Jarmo Koponen

Vaaliagitaatiota Venäjällä - nukkuvia pelotellaan homoilla

  • Snobin mukaan yksi videon ensimmäisistä lataajista oli Donetskin kvasitasavallan päämiehen neuvonantaja Aleksandr Kazakov.
    Snobin mukaan yksi videon ensimmäisistä lataajista oli Donetskin kvasitasavallan päämiehen neuvonantaja Aleksandr Kazakov.

Venäjää valmistellaan äänestämään. Agitaatiovideolla pelotellaan nukkumaan jääviä miehiä armeijan pakko-otoilla ja homojen vaikutusvallan kasvamisella. 

Istuvan presidentin Vladimir Putinin jatkoa ei epäile kukaan, mutta äänestysvilkkauden pelätään jäävän alhaiseksi.

Monet tarkkailijat pitävät vaaaleja suuren luokan huijauksena. Niin sanotuissa vaaleissa on kuitenkin kyse presidentin arvovallasta, ja jossain määrin myös maan liberaalien voimien tulevaisuuden toimintaedellytyksistä.

Agitaatiovideolla pariskunta on panemassa maate 17. päivä maaliskuuta vaalipäivän aattona. Vaimon mielestä seuraava päivä on tärkeä, mutta mies vähättelee äänestämistä.

Perjantaina internettiin ladattua ”hupailua” on jaettu jo miljoonia kertoja.

Herätessään mies huomaa, että häntä 52-vuotiasta nostomiestä ollaan pakko-ottamassa armeijaan. Ulko-ovella seisova kutsuntaupseeri sanoo palvelusikärajan nousseen 60 vuoteen. Pojalle pitäisi antaa miljoonia koulun valvojille vietäväksi. Perheen keittiössä mies tapaa vaimonsa ja pöydän ääressä jo istuvan kiintiöhomon -- pahimmillaan uuden puolisonsa. Vessassa hän saa kuulla sitäkin tarkkailtavan.

Tämä on tietysti unta ja estettävissä äänestämällä.

Verkkolehti Snob kirjoittaa, että video on tehty ammattimaisesti. Kukaan ei kuitenkaan ole ilmoittautunut työn tekijäksi. Pääosaa esittää tunnettu näyttelijä Sergei Burunov.

Vaalivideon voi nähdä useista linkeistä. Snobin mukaan yksi videon ensimmäisistä lataajista oli Donetskin kvasitasavallan päämiehen neuvonantaja Aleksandr Kazakov.

Videon (venäjäksi) voi katsoa avoimesta Facebook-linkistä.

https://www.facebook.com/ale.kazakov/posts/1668446923193593

Maalisvaaleissa venäläiset voivat antaa äänensä kahdeksalle ehdokkaalle. Ainoastaan kommunistien ehdokkaan odotetaan pystyvän saamaan merkittävän määrän äänistä. 

Esimerkiksi vaaleihin osallistuvan televisiosta tutun Ksenja Sobtšakin on arvioitu olevan mukana vaaleissa vain luodakseen jonkinlaista pohjaa liberaaleille voimille seuraavia vaaleja ajatellen tai ainakin tasoittavan tietä jonkun kompromissiehdokkaan löytämiseksi.

Venäjän duuman ulkopuolisen ja käytännössä koko poliittisen elämän ainoa merkittävä Putinin vastaehdokas olisi Aleksei Navalnyi, joka ei voi vaaleihin osallistua saatuaan poliittisen tuomion rahaepäselvyyksistä.

Korkealla äänestysprosentilla Kremlin tarkoituksena on kyetä osoittamaan Putinin nauttivan riittävän suurta kansansuosiota, jotta hän voisi tulla valituksi myös oikeissa vaaleissa eikä vain tälläisissä näytöksissä.

Putin on hallinnut käytännössä Venäjää vuodesta 2000 asti ja on nyt aloittamassa toista kuusivuotiskauttaan presidenttinä.

Huoli nukkuvista äänestäjistä on todellinen.

Putinille halutaan antaa 70 prosentin kannatus jä äänestäjien määräksi koetetaan nostaa yli 70 prosenttia äänioikeutetuista.

Paljon tehdään. Vaalipäivä on sama kuin Krimin miehityksen vuosipäivä. Putinin odotetaan äänestävän miehitetyllä Krimillä.

Venäjällä on paljon tahoja, jotka tukevat valtion virallisia linjauksia. Tällainen video on yksi esimerkki.

Toinen ajankohtainen asia on 13 venäläisen yksityishenkilön ja kolmen yhteisön syyttäminen Yhdysvaltojen  vaalien härinnästä vuonna 2016.

Tällaisten toimien yhteys valtion korkeimpaan johtoon voidaan hyvin hämätä. Hakkereiden osalta näin on tehty vuosia.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov voi kiistää kaiken, kuten hän teki lauantaina Münchenissä, koska mitä tahansa potaskaa voidaan Lavrovin mielestä puhua niin kauan kun ei ole esittää kunnon todisteita Venäjän sotkeutumisesta Yhdysvaltojen vaaleihin vuonna 2016.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Oli pakko suositella ihan otsikonkin vuoksi.

Jännittää, että voittaako Vladimir meidän Saulin kannatusprosenteissa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ihmettelen suuresti ettei Saulin voittaessa kukaan väittänyt Venäjän sekaantuneen vaaleihin..vaikka tottakai se sekaantui.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Uskomatonta,mutta totta..teit blogin jonkun nettiin lataamasta videosta. Ainoa mikä jää epäselväksi kumpi kyseisellä videolla koittaa enemmän vaikuttaa mielipiteisiin,sinä vaiko Donetskin kvasitasavallan päämiehen neuvonantaja Aleksandr Kazakov.

Miksiköhän niin usein nämä jutut on niin väkisin väännetyn oloisia,kun Venäjästä löytyisi helposti muutakin kriittisempää kirjoitettavaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No kuka tekisi niitä muuta kriittisiä juttuja, Vellu.
Koposen jutut ovat usein mielenkiintoisia.
Toisaalta suomalaisten kokoomuspoliitikkojen sekoilut Ugandassa kyllä tällä hetkellä päihittävät Venäjäuutiset. Niitä ajatellen voi ajatella että katse suunnataan Venäjään muttei samoihin ilmiöihin Suomessa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

No jotka jaksavat kritisoida.

Koposen jutut ovat tarkoitushakuisia,ainakin tähän asti lukemani.

Uutiset Ugandasta on vain jäävuoren huippu kokoomuspolitiikassa. Sitä vain ei jakseta kriittisesti pöyhiä,koska kokoomus on porukan mielestä luonnollisestikin bisnespuolue.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Oletko katsonut videon? Suosittelen!

Lainaan ystävääni. "Magnit-ketjun ostoskuiteissa muistutetaan vaalista. Magnit on Venäjän suurin vähittäiskaupan ketju. Sen suurimmaksi osakkaaksi 29 prosentin osuudella tuli juuri valtion 76 prosenttisesti omistama pankki VTB."

"Venäläinen The Insider-julkaisu kertoo, että televisiokanavilla, joukossa muita valvottuja viestimiä, on otettu vaalien alla käyttöön uusia rajoituksia.

Eetteri on tarkoitus puhdistaa täysin kielteisistä uutisista ja kaikki uutiset on koordinoitava johdon kanssa.

Kommunistien Putinille lojaali ehdokas Pavel Krudinin on nyt epäsuosiossa. Sen sijaan kun Ksenia Sobtšak ryhtyi ehdokkaaksi, hänet poistettiin kieltolistalta."

https://theins.ru/obshestvo/91643

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

En ole katsonut kuten en ole minkään muun valtion vaaleihin koskevia videoita katsonut..myötähäpeää muodostuu jo kotimaisistakin aivan riittäväsi.

Kertoiko mysteerinen ystäväsi,että mitä niissä kuiteissa luki vaaleista?

Mitä rajoituksia on otettu käyttöön ja miten niitä on perusteltu?

No eetterin puhdistusta tapahtuu tässäkin maassa..jos verrataan vaikka juuri käytyihin vaaleihin. Puhtoinen Niinistö sai jatkaa..Venäjän suosiolla.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

"Eetteri on tarkoitus puhdistaa täysin kielteisistä uutisista ja kaikki uutiset on koordinoitava johdon kanssa."
Mielenkiintoista! Viimeisten rehellisten uutisten rippeetkin on ravattava pois, jotta 100 %:nen fake-news-tarjonta voitaisiin taata! Voi Venäjän kansaa voi! Kuinka noin fiksu kansa voi alistua tuollaiseen kyykytykseen? Tuohan on jo ihmisoikeudellinen kysymys. Henkistä väkivaltaa.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Putin menetti Kiovan,sotii syyriassa jossa tulee myös tappioita,korruptio kokoistaa edeleen,,urheilijat kärynneet ja kilpaiukiellossa,,vois kysyä miten on mennyt noin omalta kohdalta,,,!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Olihan Suomessakin se SAK:n Oiva Lothanderin näyttelemä mässäilyvideo.

Venäjällä koetaan erilaisia uhkia. Pakko-otto armeijaan symboloi valtiota ja sen pakkovaltaa. Homo symboloi rappeutunutta länttä ja sen siirtomaaherroja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

EI kai se mitään silota että homo symboloi länttä.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

NL:han kielsi jyrkästi aina, että siellä olisi ainuttakaan homoa. Kommunismiin kuuluu homofobia. Miten paljon naapurikansa on päässyt irti henkisestä ikeestään NL:oon; ei juuri lainkaan. Mm. Tsetsenian presidentti oli ilmoittanut aika äskettäin muistelen Ylen kirjeenvaihtajalle, ettei ole heidän maassaan yhtään homoa ja oli pyytänyt paikan päälle asiaa tarkistamaan; ei ollut mennyt. Tiedä kuinka olisi siellä käynyt? Tieteellisesti nähden; homous ei kai ole vain jonkin kansan, maanosan tai rodun ominaisuus; vaan koko ihmissukukunnan yhteinen poikkeama.
Jos oikein muistelen - vähän aikaa sitten muuan homopari haki turvapaikkaa Suomesta, koska kokivat elämän naapurissa niin vaaralliseksi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #13

Venäjältähän tulee turvapaikanhakijoina Suomeen homoja ja Jehovan todistajia.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Mustilla miehilläkin vielä pelotellaan, vai minkä takia toinen sotamiehistä on afrikkalainen?

Toimituksen poiminnat