Jarmo Koponen

Kaikki blogit puheenaiheesta Paavi Franciscus

Timo Soinin valikoiva usko

Kaikki tietävät Timo Soinin aborttikannanotot, joiden pohjalta äänestetään ministerin luottamuksesta huomenna eduskunnassa. Ne ovat kiistatta linjassa katolisen kirkon opin kanssa, mutta vastaavalla tavalla yhtä kiistatta ristiriidassa Suomen pitkäaikaisen ulkopoliittisen linjan kanssa. Soini on perustellut kannanottojaan mielipiteen- ja uskonnonvapaudella, johon hänellä on oikeus kaikkien muiden ihmisten tapaan. Pitää ollakin.

Paavi Ruotsissa

 

Paavi Ruotsissa

on ollut mediassa esillä alkuviikosta lähtien. En aio kommentoida Martin Lutherin ja Paavin suhteita, koska paljon parempia asiantuntijoita varmaan löytyy.

Mutta ensimmäinen pidempi ulkomaanmatkani suuntasin Roomaa ja Pompeijiin 1960 luvulla. Jo kauan sitten totesin, että Paavi suhtautuu myötämieliset Ruotsalaisiin. Paaveilla on tiedossa katolisen kansan ihmisten huomattava taikausko, usko uskonnollisiin ihmeisiin, kuten esim. neitsyt Marian ihmeparannuksiin ja näköihin. Ehkä Paavi pitää Ruotsalaisia tässä suhteessa sivistyneempänä.

Paavi Franciscus Kuubassa: emme palvele ideoita vaan ihmisiä

Havannassa on iso aukio, Vallankumouksen aukio. Se on se aukio jossa Fidel Castrolla oli tapana puhua jopa 5 tuntia tauotta ja jossa komeilee korkea monumentti kansalissankarin ja runoilijan, José Martín kunniaksi. Samalla aukiolla komeilee myös suuren suuri Ché Guevaran kuva.

Paavi Franciscus ja Castro

Tänään luin espanjankielisestä lehdestä, että eilen Kuuban presidentti Raúl Castro oli käynyt Vatikaanissa ja keskustellut noin tunnin verran Paavin kanssa.

Uutisesta mielenkiintoisinta olivat Castro hehkutukset. Juu, luet oikein. Castro kiitti vuolasti Paavia USA:n ja Kuuban hyvien suhteiden edistämisestä ja hehkutti, että jos Paavi Franciscus jatkaa samalla linjalla, myös hän voisi tulevaisuudessa rukoilla ja käydä taas kirkossa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä