Jarmo Koponen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kremlin propaganda

Kremlin ja Putinin trollit - Miksi moderointi ei heitä poista?

Suomalaisen median sosiaalinen puoli on täynnä Kremlin trolleja ja putinisteja, joiden harjoittama informaatiosodankäynti on uhka turvallisuudellemme. Jostain syystä näiden ruplissa palkkansa saavien toimintaan ei media moderoimalla lainkaan puutu. Onkin syytä kysyä miksi se ei puutu.

Olen pitemmän aikaa seurannut Helsingin Sanomien uutisten kommenttiosioita, joten käsittelen tätä tärkeätä aihetta enimmäkseen siellä näkemäni aineiston pohjalta, vaikka ongelma koskee myös mm. Uuden Suomen Puheenvuoroa.

Russia Today ja USAn presidentinvaalit

Sonera Viihde -palvelu on tuottanut hauskoja hetkiä asiakkailleen sisällyttämällä Russia Today (RT) -kanavan ilmaiseen tarjontaansa. Ilman sitä en olisi tiennyt kuinka paljon epäkohtia ja mätää lännessä, erityisesti USAssa, on.

Kun Neuvostoliiton aikana maan virallinen propaganda pysrki kertomaan eri median kautta siitä, kuinka hyvin asiat maassa olivat, niin RT harvoin kommentoi Venäjän sisäisiä asioita. Joistain onnistuneista satelliitin laukaisuista ehkä. 

Trollien piirileikki, Kreml lyö tahdin

Muutaman viimeisen päivän aikana mitta tuli täyteen Venäjä-trollauksesta, jota Puheenvuorossa jotkut surutta harrastavat. Voisiko näille trolleille tehdä oman pikku erillispalstan, tai sitten kylmästi lempata heidät muualle syöttämään propagandaansa? Nyt täällä valehdellaan aivan surutta ja jopa ylistetään viisasta äiti-Venäjää sotilaallisista siirroista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä