Jarmo Koponen

Kaikki blogit puheenaiheesta Journalistiliitto

Luottamus (totuuden jälkeisessä ajassa)

Toimittajien ja tiedottajien työssä on yksi yleinen ja yhteinen piirre yli kaiken: yleisön luottamus. Sen voi pettää vain kerran. Valheesta kiinni jäänyt on entinen toimittaja tai tiedottaja.

Kuulostaako uskottavalta?

Ehkä ei, mutta mihin muuhunkaan voi uskoa? Nimittäin puheissa, joiden mukaan elämme jo totuuden jälkeistä aikaa, on toistaiseksi totta jonkun verran, koska voidaksemme järkeillä tapahtuvaa, on laadittava joku ymmärrettävä viitekehys sille, millaisessa ajassa elämme, ja miten aikaamme tulisi tarkastella.

Stasi-skandaali ravisuttaa Saksan journalistiliittoa

Pari kuukautta sitten eräs Saksan journalistiliiton virkailijoista joutui eroamaan, kun hänen aikaisempi Stasi-historiansa paljastui. Näitä paljastumisia on tullut julki Saksojen yhdistymisen jälkeen vieläkin, vaikka yhdistymisestä on jo 25 vuotta.

Hämähäkkimiehen vala

Olen alkanut vieraantua Journalistiliitosta. Koen surua, kun katson ammattitoimittajien asemaa ja liittomme vastausta tähän muutokseen.

Nyt vallalla näyttää olevan suunta, jossa liittomme profiloituu pääasiassa tuomitsemaan erilaisia työnantajien yt-neuvotteluja ja pätkäsopimuksia. Olemaan huolissaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä