*

Jarmo Koponen

Kaikki blogit puheenaiheesta IPU

Neljäs valtiomahti

Neljäs valtiomahti

Montesquieun vallan kolmijako-opin mukaan ensimmäinen valtiomahti on poliittinen päätösvalta, toinen on hallinnollinen toimeenpanovalta ja kolmas on edellisiä valvova ja tuomiovaltaa käyttävä oikeuslaitos. Tämä jako on länsimaisen yhteiskuntajärjestyksen perusta.

Neljännellä valtiomahdilla tarkoitetaan nykyään lehdistön lisäksi myös muuta mediaa. Nimitys ei ole lainkaan liioitteleva. Median valta on jopa ratkaisevan suuri. Kyse on tietysti siitä, mitä asioita tuodaan ihmisten tietoisuuteen ja mitä ei.

Itsenäisyyspuolueen kaivattu osasto Espooseen

Itsenäisyyspuolue laajenee jälleen yhden paikallisosaston verran kun tänään 27.2.2017 perustettiin Espooseen oma Itsenäisyyspuolueen Espoon osasto.

- Aikaisemmin Espoossa puolueen asioita on hoitanut Itsenäisyyspuolue Uudenmaan piiri ry. Tarkoitus on perustaa asteittain muihinkin kuntiin osastoja ja vähitellen luoda laaja verkosto Uudellemaalle.

Alkaako nyt voimakas kansallisvaltioiden kehitys?

(EU – Eurooppa sai briteiltä siipeensä; syntyi Brexit |1 – irtautumisprosessi Euroopan Unionista – Iso-Britannian osalta. Entä nyt kun useista EU – valtioista kuuluu kansallista heräämistä, halua omaan itselliseen päätöksen tekoon, omaan rahaan ja yhteiseurooppalaiseen ja kokonaisvaltaiseen puolustukseen |2 – sisällyttäen radikaaleimmillaan Venäjä mukaan ottaen |3. Näinkö halutaan purkaa lähinnä yhdysvaltalaiset vastakkainasettelun perustekijät?)

 

Puheeni Helsingissä 6.12. - EU ja maaseutu

Tervehdys teille kaikille, jotka olette tulleet osoittamaan mieltä itsenäisen Suomen puolesta!

 

Olen Akseli Erkkilä Kittilästä. Jos Kittilä ei soita kelloja, niin se on heti käsivarren alapuolella. Puhun murteella, joten yrittäkää saada selvää. Olen täällä sen vuoksi, että voin näyttää, kuinka EU ja Suomen alistettu asema suuressa liittovaltiossa on aivan samalla lailla vahingollista, asuit sitten pohjoisen harvaan asutulla maaseudulla tai tiuhaan asutussa kaupungissa.

 

"Suomi Natossa - ei uhkaa eikä uhittelua!"

Itsenäisyyspuolue IPU:n entinen puheenjohtaja Antti Pesonen kirjoitti eilisessä Puheenvuorossaan "Kohta taas juhlitaan olematonta Suomen itsenäisyyttä". 

Soini huolissaan suhteistaan eliittiin

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan hallituspuolueiden välinen luottamus on hallitusta uhanneen kriisin jälkeen rakennettava uudelleen. 

Soinin mukaan hallitusta uhannut kriisi jättää poliittiseen päätöksentekoon ongelmallisen lommon tai haavan, joka vaatii hoitamista. Voisi näin ulkopuolelta todeta, että kunpa Timo Soini suhtautuisi äänestäjiinsä yhtä vakavasti kuin eliittiin, jonka piireihin hän on nyt hallituksessa päässyt mukaan.

IPU – Itsenäisyyspuolue vai trollipaja?

Viime talvena Pietarissa kuvatussa dokumentissa Yle raotti meille venäläisen trollitouhun eli tietoverkoissa tapahtuvan informaatiosodankäynnin karua todellisuutta. Ei kuitenkaan tarvitse mennä merta edemmäs kalaan, sillä ihan kunnon trollitehdas löytyy Härmästäkin ja vieläpä aivan suomalaisvoimin toteutettuna –

Oma raha, ei Natolle ja muuta hölinää

Tarvitseeko Suomi ja suomalaiset oman rahan? Ei tarvitse sanoivat äänestäjät IPUlle.
Tarvitseeko Suomi sitovat kansanäänestykset? Ei sanoivat suomalaiset itse IPUlle.
Miten turvataan hyvinvoinnin turvaaminen demareiden holhousta paremmin jäi selvittämättä.
Perustulolle pyllistettiin vaaleissa vihreitä lukuun ottamatta.
Naton jäsenyys on torjuttu jo siihen ei IPUa tarvittu.
Vaalien aikainen mahdollisuus suunnanmuutokseen tai sen aloittamiseen ei toteutunut.

Ipun ja Muutoksen siankorvat

Itsenäisyys on olemassaolon ydin. Kun itsenäisyys lakkaa, myös olemassaolo lakkaa. Tämä on perusta ja tämä on lähtökohta. Tämä ehto määrittää arvomaailmaa ja se sulkee osan arvoista ulkopuolelle. Tälle lähtökohdalle muut asiat ovat alisteisia ja kaikki on suhteutettava tähän. Voidakseen tehdä yksityisenä ihmisenä itsenäisiä päätöksiä valtiossa, myös valtion täytyy olla itsenäinen. Ilman valtion itsenäisyyttä ajatukset kansanäänestyksistä ovat vain tuulien ajamia pilviä. Hetken häilähdyksiä. Näin ollen Ipun ja Muutoksen tavoitetta ei voi erottaa toisistaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä