Jarmo Koponen

Kaikki blogit puheenaiheesta Trolli-ilmiö

Vaihtoehtouskovaiset trollit

Euroopassa on pakko vastata Venäjän propagandaan. Sosiaalisessa mediassa syntynyt keskustelu tukee vaihtoehtoista maailmankuvaa, jossa Yhdysvaltojen asema kyseenalaistetaan. Venäjälle tämä käy (oikein) mainiosti.

Vielä jokin aika sitten puhe terrorismin vastaisesta sodasta kävi erinomaisesti Venäjälle, mutta nykyisin selitys on liian monimutkainen.  Viestiä on yksinkertaistettu: syy maailman vääryyksiin on Yhdysvalloissa, joka on sama vihollinen kuin Neuvostoliitollakin oli.

Trollit mediassa

Trollit ovat oikeasti ongelma uutisoinnissa. Suomen median voisi julistaa totuus tavoitteen. Siihen pääseminenkin on suhteellisen helppoa.

  • Jokainen valehteleva journalisti saa kenkää.

  • Oikaisut aina 2 x isompana kun virheellinen juttu.

Trolleista

Kuka uskaltaa kirjoittaa kriittisesti  Venäjästä, Putinista ja venäjämielisistä trolleista, jotka hallitsevat netin keskustelupalstoja. Trollien tarkoitus on hämmentää ja pelottaa keskustelijat ja jos se ei se onnistu niin ainakin pilata keskustelut niin ettei asiallisilla keskustelijoilla riitä mielenkiintoa osallistua.

Mitä tälle ilmiölle voisi tehdä, kun trollit yleensä tuntevat asiansa ja tietävät miten trollata, ilman että itse joutuisivat administraattoreiden hampaisiin?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä