimpien uusien tieteellisten keksintöjen tulevan Kiinasta. Uusien tieteellisten keksintöjen kotimaa tuppaa olemaan maailman johtava valtio.</p><p>Euroopan unionin asema ei vielä näytä pahalta, mutta sen varaan ei kannata tuudittautua.</p><p>Länsimailla on tämän kanssa merkittävän itsetutkistelun paikka.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Tekniikan maailma -lehden siteeraaman tutkimuksen mukaan Kiina on ohittanut USA:n maailman johtavana tieteellisen julkaisemisen maana. Tekniikan maailman juttu aiheesta löytyy täältä ja alkuperäinen USA:n NSF:n tilasto täältä.

Tämä on oikeastaan aivan luonnollista ja odotettua. Kiina on päättänyt johdonmukaisesti tavoitella maailman johtavan valtion asemaa. Yksi johtavan maan tunnusmerkkejä on kyky tuottaa uutta tieteellistä tietoa.

Voimme tulevaisuudessa odottaa merkittävimpien uusien tieteellisten keksintöjen tulevan Kiinasta. Uusien tieteellisten keksintöjen kotimaa tuppaa olemaan maailman johtava valtio.

Euroopan unionin asema ei vielä näytä pahalta, mutta sen varaan ei kannata tuudittautua.

Länsimailla on tämän kanssa merkittävän itsetutkistelun paikka.

]]>
4 http://jarmoahonen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249664-usan-tieteellinen-etumatka-murenee-ja-kiina-nousee#comments Kehitys Kiina Tiede USA Tue, 23 Jan 2018 19:29:56 +0000 Jarmo Ahonen http://jarmoahonen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249664-usan-tieteellinen-etumatka-murenee-ja-kiina-nousee
Syyriassa on sisällisodan ratkaisun hetket käsillä. http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/248937-syyriassa-on-sisallisodan-ratkaisun-hetket-kasilla <p>&nbsp;</p><p>Syyrian joukot ovat edenneet vauhdilla Idlibin maakunnassa kohti Turkin rajaa. Kapinnalliset eivät ole pystyneet tekemään kunnollista vastarintaa vaan Syyrian joukot ovat pystyneet lyömään hajanaiset kapinnallisryhmät mallikkaasti ja he ovat joutuneet vetäytymään kohti Idlibin kaupunkia. Osa syynä voi olla tasaisen maaston tuoma strateginen hyöty Syyrian ja sitä tukeville joukoille. Voi olla myös se että Idlibin maakunnan alue joutuu Syyrian hallituksen haltuun nopeallakin aikataulla.</p><p>&nbsp;</p><p>Venäjän Latakian tukikohta on joutunut useaan otteeseen hyökkäyksien kohteeksi josta Venäjä syyttää kapinnallisia tukevia ulkovaltoja. Usa on muodostamassa Itä Syyriaan omaa nimellisvaltiota kurdien nimissä. Isreal on hyökännyt Syyriassa sijaitsevia maakohteita vastaan.</p><p>&nbsp;</p><p>Tilanne Syyriassa pysyy intensiivisenä ja sotiminen jatkuu näkyvissä olevan ajan mutta Syyrian hallitus pystynee nujertamaan alueellaan olevat kapinallisjoukot. Syyrian tulevaisuuden kannalta tärkein kysymys on se, kykeneekö ja haluaako se myös valloittaa myös SDF joukkojen hallussa olevan itä Syyrian alueen.</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>  

Syyrian joukot ovat edenneet vauhdilla Idlibin maakunnassa kohti Turkin rajaa. Kapinnalliset eivät ole pystyneet tekemään kunnollista vastarintaa vaan Syyrian joukot ovat pystyneet lyömään hajanaiset kapinnallisryhmät mallikkaasti ja he ovat joutuneet vetäytymään kohti Idlibin kaupunkia. Osa syynä voi olla tasaisen maaston tuoma strateginen hyöty Syyrian ja sitä tukeville joukoille. Voi olla myös se että Idlibin maakunnan alue joutuu Syyrian hallituksen haltuun nopeallakin aikataulla.

 

Venäjän Latakian tukikohta on joutunut useaan otteeseen hyökkäyksien kohteeksi josta Venäjä syyttää kapinnallisia tukevia ulkovaltoja. Usa on muodostamassa Itä Syyriaan omaa nimellisvaltiota kurdien nimissä. Isreal on hyökännyt Syyriassa sijaitsevia maakohteita vastaan.

 

Tilanne Syyriassa pysyy intensiivisenä ja sotiminen jatkuu näkyvissä olevan ajan mutta Syyrian hallitus pystynee nujertamaan alueellaan olevat kapinallisjoukot. Syyrian tulevaisuuden kannalta tärkein kysymys on se, kykeneekö ja haluaako se myös valloittaa myös SDF joukkojen hallussa olevan itä Syyrian alueen.

 

 

]]>
0 http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/248937-syyriassa-on-sisallisodan-ratkaisun-hetket-kasilla#comments Israel SDF Sisällisota Syyria USA Wed, 10 Jan 2018 16:42:01 +0000 Olli-Pekka Wallin http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/248937-syyriassa-on-sisallisodan-ratkaisun-hetket-kasilla
Niinistön turvajärjestelyt http://paulijuhanipitknen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247582-niiniston-turvajarjestelyt <p>Presidenttiehdokas Sauli Niinistö on rakentamassa Suomelle mailmanlaajuista turvallisuusjärjestelmää. Hänen mielestään maamme turvallisuusvaje on niin&nbsp; suurta, että Yhdysvaltojen pitää tulla valtamerten takaa puolustamaan Suomea, mutta tämäkään ei takaa maamme turvallisuutta. Euroopan Unionista pitää rakentaa sotilasliitto täyttämään turvallisuusvajettamme ja tässä ollaan aivan&nbsp; tosissaan.&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Presidenttiehdokas Sauli Niinistö on rakentamassa Suomelle mailmanlaajuista turvallisuusjärjestelmää. Hänen mielestään maamme turvallisuusvaje on niin  suurta, että Yhdysvaltojen pitää tulla valtamerten takaa puolustamaan Suomea, mutta tämäkään ei takaa maamme turvallisuutta. Euroopan Unionista pitää rakentaa sotilasliitto täyttämään turvallisuusvajettamme ja tässä ollaan aivan  tosissaan. 

]]>
12 http://paulijuhanipitknen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247582-niiniston-turvajarjestelyt#comments EU Turvallisuus USA Venäjä Wed, 13 Dec 2017 21:29:53 +0000 Pauli Pitkänen http://paulijuhanipitknen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247582-niiniston-turvajarjestelyt
Syyrian tilanne, Joulukuu 2017 http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247367-syyrian-tilanne-joulukuu-2017 <p>Isis:ksen armeija on lyöty Syyrian sekä Syyrian ja Irakin raja-alueilta.</p><p>Usa jatkaa Venäjän painostamista Assadin erottamiseksi ja käytännössä miehittää Syyrian itä-osaa eli kurdien SDF joukkojen avulla. Usalla on omia joukkoja Syyrian valtion alueella arviolta 2000 &ndash; 4000. Niiden kokoonpano on tuntematon ja todennäköisesti keskityttyy pitämään valtaa Kurdien avulla.</p><p>Syyria keskittyy nyt vakiinnuttamaan valtaansa hallussapitämillään alueilla sekä järjestää nyt todennäköisesti presidentin vaalit jossa Assad valitaan uudestaan presidentiksi.</p><p>Iranilla on nyt suora maayhteys Irakin kautta Syyriaan.</p><p>Usa:</p><p>- On julistanut että se pysyy Syyriassa ikuisesti.</p><p>- Pitää osaa Syyrian ilmatilaa &ldquo;koalition ilmatilana&rdquo; eli käytännössä Usan ilmatilana. Yrittää luoda no-go fly zonea syyrian itä-osiin koska tällöin Usa pystyy suojelemaan Syyrian itä-osan kurdi joukkoja.</p><p><br />&nbsp;</p><p>Ennuste:&nbsp;</p><p>Tilanne Syyriassa pysyy intensiivisenä ja sotimine voi rauhoittua joksikin aikaa mutta Syyrian kannalta Idlibin ja itä-osa ovat vielä vieraiden joukkojen hallussa.</p><p>Lähteet:</p><p>&nbsp;</p><p><a href="https://twitter.com/rabrowne75/status/939297759278043136" title="https://twitter.com/rabrowne75/status/939297759278043136">https://twitter.com/rabrowne75/status/939297759278043136</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Isis:ksen armeija on lyöty Syyrian sekä Syyrian ja Irakin raja-alueilta.

Usa jatkaa Venäjän painostamista Assadin erottamiseksi ja käytännössä miehittää Syyrian itä-osaa eli kurdien SDF joukkojen avulla. Usalla on omia joukkoja Syyrian valtion alueella arviolta 2000 – 4000. Niiden kokoonpano on tuntematon ja todennäköisesti keskityttyy pitämään valtaa Kurdien avulla.

Syyria keskittyy nyt vakiinnuttamaan valtaansa hallussapitämillään alueilla sekä järjestää nyt todennäköisesti presidentin vaalit jossa Assad valitaan uudestaan presidentiksi.

Iranilla on nyt suora maayhteys Irakin kautta Syyriaan.

Usa:

- On julistanut että se pysyy Syyriassa ikuisesti.

- Pitää osaa Syyrian ilmatilaa “koalition ilmatilana” eli käytännössä Usan ilmatilana. Yrittää luoda no-go fly zonea syyrian itä-osiin koska tällöin Usa pystyy suojelemaan Syyrian itä-osan kurdi joukkoja.


 

Ennuste: 

Tilanne Syyriassa pysyy intensiivisenä ja sotimine voi rauhoittua joksikin aikaa mutta Syyrian kannalta Idlibin ja itä-osa ovat vielä vieraiden joukkojen hallussa.

Lähteet:

 

https://twitter.com/rabrowne75/status/939297759278043136

]]>
1 http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247367-syyrian-tilanne-joulukuu-2017#comments Sota Syyria USA Sat, 09 Dec 2017 09:37:42 +0000 Olli-Pekka Wallin http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247367-syyrian-tilanne-joulukuu-2017
Venäjän trollaa ja valemediat uutisoi? http://selavii.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246945-venajan-trollaa-ja-valemediat-uutisoi <p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>Marraskuun alussa suomen entinen Moskovan-suurlähettiläs Hannu Himanen uskoi, että Venäjän vaikuttamisyritykset Suomen presidentinvaaleihin ovat jo alkaneet. YLE teki tietenkin näytävän uutisen. Tähän uutiseen yhtyivät tietysti kaikki maamme &quot;rehelliset&quot; mediat.&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&quot;Himasen mukaan ihmiset ovat vaalien aikaan hyvin herkkiä poliittisille sanomille ja tuolloin heidän mielipiteisiin voidaan vaikuttaa tehokkaasti sopivilla ja taitavilla keinoilla&quot;. Epäilemättä.</p><p>&nbsp;</p><p>Tämä tietenkin herättää kysymyksiä. Voisiko siis olla myös niin, että tuolta lännestäkin yritetään vaikuttaa Suomen presidentinvaaleihin ja ihan kaikkeen muuhunkin? Tällaisesta ei &quot;rehelliset&quot; mediat tosin ole uutisoineet.</p><p>&nbsp;</p><p>Noh, joka tapauksessa mikäli joku ulkopuolinen valtio on vaikuttamassa Suomen presidentinvaaleihin, niin ilmeisesti Venäjä on lobbaamassa Sauli Niinistöä, koska hänen kannatuksensa näyttäisi vain lisääntyvän. Venäjän informaatiovaikuttaminen on tuottanut tulosta jo niin, että Niinistön kannatus on huikeat 80%.</p><p>&nbsp;</p><p>Lännessä &quot;rehellinen&quot; media New York Times kertoi taanoin hallintolähteisiin viitaten, että Valkoisessa talossa suunnitellaan Tillersonin erottamista ja hänen korvaamistaan keskustiedustelupalvelu CIA:n johtajalla Mike Pompeolla. Uutinen levitettiin kotimaisissa &quot;rehellisissä&quot; medioissa Trumpin ja Tillersonin väliseksi riidaksi. Valkoisen talon lehdistöpäällikkö Sarah Sanders ilmoitti torstaina illalla Suomen aikaa, että Tillerson jatkaa tehtävässään ja ampui alas tuonkin &quot;luotettavan&quot; uutisen.&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>Nykyisin puhutaan paljon valemedioista ja luotettavista medioista. Täällä suomessa luotettavina esitetään lähinnä JSN:n alaisuuteen liittyneitä medioita luotettaviksi. En tiedä, kuinka luotettavia tällaiset ovat verrattuna tuon ulkopuolella oleviin medioihin, mutta seuraamalla myös nuita JSN:n ulkopuolisia voi jokainen medialukutaitoinen muodostaa oman kuvan. Ehkä tuo riittää?</p><p>&nbsp;</p><p>Medialukutaito on kyky lukea ja ymmärtää mediaa ja nähdä sen tuottamien ilmiselvien tarkoitusperien taakse. Taito on myös suodattaa ja arvioida vastaanotettua informaatiota. Kriittisen medialukutaidon omaava ihminen pystyy arvioimaan mediasisältöjä kriittisesti ja median esitystapoja tulkiten.</p><p>&nbsp;</p><p>Medialukutaito perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa tuli esille jo vuonna 2004. Uuteen opetussuunnitelmaan 2016 ilmestynyt käsite monilukutaito sisältää nyt myös medialukutaidon osa-alueen. Toivottavasti medialukutaitoa opetetaan myös kriittisenä medialukutaitona, sillä uutisvirta ja vauhtoehtoiset mediat, sekä informaatiovaikuttaminen lisääntyy päivä päivältä.&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>  

 

Marraskuun alussa suomen entinen Moskovan-suurlähettiläs Hannu Himanen uskoi, että Venäjän vaikuttamisyritykset Suomen presidentinvaaleihin ovat jo alkaneet. YLE teki tietenkin näytävän uutisen. Tähän uutiseen yhtyivät tietysti kaikki maamme "rehelliset" mediat. 

 

"Himasen mukaan ihmiset ovat vaalien aikaan hyvin herkkiä poliittisille sanomille ja tuolloin heidän mielipiteisiin voidaan vaikuttaa tehokkaasti sopivilla ja taitavilla keinoilla". Epäilemättä.

 

Tämä tietenkin herättää kysymyksiä. Voisiko siis olla myös niin, että tuolta lännestäkin yritetään vaikuttaa Suomen presidentinvaaleihin ja ihan kaikkeen muuhunkin? Tällaisesta ei "rehelliset" mediat tosin ole uutisoineet.

 

Noh, joka tapauksessa mikäli joku ulkopuolinen valtio on vaikuttamassa Suomen presidentinvaaleihin, niin ilmeisesti Venäjä on lobbaamassa Sauli Niinistöä, koska hänen kannatuksensa näyttäisi vain lisääntyvän. Venäjän informaatiovaikuttaminen on tuottanut tulosta jo niin, että Niinistön kannatus on huikeat 80%.

 

Lännessä "rehellinen" media New York Times kertoi taanoin hallintolähteisiin viitaten, että Valkoisessa talossa suunnitellaan Tillersonin erottamista ja hänen korvaamistaan keskustiedustelupalvelu CIA:n johtajalla Mike Pompeolla. Uutinen levitettiin kotimaisissa "rehellisissä" medioissa Trumpin ja Tillersonin väliseksi riidaksi. Valkoisen talon lehdistöpäällikkö Sarah Sanders ilmoitti torstaina illalla Suomen aikaa, että Tillerson jatkaa tehtävässään ja ampui alas tuonkin "luotettavan" uutisen. 

 

Nykyisin puhutaan paljon valemedioista ja luotettavista medioista. Täällä suomessa luotettavina esitetään lähinnä JSN:n alaisuuteen liittyneitä medioita luotettaviksi. En tiedä, kuinka luotettavia tällaiset ovat verrattuna tuon ulkopuolella oleviin medioihin, mutta seuraamalla myös nuita JSN:n ulkopuolisia voi jokainen medialukutaitoinen muodostaa oman kuvan. Ehkä tuo riittää?

 

Medialukutaito on kyky lukea ja ymmärtää mediaa ja nähdä sen tuottamien ilmiselvien tarkoitusperien taakse. Taito on myös suodattaa ja arvioida vastaanotettua informaatiota. Kriittisen medialukutaidon omaava ihminen pystyy arvioimaan mediasisältöjä kriittisesti ja median esitystapoja tulkiten.

 

Medialukutaito perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa tuli esille jo vuonna 2004. Uuteen opetussuunnitelmaan 2016 ilmestynyt käsite monilukutaito sisältää nyt myös medialukutaidon osa-alueen. Toivottavasti medialukutaitoa opetetaan myös kriittisenä medialukutaitona, sillä uutisvirta ja vauhtoehtoiset mediat, sekä informaatiovaikuttaminen lisääntyy päivä päivältä. 

]]>
23 http://selavii.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246945-venajan-trollaa-ja-valemediat-uutisoi#comments Presidentin vaalit 2018 Trolli USA Valemediat Venäjä Fri, 01 Dec 2017 16:54:44 +0000 Seppo Lavikainen http://selavii.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246945-venajan-trollaa-ja-valemediat-uutisoi
Ylittikö Jussi Niinistö valtuudet http://paulijuhanipitknen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245790-ylittiko-jussi-niinisto-valtuudet <p>Presidentti johtaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa yhdessä valtioneuvoston kanssa. Nyt sotilasjohtoisessa ulko- ja tuvallisuuspolitiikassa Puolustusministeri on ollut aktiivinen EU:n ulkopuoliseen tahoon. Ylittikö Puolustusministeri toimivaltuudet ?&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Presidentti johtaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa yhdessä valtioneuvoston kanssa. Nyt sotilasjohtoisessa ulko- ja tuvallisuuspolitiikassa Puolustusministeri on ollut aktiivinen EU:n ulkopuoliseen tahoon. Ylittikö Puolustusministeri toimivaltuudet ? 

]]>
5 http://paulijuhanipitknen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245790-ylittiko-jussi-niinisto-valtuudet#comments EU Sotaharjoitus Turvallisuuspolitiikka USA Thu, 09 Nov 2017 03:14:20 +0000 Pauli Pitkänen http://paulijuhanipitknen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245790-ylittiko-jussi-niinisto-valtuudet
Presidentin valtaa on siirtynyt Puolustusministerille http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245758-presidentin-valtaa-on-siirtynyt-puolustusministerille <p>&nbsp;</p><p>Usan puolustusministerin viimeinen vierailu Suomessa antaa viitteitä siitä Presidentille kuuluvaa ulkopoliittista valtaa on siirtynyt hallitukselle ja sitä myötä puolustusministeri Jussi Niinistölle. Tämä on huolestuttavaa nykyinen pata musta hallitus ja Siniset puolueena kansalta saatua mandaattia hallita tärkeitä ministerin virkoja ml. valtaansa kasvattanutta puolustusministeriötä.</p><p>&nbsp;</p><p>Vallan siirtyminen on tarkoin harkittua Presidentti Niinistöltä ja tämä kehitys jatkuisi jos&nbsp; Niinistö saisi mandaatin hallita vielä seuraavat kuusi vuotta.</p><p>&nbsp;</p><p>Puolustusministeri suomessa on on ollut pelkkä hallintomininisteri joka on edustanut nimenomaan puolustusvoimiin liittyvää byrokratiaa ja puolustusministeriön hallintoa.&nbsp; Nyt tähän ministeriön tehtäviin on tullut lisää valtuutena tehdä myös ulkopoliittisia päätöksiä esim vieraiden maiden joukkojen päästämistä Suomen maaperälle. voidaan hyvin kysyä edustaako ministeri Niinistö sininen kravatti kaulassa suomea ulkovaltojen suuntaan.</p><p>&nbsp;</p><p><a href="https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/234580-pitaisiko-suomessakin-harjoitella-patriot-ohjuksilla-ministerin-vastaus-synnytti" title="https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/234580-pitaisiko-suomessakin-harjoitella-patriot-ohjuksilla-ministerin-vastaus-synnytti">https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/234580-pitaisiko-suomessakin-harjoitell...</a></p><p>&nbsp;</p><p><a href="http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/puolustusministeri-niinisto-kutsui-usan-sotaharjoitukseen-mattis-ei-heti-vastannut/775376/" title="http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/puolustusministeri-niinisto-kutsui-usan-sotaharjoitukseen-mattis-ei-heti-vastannut/775376/">http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/puolustusministeri-niinisto-kutsui-...</a></p><p>&nbsp;</p><p>Ministeri Niinistön kutsu ei ainakaan julkisuudessa herättänyt varauksetonta tukea Usan taholta.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>  

Usan puolustusministerin viimeinen vierailu Suomessa antaa viitteitä siitä Presidentille kuuluvaa ulkopoliittista valtaa on siirtynyt hallitukselle ja sitä myötä puolustusministeri Jussi Niinistölle. Tämä on huolestuttavaa nykyinen pata musta hallitus ja Siniset puolueena kansalta saatua mandaattia hallita tärkeitä ministerin virkoja ml. valtaansa kasvattanutta puolustusministeriötä.

 

Vallan siirtyminen on tarkoin harkittua Presidentti Niinistöltä ja tämä kehitys jatkuisi jos  Niinistö saisi mandaatin hallita vielä seuraavat kuusi vuotta.

 

Puolustusministeri suomessa on on ollut pelkkä hallintomininisteri joka on edustanut nimenomaan puolustusvoimiin liittyvää byrokratiaa ja puolustusministeriön hallintoa.  Nyt tähän ministeriön tehtäviin on tullut lisää valtuutena tehdä myös ulkopoliittisia päätöksiä esim vieraiden maiden joukkojen päästämistä Suomen maaperälle. voidaan hyvin kysyä edustaako ministeri Niinistö sininen kravatti kaulassa suomea ulkovaltojen suuntaan.

 

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/234580-pitaisiko-suomessakin-harjoitella-patriot-ohjuksilla-ministerin-vastaus-synnytti

 

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/puolustusministeri-niinisto-kutsui-usan-sotaharjoitukseen-mattis-ei-heti-vastannut/775376/

 

Ministeri Niinistön kutsu ei ainakaan julkisuudessa herättänyt varauksetonta tukea Usan taholta.

]]>
0 http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245758-presidentin-valtaa-on-siirtynyt-puolustusministerille#comments Jussi Niinistö Presidentin valtaoikeudet Puolusministeri USA Wed, 08 Nov 2017 10:27:42 +0000 Olli-Pekka Wallin http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245758-presidentin-valtaa-on-siirtynyt-puolustusministerille
Kurdikysymys on tukala Yhdysvalloille http://seso.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244731-kurdikysymys-on-tukala-yhdysvalloille <p>Ketkä osasivat ennakoida Katalonian tai Kurdistanin autonomisen alueen (KRG) kansanäänestystä itsenäisyydestä? Varmasti harva. Ottamatta sen enempää esille Kataloniaa, josta minulla ei ole hirveästi asiantuntemusta, painotan, että näistä kahdesta K:sta merkittävin on Kurdistanin tilanne. Ei sen vuoksi, että se on minulle läheinen ja osa historiaani, vaan nimenomaan sen vuoksi, että se on geo- ja ulkopoliittisesti sekä kansainvälisesti vaikuttavampi. Alueen tilanne ja tapahtumat vaikuttavat tuntuvammin Suomessa ja koko Euroopassa kuin pienen kansainvälisesti ei niin merkittävän Katalonian. Vaikka Katalonia on Suomea lähempänä ja isompi kysymys Euroopan unionille, on Kurdistanin tilanne mittakaavaltaan laajempi kysymys. Kurdistan kysymys kiinnostaa niin neljää naapurimaata Irakia, Irania, Turkkia ja Syyriaa kuin myös Venäjää, Israelia, Yhdysvaltoja ja Euroopan Unionia.</p><p>Aikaisemmin tällä viikolla Irakin joukot yhteistyössä shiamilitian Hashdi Al-Shaabin (The Popular Mobilization Forces) kanssa tunkeutuivat kurdien asuttamalle maaperälle pohjoisessa. Ensimmäisenä kohteena oli vallata öljyrikas Kirkukin kaupunki takaisin. Kirkukin alue on niin öljyvoittoista, että sen öljyn tuotto koostuu &frac12; koko Irakin öljystä. 6 % koko maailman öljystä. Kirkukin alue ei ole ainoa kaupunki, jota Irakin joukot ovat pyrkineet valtaamaan takaisin kurdeilta. Iranin islamilaisen valtion tukemat joukot ovat koettaneet myös saada hallintaansa lähes koko Kurdistanin autonomisen alueen eteläisimmät osat. Kaikki ne alueet, jotka eivät virallisesti ole osa Kurdistanin autonomista aluetta. Kurdistanin autonomiseen alueeseen (KRG) kuuluu n.60 % koko hallittavasta alueesta. Irakin joukot ja shiamilitiat ovat pyrkineet valtaamaan takaisin juuri nämä loput 40 %. Nämä alueet eivät kuulu virallisesti KRG alaisuuteen, vaikka kurdit ovat niitä hallinneet kukistettuaan isiksen vuosien taistelun jälkeen.</p><p>Irakin pääministeri Haider Al-Abadi on suostunut jatkamaan dialogia ja neuvotteluja Kurdistanin autonomisen alueen kanssa. Irak on vetänyt joukkojaan alueelta samalla kun alueen asukkaat ovat nousseet vastarintaan. <strong>Näyttää siltä, että tärkeitä puheluita on käyty ja ehtoja saneltu puolin ja toisin. Ei vain näiden kahden osapuolen kesken, vaan myös Yhdysvaltain, jolle tilanne on kimurantti</strong>. Irakin joukot tunkeutuivat kurdienemmistöisille alueille Yhdysvaltain tarjoamilla aseilla, joita on annettu isistä vastaan taistelemiseksi, ei kurdeja. Aikaisemmin tällä viikolla Donald Trump totesi, että Yhdysvalloilla on hyvät suhteet arabien ja kurdien kanssa ja ettei se aio pitää kummankaan puolia.</p><p>Mikäli Yhdysvallat päättää ottaa puolueettoman kannan tilanteessa, jossa konflikti eskaloituisi sodaksi Irakin ja Kurdistanin autonomisen alueen välillä, antaa tämä vihreää valoa Iranin islamilaiselle valtiolle levittää valtaansa Lähi-idässä. Iranilla ja Yhdysvalloilla ei ole hyvät suhteet ja kurdikysymys on selvästi tukala kysymys Yhdysvalloille. On vaikea uskoa, etteikö Yhdysvallat joutuisi ottamaan kantaa Irakin tilanteeseen mikäli tilanne pahenisi. Aikooko Yhdysvallat pitää Iranin nukkehallituksen Irakin puolia vai kurdien, jolla ei ole suvereniteettia? <strong>Irakin tukeminen antaisi vihreää valoa Iranille. Kurdien tukeminen saisi Nato-Turkin älähtämään. </strong></p><p>Iso-Britannian ja Ranskan vuonna 1916 solmima Sykes-Picot etupiirisopimus ei vain piirtänyt rajoja viivoittimella, vaan myös julisti Kurdistanin valtion synnyn kuolemaan. Jakamalla kurdien maa neljän valtion kesken, teki oman maan puolesta taistelemisesta lähes mahdotonta. Kansainvälisissä suhteissa lähdetään aina valtio-käsitteestä. Vaikka olisit kuinka vahva kansa, ilman valtiota, olet kuin roiske kartalla.</p><p>Tämän todettuani, en kuitenkaan halua antaa epätoivoista viestiä. Kuka tahansa, joka luovuttaa, uhriutuu tai vaipuu epätoivoon ei onnistu tavoitteissaan. Kurdistan ja kurdit eivät aio vaipua epätoivoon. Emme voi murehtia sitä mitä ei ole vielä tapahtunut ja sitä mitä emme vielä tiedä. Kun muistamme isänmaatamme ja pidämme päämme kylmänä, pääsemme pidemmälle kuin haukkumalla toisiamme ja vaipumalla negatiivisuuteen. Tämä koskee myös Suomen kansaa.</p><p>Alueen asukkaat eivät aio luovuttaa kaupunkeja, jonka vapauttamiseksi isiksen kynsistä meni vuosia. Vastarintaliike on kasvanut. Ihmiset ympäri Kurdistania eivät suostu orjuutettavaksi jälleen, kuten peshmergojen komentaja Kamal Kirkuki totesi. Komentajan mukaan kaupunki aikoo estää tunkeutujat. Kansanäänestys oli viesti ja tuo viesti aiotaan viedä maaliin.</p><p>&nbsp;</p><p>Seida Sohrabi</p><p>Turun yliopiston poliittisen historian maisteriopiskelija</p> Ketkä osasivat ennakoida Katalonian tai Kurdistanin autonomisen alueen (KRG) kansanäänestystä itsenäisyydestä? Varmasti harva. Ottamatta sen enempää esille Kataloniaa, josta minulla ei ole hirveästi asiantuntemusta, painotan, että näistä kahdesta K:sta merkittävin on Kurdistanin tilanne. Ei sen vuoksi, että se on minulle läheinen ja osa historiaani, vaan nimenomaan sen vuoksi, että se on geo- ja ulkopoliittisesti sekä kansainvälisesti vaikuttavampi. Alueen tilanne ja tapahtumat vaikuttavat tuntuvammin Suomessa ja koko Euroopassa kuin pienen kansainvälisesti ei niin merkittävän Katalonian. Vaikka Katalonia on Suomea lähempänä ja isompi kysymys Euroopan unionille, on Kurdistanin tilanne mittakaavaltaan laajempi kysymys. Kurdistan kysymys kiinnostaa niin neljää naapurimaata Irakia, Irania, Turkkia ja Syyriaa kuin myös Venäjää, Israelia, Yhdysvaltoja ja Euroopan Unionia.

Aikaisemmin tällä viikolla Irakin joukot yhteistyössä shiamilitian Hashdi Al-Shaabin (The Popular Mobilization Forces) kanssa tunkeutuivat kurdien asuttamalle maaperälle pohjoisessa. Ensimmäisenä kohteena oli vallata öljyrikas Kirkukin kaupunki takaisin. Kirkukin alue on niin öljyvoittoista, että sen öljyn tuotto koostuu ½ koko Irakin öljystä. 6 % koko maailman öljystä. Kirkukin alue ei ole ainoa kaupunki, jota Irakin joukot ovat pyrkineet valtaamaan takaisin kurdeilta. Iranin islamilaisen valtion tukemat joukot ovat koettaneet myös saada hallintaansa lähes koko Kurdistanin autonomisen alueen eteläisimmät osat. Kaikki ne alueet, jotka eivät virallisesti ole osa Kurdistanin autonomista aluetta. Kurdistanin autonomiseen alueeseen (KRG) kuuluu n.60 % koko hallittavasta alueesta. Irakin joukot ja shiamilitiat ovat pyrkineet valtaamaan takaisin juuri nämä loput 40 %. Nämä alueet eivät kuulu virallisesti KRG alaisuuteen, vaikka kurdit ovat niitä hallinneet kukistettuaan isiksen vuosien taistelun jälkeen.

Irakin pääministeri Haider Al-Abadi on suostunut jatkamaan dialogia ja neuvotteluja Kurdistanin autonomisen alueen kanssa. Irak on vetänyt joukkojaan alueelta samalla kun alueen asukkaat ovat nousseet vastarintaan. Näyttää siltä, että tärkeitä puheluita on käyty ja ehtoja saneltu puolin ja toisin. Ei vain näiden kahden osapuolen kesken, vaan myös Yhdysvaltain, jolle tilanne on kimurantti. Irakin joukot tunkeutuivat kurdienemmistöisille alueille Yhdysvaltain tarjoamilla aseilla, joita on annettu isistä vastaan taistelemiseksi, ei kurdeja. Aikaisemmin tällä viikolla Donald Trump totesi, että Yhdysvalloilla on hyvät suhteet arabien ja kurdien kanssa ja ettei se aio pitää kummankaan puolia.

Mikäli Yhdysvallat päättää ottaa puolueettoman kannan tilanteessa, jossa konflikti eskaloituisi sodaksi Irakin ja Kurdistanin autonomisen alueen välillä, antaa tämä vihreää valoa Iranin islamilaiselle valtiolle levittää valtaansa Lähi-idässä. Iranilla ja Yhdysvalloilla ei ole hyvät suhteet ja kurdikysymys on selvästi tukala kysymys Yhdysvalloille. On vaikea uskoa, etteikö Yhdysvallat joutuisi ottamaan kantaa Irakin tilanteeseen mikäli tilanne pahenisi. Aikooko Yhdysvallat pitää Iranin nukkehallituksen Irakin puolia vai kurdien, jolla ei ole suvereniteettia? Irakin tukeminen antaisi vihreää valoa Iranille. Kurdien tukeminen saisi Nato-Turkin älähtämään.

Iso-Britannian ja Ranskan vuonna 1916 solmima Sykes-Picot etupiirisopimus ei vain piirtänyt rajoja viivoittimella, vaan myös julisti Kurdistanin valtion synnyn kuolemaan. Jakamalla kurdien maa neljän valtion kesken, teki oman maan puolesta taistelemisesta lähes mahdotonta. Kansainvälisissä suhteissa lähdetään aina valtio-käsitteestä. Vaikka olisit kuinka vahva kansa, ilman valtiota, olet kuin roiske kartalla.

Tämän todettuani, en kuitenkaan halua antaa epätoivoista viestiä. Kuka tahansa, joka luovuttaa, uhriutuu tai vaipuu epätoivoon ei onnistu tavoitteissaan. Kurdistan ja kurdit eivät aio vaipua epätoivoon. Emme voi murehtia sitä mitä ei ole vielä tapahtunut ja sitä mitä emme vielä tiedä. Kun muistamme isänmaatamme ja pidämme päämme kylmänä, pääsemme pidemmälle kuin haukkumalla toisiamme ja vaipumalla negatiivisuuteen. Tämä koskee myös Suomen kansaa.

Alueen asukkaat eivät aio luovuttaa kaupunkeja, jonka vapauttamiseksi isiksen kynsistä meni vuosia. Vastarintaliike on kasvanut. Ihmiset ympäri Kurdistania eivät suostu orjuutettavaksi jälleen, kuten peshmergojen komentaja Kamal Kirkuki totesi. Komentajan mukaan kaupunki aikoo estää tunkeutujat. Kansanäänestys oli viesti ja tuo viesti aiotaan viedä maaliin.

 

Seida Sohrabi

Turun yliopiston poliittisen historian maisteriopiskelija

]]>
4 http://seso.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244731-kurdikysymys-on-tukala-yhdysvalloille#comments Ulkomaat Irak Kurdistan USA Fri, 20 Oct 2017 05:35:00 +0000 Šeida Sohrabi http://seso.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244731-kurdikysymys-on-tukala-yhdysvalloille
Helppo ratkaisu Pohjois-Korean kriisiin http://abdullahnassir.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244269-helppo-ratkaisu-pohjois-korean-kriisiin <p>Pohjois-Korea on pelännyt Yhdysvaltain hyökkäystä maahansa Korean sodan päättymisestä asti eli vuodesta 1953. Nopein ratkaisu kriisiin on että USA lopettaa uhkailun jolloin Pohjois-Korea menettää vihollisensa. Rauhanneuvottelut Etelä-Korean ja Pohjois-Korean välillä voivat alkaa uudestaan. Jimmy Carter voisi auttaa nykyisen kriisin purkamisessa.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Pohjois-Korea on pelännyt Yhdysvaltain hyökkäystä maahansa Korean sodan päättymisestä asti eli vuodesta 1953. Nopein ratkaisu kriisiin on että USA lopettaa uhkailun jolloin Pohjois-Korea menettää vihollisensa. Rauhanneuvottelut Etelä-Korean ja Pohjois-Korean välillä voivat alkaa uudestaan. Jimmy Carter voisi auttaa nykyisen kriisin purkamisessa.

]]>
9 http://abdullahnassir.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244269-helppo-ratkaisu-pohjois-korean-kriisiin#comments Pohjois-Korea USA Ydinaseet Wed, 11 Oct 2017 09:07:45 +0000 Abdullah Nassir http://abdullahnassir.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244269-helppo-ratkaisu-pohjois-korean-kriisiin
Länsimaiden alennustila http://rutanen1965.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244154-lansimaiden-alennustila <p>&nbsp;</p><p><br />Nykyään ei ole enää kivaa olla länkkäri; Johtavan länsimaan presidenttinä on vakavasti häiriintynyt henkilö. Länsimaisen valtaduopolin toinen osapuoli, eli EU, on halvaannuksen tilassa ja matkalla kohti hajaannusta. Samaan aikaan autoritaariset ideologiat, kuten äärinationalismi ja islam ovat kovassa nosteessa.</p><p>Islamin nousua pidän tilapäisenä, regressiivisenä ilmiönä, mikä johtuu arabimaiden sisäisestä heikkoudesta ja kaaoksesta. Äärinationalismin nousu on sen sijaan todennäköisesti hyvin pitkäkestoinen ja vakavampi ilmiö. Marxia vapaasti lainaten: &quot;Nationalismi on oopiumia kansalle&quot;.</p><p>Tällähetkellä nationalismi on sekä Venäjän että Kiinan kantava ideologia. Venäjällä hapuileva demokratia vaihtui hyvin helposti nationalismiksi, kuten vastaavasti Kiinassa kommunismi. Nationalistisella agendalla on hyvin helppo pärjätä vaaleissa ja valtaan päästyä alkaa hivuttaa järjestelmää totalitaariseen suuntaan. Euroopassa Puola ja Unkari ovat jo vakaasti tällä polulla.</p><p>Äärinationalismin noustessa muualla maailmassa, viimeksi Turkissa, länsimaissa ollaan tukevasti sotkeuduttu lillukanvarsiin, kuten &quot;populismin&quot; ja &quot;rasismin&quot; nujertamiseen. Todellisuudessa ongelma on siinä, että valtaeliitin pyrkimykset eivät ole enään pitkään aikaan palvelleet kansan tarpeita.</p><p>&quot;Populismi&quot; ja &quot;rasismi&quot; ovat vain oireita tästä tyytymättömyydestä. Politiikan oikea tarkoitus on ratkoa kansalaisten arkisia ongelmia ja kehittää yhteiskuntaa kauaskantoisesti kestävällä tavalla. Nämä tavoitteet ovat kuitenkin jo pitkään olleet politiikanteon sivuosassa ja unelmointi sekä etujärjestöpolitikointi pääosissa.</p><p>USA on taantuva suurvalta, eikä tule enää koskaan palaamaan entiseen asemaansa. Siksi EU:n on vahvistettava asemaansa läntisen valtaduopolin toisena osapuolena. Parhaiten tämä tapahtuu unohtamalla liittovaltiounelmointi ja ottamalla reippaita taka-askeleita takaisin kohti vapaakauppaliittoa. Ensimmäinen askel siinä on epäonnistuneen euroalueen purkaminen, ennenkuin se purkaantuu omaan mahdottomuuteensa. Tilalle on tuotava todellisia, tavallisten EU-kansalaisten arkea kohentavia uudistuksia.&nbsp;</p><p>Täällä koto-Suomessa on vastaavasti lopetettava kaikenkarvaiset kikyilyt ja soteilut. Niiden sijaan on tartuttava todellisten ongelmien korjaamiseen.</p><p>Meidän hyvinvointimme pahimmat esteet ovat peri-inhimilliset: ahneus, itsekkyys ja typeryys. Niitä kaikkia hillitsemällä pääsemme kuin itsestään takaisin uuteen nosteeseen.</p><p>--</p><p><br />Tietämättämme me länsimaalaiset olemme paljon vartioina, sillä länsimaalaisuus on parasta mitä ihmiskunta on toistaiseksi kyennyt luomaan.</p><p>Meidän on kaikin keinoin puolustettava ja varjeltava sitä, sillä vaihtoehdot eivät todellakaan ole houkuttelevia.&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>  


Nykyään ei ole enää kivaa olla länkkäri; Johtavan länsimaan presidenttinä on vakavasti häiriintynyt henkilö. Länsimaisen valtaduopolin toinen osapuoli, eli EU, on halvaannuksen tilassa ja matkalla kohti hajaannusta. Samaan aikaan autoritaariset ideologiat, kuten äärinationalismi ja islam ovat kovassa nosteessa.

Islamin nousua pidän tilapäisenä, regressiivisenä ilmiönä, mikä johtuu arabimaiden sisäisestä heikkoudesta ja kaaoksesta. Äärinationalismin nousu on sen sijaan todennäköisesti hyvin pitkäkestoinen ja vakavampi ilmiö. Marxia vapaasti lainaten: "Nationalismi on oopiumia kansalle".

Tällähetkellä nationalismi on sekä Venäjän että Kiinan kantava ideologia. Venäjällä hapuileva demokratia vaihtui hyvin helposti nationalismiksi, kuten vastaavasti Kiinassa kommunismi. Nationalistisella agendalla on hyvin helppo pärjätä vaaleissa ja valtaan päästyä alkaa hivuttaa järjestelmää totalitaariseen suuntaan. Euroopassa Puola ja Unkari ovat jo vakaasti tällä polulla.

Äärinationalismin noustessa muualla maailmassa, viimeksi Turkissa, länsimaissa ollaan tukevasti sotkeuduttu lillukanvarsiin, kuten "populismin" ja "rasismin" nujertamiseen. Todellisuudessa ongelma on siinä, että valtaeliitin pyrkimykset eivät ole enään pitkään aikaan palvelleet kansan tarpeita.

"Populismi" ja "rasismi" ovat vain oireita tästä tyytymättömyydestä. Politiikan oikea tarkoitus on ratkoa kansalaisten arkisia ongelmia ja kehittää yhteiskuntaa kauaskantoisesti kestävällä tavalla. Nämä tavoitteet ovat kuitenkin jo pitkään olleet politiikanteon sivuosassa ja unelmointi sekä etujärjestöpolitikointi pääosissa.

USA on taantuva suurvalta, eikä tule enää koskaan palaamaan entiseen asemaansa. Siksi EU:n on vahvistettava asemaansa läntisen valtaduopolin toisena osapuolena. Parhaiten tämä tapahtuu unohtamalla liittovaltiounelmointi ja ottamalla reippaita taka-askeleita takaisin kohti vapaakauppaliittoa. Ensimmäinen askel siinä on epäonnistuneen euroalueen purkaminen, ennenkuin se purkaantuu omaan mahdottomuuteensa. Tilalle on tuotava todellisia, tavallisten EU-kansalaisten arkea kohentavia uudistuksia. 

Täällä koto-Suomessa on vastaavasti lopetettava kaikenkarvaiset kikyilyt ja soteilut. Niiden sijaan on tartuttava todellisten ongelmien korjaamiseen.

Meidän hyvinvointimme pahimmat esteet ovat peri-inhimilliset: ahneus, itsekkyys ja typeryys. Niitä kaikkia hillitsemällä pääsemme kuin itsestään takaisin uuteen nosteeseen.

--


Tietämättämme me länsimaalaiset olemme paljon vartioina, sillä länsimaalaisuus on parasta mitä ihmiskunta on toistaiseksi kyennyt luomaan.

Meidän on kaikin keinoin puolustettava ja varjeltava sitä, sillä vaihtoehdot eivät todellakaan ole houkuttelevia. 

]]>
19 http://rutanen1965.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244154-lansimaiden-alennustila#comments ääri-islam Äärinationalismi Eurooppa Kiina USA Mon, 09 Oct 2017 08:16:56 +0000 Jari Rutanen http://rutanen1965.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244154-lansimaiden-alennustila
EU:n painoarvo maailman politiikassa alakanttiin http://askolampikari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243257-eun-painoarvo-maailman-politiikassa-alakanttiin <p>EU on bruttokansantuotteella mitattuna maailman vaurain alue. USA:n ja Kiinankin BKT on on EU:ta pienempi ja Venäjän BKT on vain noin kymmenes osa EU:n BKT:sta sijalla 11. EU:n väkiluku on reilusti yli 500 miljoonaa, kun USA:n väkiluku on noin 350 miljoonaa ja Venäjän väkiluku alle 150 miljoonaa.</p> <p>Näitä lukuja vasten arvioituna EU:n merkitys maailmanpolitiikassa on selvästi alakanttiin. Sotilaallisesti EU jää kauaksi USA:sta ja Venäjästä. Sotilaallisesti merkittävää painoarvoa sillä on vain NATO:n kautta, jossa USA on suorituskykyisin NATO:n toiminnan takaaja. EU:sta suhteessa Venäjään voi sanoa, että Venäjä vie ja EU vikisee. Sitä osoittaa EU:n suhtautuminen ja toimenpiteet Venäjän laajentumispyrkimysten muodostamaan uhkaan ja sen jatkuvasti kasvavaan sotilaalliseen varustautumiseen sekä KRIMin ja Ukrainan tilanteeseen.</p> <p>EU:n riittämättömät toimenpiteet alueellisten konfliktien ratkaisujen edistämiseksi ja toiminta YK:ssa eivät ole myöskään vastanneet väestöllistä ja taloudellista painoarvoa ja saaneet osakseen toivottua huomiota. Tosin YK: kin on ollut kykenemätön ehkäisemään ja ratkaisemaan sotia ja rauhattomuuksia. Olen jo vuosia sitten ihmetellytkin, että miksi YK:n toimintaa ja päätöksentekoa ei uudisteta niin, että se kykenisi ehkäisemään ja ratkaisemaan konflikteja huomattavasti nykyistä paremmin. Nyt vasta tähän on kiinnitetty huomiota muiden muassa USA:n presidentti Trumpin toimesta.</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> EU on bruttokansantuotteella mitattuna maailman vaurain alue. USA:n ja Kiinankin BKT on on EU:ta pienempi ja Venäjän BKT on vain noin kymmenes osa EU:n BKT:sta sijalla 11. EU:n väkiluku on reilusti yli 500 miljoonaa, kun USA:n väkiluku on noin 350 miljoonaa ja Venäjän väkiluku alle 150 miljoonaa.

Näitä lukuja vasten arvioituna EU:n merkitys maailmanpolitiikassa on selvästi alakanttiin. Sotilaallisesti EU jää kauaksi USA:sta ja Venäjästä. Sotilaallisesti merkittävää painoarvoa sillä on vain NATO:n kautta, jossa USA on suorituskykyisin NATO:n toiminnan takaaja. EU:sta suhteessa Venäjään voi sanoa, että Venäjä vie ja EU vikisee. Sitä osoittaa EU:n suhtautuminen ja toimenpiteet Venäjän laajentumispyrkimysten muodostamaan uhkaan ja sen jatkuvasti kasvavaan sotilaalliseen varustautumiseen sekä KRIMin ja Ukrainan tilanteeseen.

EU:n riittämättömät toimenpiteet alueellisten konfliktien ratkaisujen edistämiseksi ja toiminta YK:ssa eivät ole myöskään vastanneet väestöllistä ja taloudellista painoarvoa ja saaneet osakseen toivottua huomiota. Tosin YK: kin on ollut kykenemätön ehkäisemään ja ratkaisemaan sotia ja rauhattomuuksia. Olen jo vuosia sitten ihmetellytkin, että miksi YK:n toimintaa ja päätöksentekoa ei uudisteta niin, että se kykenisi ehkäisemään ja ratkaisemaan konflikteja huomattavasti nykyistä paremmin. Nyt vasta tähän on kiinnitetty huomiota muiden muassa USA:n presidentti Trumpin toimesta.

 

 

]]>
0 http://askolampikari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243257-eun-painoarvo-maailman-politiikassa-alakanttiin#comments EU Nato USA Venäjä YK Fri, 22 Sep 2017 10:00:28 +0000 Asko Lampikari http://askolampikari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243257-eun-painoarvo-maailman-politiikassa-alakanttiin
Niinistön USA-matkalle saattoi löytyä syy http://majuripasi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242578-niiniston-usa-matkalle-saattoi-loytya-syy <p>Kun presidentti Niinistö vihdoin sai kutsun jenkkeihin tapaamaan ainoan supervallan päämiestä, kyse ei välttämättä ollut Suomen erinomaisuudesta vaan USA-Ruotsi -yhteistyön takkuilemisesta. Näiltä osin Niinistölle silti pisteet asioiden hoitamisesta oikein.&nbsp;</p><p>Kuluvan kesän aikana Ruotsi on lähtenyt törttöilemään USA-suhteidensa kanssa tavalla, että jenkkien ulkoministeri on varoittanut Ruotsia puolustusyhteistyön katkeamisella ja jopa heittämisellä ulos Naton Kultakortti-ohjelmasta. Ruotsi taisi viime syksyn &quot;turvatakuiden&quot; jälkeen tuudittautua liikaa isoveljen pyyteettömän suojelun varaan, kun se pari kuukautta sitten oli julkaisemassa 122 maan YK-lausumaa ydinasekieltosopimukseen liittymisestä. Ruotsin osalta sopimukseen liittyminen merkitsisi sitä, että maan alueelle ei saisi jatkossa tuoda ydinaseita rauhan saati sodan aikana. Tämä taas rajoittaisi merkittävästi Nato-harjoituksia ja sotilasyhteistyötä USA:n kanssa. Sopimus tulee voimaan kun 50 maata on sen ratifioinut ja allekirjoitusten kerääminen alkaa 20.9.2017. Ruotsissa poliitikkojen posket tärisevät parhaillaan kun asiasta pitäisi päättää.&nbsp;</p><p>Vielä toukokuussa Ruotsin ja USA:n suhteet vaikuttivat olevan kunnossa kun ministerit kehuivat toisiaan kilpaa, mutta Ruotsin sooloilun tultua ilmi heinäkuussa, äänensävy jenkkien puolelta kiristyi. Ulkoministeri Matthis lähetti 25.8. puolustusministeri Hultqvistille suorasanaisen uhkauskirjeen ja varoitti siis Ruotsia seurauksista. Ruotsin hallitus on ottanut varoituksen ilmeisen tosissaan ja joutuu uudelleen punnitsemaan, uskaltaako se ottaa USA-riskin pelkän huuhaa-sopimuksen takia. Pienemmässä mittakaavassa Ruotsi törttöili juuri yhden suurpankin Suomeen sen takia ettei uskonut varoituksia. Nyt näyttäisi siltä, että jenkit hakevat varmuuden vuoksi vakavampaa yhteistyötä Suomen kanssa, jos Ruotsi leikkii itsensä ulos ulkosuhteista ja Nato-yhteistyöstä. &nbsp; &nbsp;</p><p>Kun Suomi oli kauan hakenut epätoivoisesti kutsua jenkkeihin, Ruotsi tarjosi kutsun hopealautasella lähtiessään leikkimään huuhaa-unelmilla. Suomi sai 17.8. kauan odotetun kutsun jenkkeihin. Suurella todennäköisyydellä Niinistöltä tivattiin hyvinkin tarkasti Suomen Nato-kuviosta ja siitä, onko Suomella tarkoitus heitättää itsensä ulos Ruotsin lailla Nato-USA -yhteistyöstä. Jo nyt tiedämme, että Suomi ei ole lähtenyt Ruotsin tielle, ja kun miettii, millaisia munattomia raukkoja meillä on hallituksessa, presidentillä lienee ollut Suomen valitsemassa linjassa sanansa sanottavana. Kun Niinistö on jo aiemmin saanut pisteet USA-matkasta, Ruotsin kelkasta jättäytymisestä hän saa lisäpinnan.</p><p><a href="http://www.ts.fi/uutiset/maailma/3639089/Ydinaseet+kieltavasta+sopimuksesta+tuli+kuuma+peruna+Ruotsissa" title="http://www.ts.fi/uutiset/maailma/3639089/Ydinaseet+kieltavasta+sopimuksesta+tuli+kuuma+peruna+Ruotsissa">http://www.ts.fi/uutiset/maailma/3639089/Ydinaseet+kieltavasta+sopimukse...</a></p><p><a href="https://www.svd.se/mattis-varnar-regeringen-for-karnvapenstopp" title="https://www.svd.se/mattis-varnar-regeringen-for-karnvapenstopp">https://www.svd.se/mattis-varnar-regeringen-for-karnvapenstopp</a></p><p><a href="https://www.svd.se/mattis-sveriges-riskerar-nara-partnerskap-med-nato" title="https://www.svd.se/mattis-sveriges-riskerar-nara-partnerskap-med-nato">https://www.svd.se/mattis-sveriges-riskerar-nara-partnerskap-med-nato</a></p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kun presidentti Niinistö vihdoin sai kutsun jenkkeihin tapaamaan ainoan supervallan päämiestä, kyse ei välttämättä ollut Suomen erinomaisuudesta vaan USA-Ruotsi -yhteistyön takkuilemisesta. Näiltä osin Niinistölle silti pisteet asioiden hoitamisesta oikein. 

Kuluvan kesän aikana Ruotsi on lähtenyt törttöilemään USA-suhteidensa kanssa tavalla, että jenkkien ulkoministeri on varoittanut Ruotsia puolustusyhteistyön katkeamisella ja jopa heittämisellä ulos Naton Kultakortti-ohjelmasta. Ruotsi taisi viime syksyn "turvatakuiden" jälkeen tuudittautua liikaa isoveljen pyyteettömän suojelun varaan, kun se pari kuukautta sitten oli julkaisemassa 122 maan YK-lausumaa ydinasekieltosopimukseen liittymisestä. Ruotsin osalta sopimukseen liittyminen merkitsisi sitä, että maan alueelle ei saisi jatkossa tuoda ydinaseita rauhan saati sodan aikana. Tämä taas rajoittaisi merkittävästi Nato-harjoituksia ja sotilasyhteistyötä USA:n kanssa. Sopimus tulee voimaan kun 50 maata on sen ratifioinut ja allekirjoitusten kerääminen alkaa 20.9.2017. Ruotsissa poliitikkojen posket tärisevät parhaillaan kun asiasta pitäisi päättää. 

Vielä toukokuussa Ruotsin ja USA:n suhteet vaikuttivat olevan kunnossa kun ministerit kehuivat toisiaan kilpaa, mutta Ruotsin sooloilun tultua ilmi heinäkuussa, äänensävy jenkkien puolelta kiristyi. Ulkoministeri Matthis lähetti 25.8. puolustusministeri Hultqvistille suorasanaisen uhkauskirjeen ja varoitti siis Ruotsia seurauksista. Ruotsin hallitus on ottanut varoituksen ilmeisen tosissaan ja joutuu uudelleen punnitsemaan, uskaltaako se ottaa USA-riskin pelkän huuhaa-sopimuksen takia. Pienemmässä mittakaavassa Ruotsi törttöili juuri yhden suurpankin Suomeen sen takia ettei uskonut varoituksia. Nyt näyttäisi siltä, että jenkit hakevat varmuuden vuoksi vakavampaa yhteistyötä Suomen kanssa, jos Ruotsi leikkii itsensä ulos ulkosuhteista ja Nato-yhteistyöstä.    

Kun Suomi oli kauan hakenut epätoivoisesti kutsua jenkkeihin, Ruotsi tarjosi kutsun hopealautasella lähtiessään leikkimään huuhaa-unelmilla. Suomi sai 17.8. kauan odotetun kutsun jenkkeihin. Suurella todennäköisyydellä Niinistöltä tivattiin hyvinkin tarkasti Suomen Nato-kuviosta ja siitä, onko Suomella tarkoitus heitättää itsensä ulos Ruotsin lailla Nato-USA -yhteistyöstä. Jo nyt tiedämme, että Suomi ei ole lähtenyt Ruotsin tielle, ja kun miettii, millaisia munattomia raukkoja meillä on hallituksessa, presidentillä lienee ollut Suomen valitsemassa linjassa sanansa sanottavana. Kun Niinistö on jo aiemmin saanut pisteet USA-matkasta, Ruotsin kelkasta jättäytymisestä hän saa lisäpinnan.

http://www.ts.fi/uutiset/maailma/3639089/Ydinaseet+kieltavasta+sopimuksesta+tuli+kuuma+peruna+Ruotsissa

https://www.svd.se/mattis-varnar-regeringen-for-karnvapenstopp

https://www.svd.se/mattis-sveriges-riskerar-nara-partnerskap-med-nato

 

           

]]>
6 http://majuripasi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242578-niiniston-usa-matkalle-saattoi-loytya-syy#comments Nato Niinistö USA Sat, 09 Sep 2017 07:41:33 +0000 pasi majuri http://majuripasi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242578-niiniston-usa-matkalle-saattoi-loytya-syy
Erkkiä hävettää, mutta mitä väliä http://majuripasi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242102-erkkia-havettaa-mutta-mita-valia <p>Suomen poliitikkojen Jurassic-Park -osastoon kuuluvaa, USA-vihalla ratsastavaa viimeistä mohikaania, dinosaurus Erkki Tuomiojaa oli kuulemma hävettänyt Niinistö-Trump -toimittajatilaisuudessa. Toimittaja oli kuulemma kysynyt Trumpilta törkeitä. Erkki-saurus alkaa olla valmis eläkkeelle ja jonkun pitäisi kertoa se hänelle suoraan.</p><p>Erkille voisi hienovaraisesti todeta, että kaverit katosivat kuvasta jo aikoja sitten, suurin osa ilmeisesti jo 65 miljoonaa vuotta sitten. Olisiko jo Erkin aika jäädä eläkkeelle kiikkustuoliin muistelemaan hienoja aikoja, jolloin joukolla halvennettiin jenkkejä ja rakastettiin neukkuja.</p><p>Ja mikä oli toimittajan virhe? Hän teki työtään ja kysyi Trumpilta mahdollista tukea kriisitilanteessa. Toimittajalle täydet pisteet, Tuomioja voi ottaa viisumin ja lähteä Kremliin itkemään jos itkettää.</p><p>Pitkästä aikaa annan presidentti Niinistölle pisteet siitä, että hän pärjäsi suurvaltapellervo-Trumpin kanssa noinkin hienosti. Tv-kuvien perusteella Niinistö ei vaikuttanut pelokkaalta, ei ilmeisesti töpännyt kahdenkeskisissäkään keskusteluissa ja sai hankittua toimittajan avustuksella Suomelle köyhän miehen turvatakuut.&nbsp;</p><p><a href="http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005346021.html" title="http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005346021.html">http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005346021.html</a></p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Suomen poliitikkojen Jurassic-Park -osastoon kuuluvaa, USA-vihalla ratsastavaa viimeistä mohikaania, dinosaurus Erkki Tuomiojaa oli kuulemma hävettänyt Niinistö-Trump -toimittajatilaisuudessa. Toimittaja oli kuulemma kysynyt Trumpilta törkeitä. Erkki-saurus alkaa olla valmis eläkkeelle ja jonkun pitäisi kertoa se hänelle suoraan.

Erkille voisi hienovaraisesti todeta, että kaverit katosivat kuvasta jo aikoja sitten, suurin osa ilmeisesti jo 65 miljoonaa vuotta sitten. Olisiko jo Erkin aika jäädä eläkkeelle kiikkustuoliin muistelemaan hienoja aikoja, jolloin joukolla halvennettiin jenkkejä ja rakastettiin neukkuja.

Ja mikä oli toimittajan virhe? Hän teki työtään ja kysyi Trumpilta mahdollista tukea kriisitilanteessa. Toimittajalle täydet pisteet, Tuomioja voi ottaa viisumin ja lähteä Kremliin itkemään jos itkettää.

Pitkästä aikaa annan presidentti Niinistölle pisteet siitä, että hän pärjäsi suurvaltapellervo-Trumpin kanssa noinkin hienosti. Tv-kuvien perusteella Niinistö ei vaikuttanut pelokkaalta, ei ilmeisesti töpännyt kahdenkeskisissäkään keskusteluissa ja sai hankittua toimittajan avustuksella Suomelle köyhän miehen turvatakuut. 

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005346021.html

 

 

]]>
15 http://majuripasi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242102-erkkia-havettaa-mutta-mita-valia#comments Tuomioja USA Venäjä Wed, 30 Aug 2017 10:50:42 +0000 pasi majuri http://majuripasi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242102-erkkia-havettaa-mutta-mita-valia
ELÄMMEKÖ VUOTTA 2001 VAI 2017? http://ristopihlajaniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241266-elammeko-vuotta-2001-vai-2017 <p><strong>Guam on kuin tarjottimella USA:n itse tekemälle ydiniskulle. Ydinase on ollut saarella valmiina toisesta maailmansodasta lähtien, koska saari on USA:n oma sotilastukikohta.<br />Guam on strategisesti vanhentunut 70 vuodessa, mutta tukikohtana silti käyttökelpoinen vielä ydinräjähdyksen jälkeen. Saari on 48 km pitkä ja 14 km leveä keskellä valtamerta n. 1000 km Filippiineiltä, Manilasta itään. Etäisyys Pohjois-Koreaan on n. 2000 km.</strong></p><p><br />Vastavalkea-sivustolla ja monissa muissa &quot;kehissä&quot; on perin pohjin pohdittu ja analysoitu tapahtumia 9.11.2001, eri materiaalien sulamis- ja höyrystymispisteitä, mikä oli mahdollista, mikä ei.<br />Parhaat asiantuntijat pureskelee 15 vuotta sitten homehtunutta purkkaa.<br />Oi kuinka kivaa ajankulua!</p><p><br />Suuri osa on ehkä jo vakuuttunut, että 9.11.2001 tapahtui aivan toisin kuin mitä meille uutisoitiin, ja mitä uskoimme?<br />Yleensä jätetään mainitsematta ilmiselvyys, että USA:n hallinto on vastuullinen, koska se tarvitsi maailmalta luvan ryöstöretkilleen Lähi - Itään, mm. Afganistaniin. Sen suuruista moraalittomuutta on sopimatonta ajatella.<br />Odotanko jälleen 16 vuotta, kun samat asiantuntijat selvittävät, että ei se ollutkaan Pohjois-Korean ydinisku, vaan räjähdepilven ja Guamin maaperän analysointi johtaa epäilyt muualle, koska Pohjois-Korealla ei edes ollut käytettävissä ydinasetta, jolla iskeä Guamiin.</p><p><br />Vai kirjoitanko odottamisen sijaan saman tien seuraavan otsikon?<br />&quot;USA ON POHJOIS - KOREAN NIMISSÄ UHANNUT YDINISKULLA GUAMIIN.&quot;</p><p>Eikä vain Guamiin. Jos selaamme kuluvan vuoden otsikoita, Pohjois-Korea (USA) on uhannut ydiniskulla lievästi sanoen joka puolelle Tyyntä Merta Australiaa myöten.<br />USA:lla on todella valinnanvaraa ydiniskunsa kohteelle. Tiedän kohteen, joka kuohuttaa meidät niin raivoihin, että USA voi tuhota suuren osan pienen maan väestöstä ja mm. välittömästi käydä maan malmivarojen kimppuun ja me vain aplodeerataan.</p><p><br />Täysin maallikkona olen huomannut, että suurin osa Pohjois - Korean armeijan aseistuksesta ei kelpaisi edes museoon. Olen senkin huomannut, että sotilasasiantuntijoiden puhetorveen osuu hermovika, kun pitäisi epäillä Pohjois - Korean puolustuskykyä. Yli 10 000 tykillä ja yli miljoonan miehen armeijalla ei tehdä mitään USA:n aseistusta vastaan.</p><p><br />9.11.2001 oli &quot;pirun vaikea nakki&quot;, sanoi presidentti George: &quot;Faktoilla ei ollut merkitystä&quot;<br />USA:n hallinto oli vailla moraalinhiventä.<br />Ydiniskua Tyynen Meren alueelle &quot;helpompaa nakkia&quot; ei ole. Olen aikaani edellä ja kirjoitan otsikon:<br />&quot;USA:N HALLINTO OLI VAILLA MORAALINHIVENTÄ.&quot;</p><p><br />Minulle on kymmeniä vuosia syötetty ehkä maailmanhistorian suurinta valhetta, jättiläisvalhetta Pohjois - Koreasta, joka ei ole uhannut ketään, eikä tehnyt pahaa kenellekään, päinvastoin kuin USA, kuolemanvaltio rajojensa sisä- ja ulkopuolella.</p><p><br />Faktoilla ei ole merkitystä 16 vuoden kuluttua, kun luen:<br />&quot;On käynyt ilmi, että Pohjois - Koreassa eli yhteisöllinen, hyvinvoiva ja onnellisempi kansa, kuin yhdessäkään Länsimaassa vuonna 2017&quot;<br />Ja parhaat asiantuntijat pureskelee 15 vuotta sitten homehtunutta purkkaa.<br />Oi, kuinka kivaa ajanvietettä!</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Guam on kuin tarjottimella USA:n itse tekemälle ydiniskulle. Ydinase on ollut saarella valmiina toisesta maailmansodasta lähtien, koska saari on USA:n oma sotilastukikohta.
Guam on strategisesti vanhentunut 70 vuodessa, mutta tukikohtana silti käyttökelpoinen vielä ydinräjähdyksen jälkeen. Saari on 48 km pitkä ja 14 km leveä keskellä valtamerta n. 1000 km Filippiineiltä, Manilasta itään. Etäisyys Pohjois-Koreaan on n. 2000 km.


Vastavalkea-sivustolla ja monissa muissa "kehissä" on perin pohjin pohdittu ja analysoitu tapahtumia 9.11.2001, eri materiaalien sulamis- ja höyrystymispisteitä, mikä oli mahdollista, mikä ei.
Parhaat asiantuntijat pureskelee 15 vuotta sitten homehtunutta purkkaa.
Oi kuinka kivaa ajankulua!


Suuri osa on ehkä jo vakuuttunut, että 9.11.2001 tapahtui aivan toisin kuin mitä meille uutisoitiin, ja mitä uskoimme?
Yleensä jätetään mainitsematta ilmiselvyys, että USA:n hallinto on vastuullinen, koska se tarvitsi maailmalta luvan ryöstöretkilleen Lähi - Itään, mm. Afganistaniin. Sen suuruista moraalittomuutta on sopimatonta ajatella.
Odotanko jälleen 16 vuotta, kun samat asiantuntijat selvittävät, että ei se ollutkaan Pohjois-Korean ydinisku, vaan räjähdepilven ja Guamin maaperän analysointi johtaa epäilyt muualle, koska Pohjois-Korealla ei edes ollut käytettävissä ydinasetta, jolla iskeä Guamiin.


Vai kirjoitanko odottamisen sijaan saman tien seuraavan otsikon?
"USA ON POHJOIS - KOREAN NIMISSÄ UHANNUT YDINISKULLA GUAMIIN."

Eikä vain Guamiin. Jos selaamme kuluvan vuoden otsikoita, Pohjois-Korea (USA) on uhannut ydiniskulla lievästi sanoen joka puolelle Tyyntä Merta Australiaa myöten.
USA:lla on todella valinnanvaraa ydiniskunsa kohteelle. Tiedän kohteen, joka kuohuttaa meidät niin raivoihin, että USA voi tuhota suuren osan pienen maan väestöstä ja mm. välittömästi käydä maan malmivarojen kimppuun ja me vain aplodeerataan.


Täysin maallikkona olen huomannut, että suurin osa Pohjois - Korean armeijan aseistuksesta ei kelpaisi edes museoon. Olen senkin huomannut, että sotilasasiantuntijoiden puhetorveen osuu hermovika, kun pitäisi epäillä Pohjois - Korean puolustuskykyä. Yli 10 000 tykillä ja yli miljoonan miehen armeijalla ei tehdä mitään USA:n aseistusta vastaan.


9.11.2001 oli "pirun vaikea nakki", sanoi presidentti George: "Faktoilla ei ollut merkitystä"
USA:n hallinto oli vailla moraalinhiventä.
Ydiniskua Tyynen Meren alueelle "helpompaa nakkia" ei ole. Olen aikaani edellä ja kirjoitan otsikon:
"USA:N HALLINTO OLI VAILLA MORAALINHIVENTÄ."


Minulle on kymmeniä vuosia syötetty ehkä maailmanhistorian suurinta valhetta, jättiläisvalhetta Pohjois - Koreasta, joka ei ole uhannut ketään, eikä tehnyt pahaa kenellekään, päinvastoin kuin USA, kuolemanvaltio rajojensa sisä- ja ulkopuolella.


Faktoilla ei ole merkitystä 16 vuoden kuluttua, kun luen:
"On käynyt ilmi, että Pohjois - Koreassa eli yhteisöllinen, hyvinvoiva ja onnellisempi kansa, kuin yhdessäkään Länsimaassa vuonna 2017"
Ja parhaat asiantuntijat pureskelee 15 vuotta sitten homehtunutta purkkaa.
Oi, kuinka kivaa ajanvietettä!

]]>
2 http://ristopihlajaniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241266-elammeko-vuotta-2001-vai-2017#comments Pohjois-Korea USA Ydinisku Sun, 13 Aug 2017 17:42:35 +0000 Risto Pihlajaniemi http://ristopihlajaniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241266-elammeko-vuotta-2001-vai-2017