Jarmo Koponen

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaalityö

"Seteliselkärankaisten rappiopykälän kumoaminen"

Kun Perussuomalaiset saavuttivat vuoden 2015 vaaleissa toisen "jytkynsä" ja siitä tuli hallituspuolue, puolueen silloinen puheenjohtaja Timo Soini halusi ensi töikseen hallituksen kumoavan "seteliselkärankaisten rappiopykälän". Soini muisti SMP:n hajoamiset ja halusi, etteivät loikkarit saisi mukaansa osaansa puoluetuesta, jota  puolue saa vaaleissa saavutettujen kansanedustajapaikkojen mukaisesti. Näin syntyi laki, jota kutsutaan "Lex Soiniksi".

Saako tulla teidän kauppakeskuksen pihalle vaalityötä tekemään?

Ymmärrän, että luottamus politiikkaan ja poliitikoihin on heikko, mutta poliittiset päätökset vaikuttavat arkeemme, elämäämme, tulevaisuutemme. Tästä syystä on hyvin erikoista, että vaalien alla poliittisissa puolueissa olevia ei auteta. Päinvastoin heitä halutaan sulkea pois arjesta, näkyvyydestä.

Kuntavaalit lähestymässä?

Täällä US-puheenvuorossakin kuntavaalien lähestyminen jo näkyy. Mukaan on tullut paljon uusia nimiä tuomaan mielipiteitään ja ohjelmiaan meidän vanhan vakiojoukon riepoteltavaksi. Näillä uusilla nimillä on profiilissaan myös lähes säännöllisesti leima siitä. että aikovat kuntavaaliehdokkaiksi. Äsken laskin, että uusien avausten sivulla oli jo mukana kolmetoista kuntavaaliehdokkaaksi aikovaa.

Kiitos!

Eduskuntavaalityöni kääntyy loppusuoralle ja sunnuntai-iltana nähdään tulokset. Ehdokkaan näkökulmasta tämä loppukesällä ehdokkaaksi valinnasta alkanut matka on ollut yksi elämäni mielenkiintoisimpia kokemuksia. Parasta viimeviikkojen kadulla tehtävässä vaalityössä on ollut ne monet keskustelut mitä olen saanut useimmiten Helsingin keskustassa olevalla SDP:n Lasipalatsin vaalimökillä lukemattomien tämän kaupungin asukkaiden kanssa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä