Jarmo Koponen

Kaikki blogit puheenaiheesta Hornetit

Analyysi hävittäjähankintojen esiselvityksestä (11.6.2015)

Puolustusministeriön työryhmä julkaisi 11.6.2015 esiselvityksensä Ilmavoimiemme käyttämän F/A-18 Hornet-monitoimihävittäjän tilalle ja luovutti esiselvityksen puolustusministeri Niinistölle. Tiedotustilaisuudessa esiintynyt puolustusministeri Jussi Niinistö ja työryhmän puheenjohtaja Ilmavoimien entinen komentaja Lauri Puranen totesivat, ettei kyseinen selvitys ota vielä suorasti kantaa siitä, mistä maasta tuleva hävittäjä hankitaan.

 

Suomen puolustusta on vahvistettava

Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyön tiivistyminen on todella myönteinen uutinen.

Ruotsin ja Suomen kriisiajan puolustusyhteistyön juridisia ja hallinnollisia esteitä tulee purkaa ja mahdollistaa yhteistyö nopeilla poliittisilla päätöksillä.

Mitään velvoitetta puolustaa naapuria ei kuitenkaan liene luvassa.  Vahvoissa omissa puolustusvoimissa ja vahvassa maanpuolustustahdossa on jatkossakin Suomen paras turva. 

Hornetit vaihtoon

Tammikuussa 2011, eduskuntavaalien alla ehdotin, että myytäisiin horneteja. Hornetin kauppahinta oli 32 miljoonaa euroa per kone.

Kolme vuotta sitten Suomen turvallisuustilanne oli aivan toinen kuin nyt. Jokainen, joka seuraa uutisia itänaapurista tietää sen. Pelkoon ei ole syytä, mutta huoleen kyllä.  Silti moni yhä luottaa siihen, ettei puolustuksen eteen tarvitse tehdä paljoakaan mitään.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä