*

Jarmo Koponen

Kaikki blogit puheenaiheesta KGB

Erään kaksoisagentin kuolema

Erään kaksoisagentin kuolema

*

Viikko sitten lauantaina, 25.2.2017, tuli kuluneeksi 30 vuotta erään elämän päättymisestä.

Silloin nimittäin teloitettiin Neuvostoliiton salaisen palvelun agentti Gennadi Varenik, joka oli paljastunut kaksoisagentiksi. 

Vakoilija joka palasi takaisin – KGB-vakoilija Vitali Jurshenkon tarina

Vakoilija joka palasi takaisin – KGB-vakoilija Vitali Jurshenkon tarina

KGB-kenraali Vitali Sergejevits Jurshenko (Vitaly Yurchenko) – mies joka loikkasi kahdesti

*

Marraskuu 1985

Kaksi miestä istuu lounaalla Au Pied de Cochon –ravintolassa, Georgetownin alueella, Washington DC.  Vakoilija Jurshenko ja hänen CIA-saattajansa.  Saattaja seuraa häntä kuin varjo, kaikkialle.

Muuan kotiryssä

Muuan kotiryssä - Valeri Marejev

*

Meteorologi oli televisiossa luvannut viikonlopuksi poutaa, ja ajattelin lähteä koiran kanssa järvelle soutelemaan ja saareen samoilemaan, mutta totuus oli harmaa, joten jäin kotiin ja kääntelin paria kirjaa.

*

Arne Treholt Helsingissä

Ukrainan KGB:n arkistojen löytöjä

Eräs tuttavani kyseli kerran, että minä sinä ihmispolo oikein teet työksesi? Oli vaikea vastata yhdellä sanalla.

Kuollut mies palasi

Venäjänkielisessä mediassa ja vähän muuallakin on kohuttu Mihail Lesinistä, miljardööristä, joka kuoli hotellissa Washingtonissa viime vuoden marraskuussa. Salaliittojen rakentelu johtuu siitä, että 59-vuotiaan miehen kuolemaa sydänkohtaukseen epäiltiin jo alun alkaen.

Poloniumia Товарищ Putin?

 

 

 

 

 

On lähes uskomatonta, että suurvalta voi noin ilmiselvästi tunnustaa syyllisyytensä murhiin, vaikka ne virallisesti kieltää.

Britannian tiedustelupalvelulla oli jo vuosia sitten pomminvarmat todisteet Venäjän korkean johdon sekaantumisesta Lontooseen loikanneen KGB-upseeri Alexandr Litvinenkon murhaan poloniumteellä ja nyt kun oikeuslaitos Englannissa esittää todisteet ja vaatii kahta murhaan sekaantunutta korkean tason venäläistä kuulusteltaviksi, Venäjä kieltäytyy ja kategorisesti kiistää teon ja tekijät.

Korhonen tekee palveluksen

”Maan tapojen” karsiminen on taasen ottanut yhden askeleen eteenpäin, tällä kertaa Keskustan ex-puoluesihteeri Jarmo Korhosen toimesta, jos hänen arvelunsa pitävät paikkansa KGB ja keskustalaisten suhteesta. Verkkouutisista on luettavissa Korhosen aavisteluista enemmän http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/korhonen%20pentti%20kgb%20moskova-27897 . Sinänsä julkisuudessa on aikoja sitten ollut juttuja Keskustan säätiöistä ja niiden saamista rahoituksista.

Eila Kännö Bäckmannista ohi!

 

   Hommafoorumin grand old lady, kaikkien maahanmuutokriittisten mummelirakas Eila Kännö meni sitten Bäckmannista lujaa ohi.

Bäckman ei sentään toimi salassa ja sisäasianministeriön poliisiosaston virasta käsin!!!

 

 

 

 http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014091118654232_uu.shtml

  http://kullervokalervonpoika.wordpress.com/2009/05/11/eraan-aikakauden-l...

KGB-loikkari Mitrohinin arkisto aukeni - sensaatiomaisia tietoja tulvii

Tiitisen lista” on myyttisiin mittoihin paisunut käsite tiedustelun ja luvattoman veljeilyn maailmassa, ja lista pysyy visusti Supon, Suomen virallisen vartijan, kassakaapissa.  http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiitisen_lista

 

Mitrohinin lista” on vähemmän tunnettu, mutta ei enää kauan.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Mitrohinin_arkisto

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä