*

Jarmo Koponen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kai Mykkänen

TEM: Uusi tuulivoimatuki voi maksaa miljardi euroa

Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee uutta tuulivoimatukea, jolla markkinahinnan päälle maksettaisiin ns. preemiota tuulivoiman tuottajalle. Haarukka on suuri (kts. kuvan taulukko) mutta nykyisellä sähkönhinnalla tuen määrä olisi jopa 960 miljoonaa euroa, eli 80 meur vuodessa. Tämä tulee siis nykyisen tuulivoimatuen rinnalle, sen kustannus on ensi vuonna 250 miljoonaa ja tulevina vuosina noin 300 miljoonaa vuodessa.

Kai Mykkänen ja Suomen henkilöliikenteen sähköistyminen

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen ehdottaa sähköautoille pakollisia latauspisteitä valtateiden varsilla oleville huoltoasemille (HS 13.7.2017). Ehdotukseen on reagoitu kirjavasti yli puolue- ja aaterajojen. Kokoomuksen markkinaidealistista väkeä sääntelyn ja pakottamisen lisääminen ei tietenkään miellytä.

Venäjä – nuoriso osoittaa suunnan

Kremlillä on ”myytävänään” vahva brändi – Putin. Mutta kuinka hyvin ilman paitaa ratsastava riippulentäjä jaksaa innostaa nuorempia äänestäjiä? Jos jotain voi päätellä sunnuntaina 26. päivä maaliskuuta Venäjällä pidetyistä mielenosoituksista niin sen, että paljon on tehtävä, jotta odotukset säilyvät. Nuoriso ei tyydy nykyiseen. Vaikka presidentti Vladimir Putin todennäköisesti jatkaa vuoteen 2024, kysytään oikeutetusti – entä sitten?

Rouhea diili tuo Terrafamen rahoitus

Olipahan jyrkkä diili - suorastaan vuosikymmenen kovin järjestely tuo Terrafamen rahoitusjärjestely. Valtiolle jää 84 prosentin omistajaosuus ja aitoa suoraa ulkoista sijoitusrahaa tulee vain 75 miljoonaa. 75% siitä mitä viimeisin marraskuun 100 miljoonan valtionavustus oli.

Vapaakauppa köyhdyttää Suomea ?

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri hehkuttaa vapaakaupan puolesta. Hänen mukaansa Suomi vain hyötyisi vapaakaupasta. Totta onkin, että kaupan avautumisella on ollut merkittävä vaikutus Suomen elintason nousuun vanhassa maailmassa. Sitä sietääkin hieman miettiä, että onko tilanne samankaltainen uudessa maailmassa ?

Vapaakauppa hyödyttää enemmän pieniä kansakuntia kuin suuria valtioita. Siksipä Yhdysvaltojen uusi presidentti on ottanut kriittisen kannan vapaakauppaan. Olisiko TTIP-sopimuksen syntymättömyydestä Suomelle enemmän haittaa kuin hyötyä ? 

Ilmainen ilmasto-neuvo poliitikoille

Tänä aamuna Maaseudun tulevaisuus julkaisi jutun ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsestä ja hänen mielipiteistään EU:n Suomelle asettamiin päästörajoihin. Olen siitä hänen kanssaan samaa mieltä, että Suomen pitää sopeutua näihin päätöksiin. Se tulee olemaan erittäin vaikeaa johtuen muiden maiden hyvin alhaisesta osallistumisesta "päästötalkoisiin" mutta varmasi mahdollista.

Sinisellä on ainakin viisi miljoonaa eri sävyä

Eilen Ylen A-studiossa oli vieraana uusi ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen. Minun korvaani iski valitettavan voimakkaasti hänen lauashduksensa siitä, että Kokoomuksen tulee olla aito ympäristövastuullista politiikkaa tekevä vaihtoehto esimerkiksi Vihreille. Itse en tullut tästä juuri hullua hurskaammaksi.

Kokoomuksen peilikuvassa on vihreä

 

 

 

 

 

 

Kokoomus, puolue jota olen vuosikymmenien kuluessa eniten arvostanut ja äänestänyt, vaikka hyvin nuorena pari vuotta olinkin demarien leivissä ( en toki puolueessa, vaan lehtensä rikosreportterina ) ja nyt vanhana perussuomalaisen puolueen ja muutospuolueen jäsenenä hetken, on mielestäni kovaa vauhtia vihertymässä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä