Jarmo Koponen

Kaikki blogit puheenaiheesta Lisäsäästöt

10+2 kultaista säästöä yrityksille

10+2 kultaista säästöä yrityksille


1. Ulkoista yritykselle turhaa toimintaa

Yrityksillä saattaa vielä olla useita turhia töitä kuten siivousta, laskutusta, kirjanpitoa ja henkilöstönrekrytointia jotka kannattaa ulkoistaa.

2. Kilpailuta yhteistyökumppaneita ja alihankkijoita

Kilpailuttamalla saa karsittua kuluja vertailemalla kohteita kalleimman ja edullisimman vaihtoehdon väliltä. Kannattaa kuitenkin muistaa tarkkailla hinta ja laatu suhdetta sillä huonosta mutta halvaata työstä voi tulla korkea lasku.

Hallitus etsii lisäsäästöjä: 400 milj , "vain yksi on joukosta poissa".

Kauppalehden torstain 24.3.2016 numerossa, s. 5A, on uutisoitu hallituksen lisätoimista 400 miljoonan euron säästöiksi. Tällä pyritään pitämään kiinni neljän miljardin kokonaissäästöjen saavuttamisesta. 

Uutisessa on esitetty lista ehdollisista lisäsäästökohteista ( lähde: Valtioneuvosto ).  Listassa on säästökohteita joidenka summat vaihtelevat muutamasta kymmenestä miljoonasta muutamaan sataan miljoonaan. Kohteet on poimittu kattavasti lähes kaikilta yhteiskunnan rahoittamilta aloilta. 

Suomalaisillako ”ei ole varaa” itsensä puolustamiseen?

Elämme parhaillaan Euroopan historiassa epävakaata murrosaikaa, Ukrainan kriisi ei ole vielä ohi eikä kukaan voi tietää tässä vaiheessa, mihin se jatkossa johtaa. Raaka voimapolitiikka ja ampuminen tappamisen tarkoituksessa raskaillakin aseilla on tätä päivää vain 1500 kilometriä Helsingistä eteläkaakkoon, vaikka meitä vuosia niin kauniisti rauhankasvatettiin ja monet uskoivat jo 1990-luvulla lopullisen rauhan puhjenneen luullessaan demokratian, oikeusvaltion ja markkinatalouden orastavan Venäjällä.

Yksi tapa saada vaaditut lisäsäästöt

Hallitus tekee parhaillaan lisäsäästöjä, koska ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan suunniteltu 200 miljoonan euron leikkaus jouduttiin siirtämään eteenpäin vuodella yhteiskuntasopimusneuvottelujen takia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä