Jarmo Koponen

Kenkä puuttui

  • Juhlakattaus YK:n 70-vuotisistunnon yhteydessä.
    Juhlakattaus YK:n 70-vuotisistunnon yhteydessä.
  • Neuvostoliiton kommunistisen puolueen pääsihteeri vuonna 1960 ja Venäjän presidentti vuonna 2015.
    Neuvostoliiton kommunistisen puolueen pääsihteeri vuonna 1960 ja Venäjän presidentti vuonna 2015.
  • Presidentti Putin puhuu YK:n yleiskokouksessa syyskuun 28. päivä  2015.
    Presidentti Putin puhuu YK:n yleiskokouksessa syyskuun 28. päivä 2015.

Syyria uhkaa pilata Obaman perinnön ja mutkistaa entisestään liennytystä Venäjän kanssa. Ilmassa on paljon ohipuhumista.

Yhdistyneiden kansakuntien talossa on kuultu kylmän sodan aikana kummempaakin. Siksi sinne sopii ehdotus muodostaa yhteinen rintama rosvojoukko ISIS:iä vastaan.  Arabimaita otteessaan pitäviä rikollisia vastaan olisi taisteltava kuten Hitlerin kanssa aikanaan tehtiin.

Venäjän presidentin ehdotusta ei Yhdysvaltain presidentillä ollut salissa aikaa kuunnella, mutta moneen kertaan sanomiset on luettu. Puolin ja toisin.

Sotilasstrategiset päätökset on jo tehty. Millainen on Syyrian jako, sitä emme tiedä vielä. Maanantaina puhuttiin myös siitä, miten sotilaat voivat keskustella toistensa läsnäolosta Syyriassa.

Mitään uutta me sivusta seuraajat emme tiedä tänäänkään. Syyrian pommitukset ja maan aseistaminen jatkuvat.

Julkisuustemppu jäi elämään

Venäjän entinen energiaministeri oli tyly. Vladimir Milovin mielestä Putin on idiootti – hänen puheensa kirjoittajat ovat idiootteja.

Miten nyt eteenpäin? Yhdysvaltojen hegemonia on ja pysyy. Mikä voisi olla vaihtoehto? Moninapainen kaaos?  ”Eipä Vova esittänyt muuta vaihtoehtoa kuin vain blaa, blaa.”

Aivan mitättömänä Putinin puhetta ei kannata pitää, vaikka on selvää, että paineet historiallisen esityksen tekoon olivat olemassa. Osin ne luotiin 55 vuotta sitten kun tuolloinen maailman toisen supervallan johtaja NKP:n puoluesihteeri Nikita Hrutštšev paukutti kengällään pöytää saadakseen huomiota.

Kaksi tuntia Kiseljovia eikä sanaakaan Novorossijasta

Venäjän painopiste on siirtynyt Syyriaan. Se on käynyt selväksi. Venäjälle asiaa alleviivattiin jo sunnuntaina kun maan ykköspropagandistin ohjelmassa keskityttiin poikkeuksellisesti muihin aiheisiin kuin Itä-Ukrainassa käytävään sotaan.

Ohjelman toinen osa käsittelikin kokonaisuudessaan venäläistä islamismia, tarvetta luoda Venäjälle islamilainen teologia ja rakentaa hengellinen akatemia.

Vaikuttaa siltä, että Putin aikoo vakavissaan mennä Lähi-Itään, mutta ymmärrystä siitä, miten ”barbaarisen kalifaatin”, kuten hän nimittää ISIS:ä, kanssa käytävään sotaan voivat reagoida venäläiset muslimit, mm. Moskovan alueella asuvat kolme miljoonaa, siitä ei vallanpitäjillä ole käsitystä. Vaarallista peliä, arvioitiin Moskovassa.

Obamallekaan ei heru kaikilta kiitosta

Tutkija Lilia Shevtsovan mielestä Obaman puhe YK:ssa oli maailman johtavan oraattorin esitys. Se oli puhe, jonka perusteella määritellään hänen ulkopoliittinen perintönsä.

Omassa julkisessa päivityksessään Shevtsova toteaa, että Obama jätti edes yrittämättä vastata kysymyksiin, joiden edessä maailma tällä hetkellä seisoo.  Niin muodoin länsi ja Yhdysvallat. Hän ei ole kyennyt ymmärtämään näitä asioita presidenttiytensä aikana.

Kysyä voi, kuvastuiko epätietoisuus myös pöydässä, jossa Yhdysvaltojen presidentin on tulkittu väistelleen Putinia.

https://www.youtube.com/watch?t=5&v=ZDAU7CXqbh8

Putin ehdottaa virtuaalista lume-maailmanjärjestystä

Venäjän johtaman Euraasian union integroiminen EU:n kanssa on kuolleena syntynyt ajatus, kuten oli nykytiedon valossa  kommunismin rakentaminen.

Venäjä jatkanee Euraasian unionin liittämistä jotenkin Kiinan silkkitien kanssa.

Shevtsovan mielestä Venäjän johtaja tuntuu ajattelevan, että ei ole niin merkittävää, mitä syntyy lopputuloksena.

Tärkeintä on liike, ei päämäärä. Ja aina löytyy sellaisia, jotka ovat valmiita ostamaan lipun tähän Titaniciin.

“Putin ehdotti maailmalle virtuaalista  feikkijärjestystä, jossa kaikki voivat sanella periaatteita, kuten haluavat. Ja joillekin se on houkuttelevaa…”

Diktaattorien aivoitukset ovat selkeitä, mutta niin toisenlaisia. Vai mitä sanotte siitä, että Valko-Venäjän Aljaksandr Lukashenka vei YK:n 70-vuotisjuhlakokoukseen 11-vuotiaan poikansa.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Myös presidentti Sauli Niinistö otti YK:ssa puhuessaan esiin, että Suomi on sitoutunut toimimaan ISIS:iä vastaan.

Käyttäjän jennitamminen kuva
Jenni Tamminen

Tässä aiheesta pieni uutinen, keskittyen lähinnä Novorossijaan: http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/120168-havainto-t...

t. Jenni / US

Käyttäjän jennitamminen kuva
Jenni Tamminen

Niinistön puheessa vain yksi lause Venäjästä: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/120152-sauli-niini...

Kiinnostavaa, että tuo lause on mukana, kun Ukrainaa ei muuten presidentti oikeastaan käsitellyt.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ukrainasta on varsin nopesti tämän kesän aikana tullut ns. jäätynyt kriisi, joka joka jää odottelemaan sulamistaan. Syyrian tapaus on erilainen, sillä venälaiset joukot ovat jo näkyvästi ilmoittaneet olemassa olostaan alueella persidentti al-Assadin hallinnon tukena.

Lännen rooliksi on jäänyt vain sivusta katsonta ja sormen heristely sekä Ukrainassa, että väistämättä nyt Syyriassakin. Moskova ja Jerusalem tapasivat viime viikolla kaikkein korkeimmilla tasoilla, joka antaa viitteitä Venäjän intresseistä osallistua Syyrian tapahtumiin konevoimin.

Onko Putin nyt riittävän vahva Venäjällä, että uskaltaisi haastaa IS:n terrorin omaksi edukseen ? Kalifaattia vastaan iskuja nyt tekevät länsimaat saattaisivat joutua noloon asemaan huomatessaan sotivansa yhtäkkiä samassa rintamassa, mutta eri motiivein.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho

"Kalifaattia vastaan iskuja nyt tekevät länsimaat saattaisivat joutua noloon asemaan huomatessaan sotivansa yhtäkkiä samassa rintamassa, mutta eri motiivein."

Hyvä kysymys tietysti kuuluu, miksi näillä kahdella pitää kuin jonkun luonnonlain takia olla eri motiivit? Karmea tilanne meidän oman arvoyhteisömme kannalta että meidän yhteisömme johtavien valtioiden johtavat ajattelijat näkevät terroristijärjestöt ilmeisen mieleisinä yhteistyökumppaneinaan jos ja kun he haluavat poistaa jostain tietystä maasta jonkin tietyn johtajan (diktaattorin? riippunee valtiosta, näkökulmasta ja määritelmästäkin). Ja erityisen pöyristyttävää on vieläpä se toisteisuus missä tämä viime kädessä tarkoittaa maan infrastruktuuriin, väestöön ja moraalin kohdistuvaa suurta tuhoa ja useimmissa tapauksissa pysyvän sisällisodan omaisen tilan.

Miksi meillä pitää olla eri motiivit? En ymmärrä, en hyväksy. Putin on kohta useamman vuoden kuuluttanut kansainvälisen monenkeskisen yhteistyön puolesta. Kuka tätä ei hyväksy? Vastatkaa itse itsellenne.

Antti Jokela

Nikita Hrutštševista tuli mieleen, että taisivat viimeksi hänen aikanaan johtajien kemiat olla yhtä erilaiset kuin nyt. Tapaamisestaan Hrutštševin kanssa Wienissä vuonna 1961 John F. Kennedy kertoi mm.

"...worst thing in my life. He savaged me."
"He beat the hell out of me."

Hrutštšev testasi sittemmin Kennedyä Kuuban ohjuskriisissä ja samoin Putin on parhaillaan testaamassa Obamaa. Toisaalta Putinilla tuntuuu nyt olevan aika monta palloa ilmassa: Syyria, Ukraina, pakotteet, Venäjän talous, öljyn hinta jne. Onkohan hänestä jonglööriksi?

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Vaikealta tuntuu USAlle olevan tunnustaa virheitään niin suuressa lähi-idässä kuin Ukrainassakaan. Joku aika sitten Wikileaks paljasti USAn jo v. 2006 tehneen toimenpiteitään al-Assadin syrjäyttämiseksi ja yhteistyön luomiseksi sittemmin Daesh'iksi muovautuneeseen liikkeeseen. Venäjän määrätietoinen politiikka Syyriassa on vahvistunut viime viikkoina merkittävästi ja nyt puhutaankin Venäjän johtamasta 4+1 liittoutumasta, eli Iran, Venäjä, Kiina ja Syyria vahvistettuna Hizbullahilla. Debkafilen mukaan Kiinan lentotukialus Liaoning-CV-16 ankkuroi jo Tartusin satamaan Syyriassa ja sitä suojasi kiinalainen ohjus-alus. Edelleen Kiina lähettää Syyriaan laivueen J-15 Flying Sharks hävittäjiä, Z-15 F ja Z-18 I helikoptereita ja lisäksi 1000 sotilasta taisteluihin Venäjän joukkojen rinnalla. http://www.debka.com/article/24909/A-Chinese-aircr...

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Jarmo Koposen sekavaa kirjoitusta, esimerkiksi Lilia Shevtsovan lainaaminen, ei kannata kommentoida.

Totean kuitenkin, että Syyrialla ja Venäjällä on valtiosopimuksiin verrattavia sopimuksia, jotka velvoittavat molempia maita.

Edellisestä seuraa, että Syyrian vaaleilla valitulla presidentti al-Assadilla on laillinen oikeus pyytää maalleen apua Venäjältä.

USA:n johtama sota- ja pommittajaliittouma on aseistanut kapinalliset, tunkeutunut laittomasti kansainvälistä lakia rikkoen Syyrian valtion alueelle ja aiheuttanut valtavan pakolaisaallon.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho

Shevtsova on näemmä jenkkiläisen Carnegie Endowment for International Peace-think tankin palveluksessa.

Koponen kaivaa näitä omia idoleitaan ja heidän näkemyksiään tämän omasta mielestäni mitään sanomattoman mutta kuitenkin ihan kielellisesti hauskan ja pippuroivan kirjoittelunsa selkärangaksi. Koponen näyttäisi olevan oikeaoppinen kylmän sodan propagandan lopullisesti jyräämä amerikan imperiaalin rakastaja. Tällaisilla kirjoitteluilla luulisi lienee helpommin pääsevän pöytiin, joissa on hyvät ruoat ja juomat.

Ei ollut paljon lihaa luiden ympärillä. Shevtsova ja jotain muuta. Se siitä.

Koponen kertoo: "Tutkija Lilia Shevtsovan mielestä Obaman puhe YK:ssa oli maailman johtavan oraattorin esitys."

Koposen lisäksi myös Svetsova näyttäisi osaavan nuoleskella niitä joita nuoleskella pitää. Obamasta ei saa loistavaa puhujaa tekemälläkään tai sitten minä olen vain kuullut elämäni aikana poikkeuksellisen paljon sellaisia puheita joita muut eivät ole kuulleet.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Shevtsova on entinen Carnegien tutkija, kuten Sergei Markov. Venäjällä eletään monessa suhteessa kuten Neuvostoliitossa, kertoi eilen Levadan selvitys. Demokratiaan ei ole halua eikä tarvetta, antoi Putin ymmärtää amerikkalaisyhtiön haastattelussa. https://slon.ru/posts/57220

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho Vastaus kommenttiin #15

"Demokratiaan ei ole halua eikä tarvetta, antoi Putin ymmärtää amerikkalaisyhtiön haastattelussa"

No tuossa linkissäsi ei ole tuota (tai noita) haastatteluja (joista olen lukenut kyllä Rosen haastattelun osalta englanninnoksen ja ei siinä kyllä mitään paljastattu), joten on hyvin vaikea pelkästään jättäytyä tämän Stanovayan analyysin varaan. Ja eikä tuosta analyysista kyllä minun mielestäni paljastu mitään puolittaisia vihjailuja syvempää. Mutta ilmeisesti rivien välistä lukeminen, vihjailu ja sen sellainen on se, mitä tässä pitää osata tehdä.

Juu, ei minulla ole mitään epäluuloja Venäjän demokratian tilasta. Valitettavasti minulla ei ole myöskään mitään epäluuloja siitä aggression tasosta jota pyhä allianssi läntinen ylikansallinen suurpääoma ja jenkkien valtaisa militaarinen ja tiedustelupalvelullinen levinneisyys aiheuttavat sitä vastaan asettuville. Se asettaa vaikeuksia monessakin suhteessa demokratia-paineen alle joutuvissa maissa. Joita purkautuneita paineita nyt sitten mm. Libya ja Irak ja niiden ihmiset maksavat todella raskaalla hinnalla par'aikaa.

Kun on tietoinen millä tavalla ns. länsi itse toteuttaa omaa demokratiaansa. Jenkkilässä on eräät tutkimukset päätyneet siihen, että maassa on kaksipuolue-diktatuurin toteutuma se mikä on todellisuus, eikä äänestämisellä kykene enää vaikuttamaan maan asioihin, varsinkaan se köyhempi puolikas (tai suurempi kuin puolikas). Ainoat jotka todella hallinnoivat ovat valtaisat lobbauskoneistot. Rehellistä olisi termien yhtenäisyyden vuoksi kutsua näitä vaikka superoligargeiksi. Onhan tämä sama raha ja vaikutusvalta se joka on viimeiset 2 vuosikymmentä epädemokratisoinut myös Eurooppaa. Josta Kreikan surullinen kansanäänestys ja sen kohtelu euroeliitin osalta oli par excellence huikean hieno käytännön esimerkki.

Demokratia ja myös sana ihmisoikeudet ovat juuri nyt käsittämättömän orwellilaisen kaksoiskielen käytössä. Vai mitä meidän tulisi ajatella siitä että islamilaisen terrorismin sielu ja ydin Saudi-Arabia, joka on jossain Pohjois-Korean maastossa yhteiskuntansa vainoharhaisuuden ja fundamentaalisuuden osalta on valittu johtamaan YK:n ihmisoikeusneuvostoa täksi vuodeksi. Vähänkään terveessä (ja orwellilaista kieltä tunnistavassa) maailmassa ko. toteutuma ei olisi mahdollinen.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen Vastaus kommenttiin #21

Luet siis venäjää? Mainiota. Sitten ymmärrät venäjänkielisen propagandan ja hienoviritteisen autoritaarisen johtajan arvostelun lainalaisuuden. Yhdysvalloissa riittää yksipuolisuutta mutta se on vasta osa. Venäjällä on toisin.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho Vastaus kommenttiin #23

"Sitten ymmärrät venäjänkielisen propagandan ja hienoviritteisen autoritaarisen johtajan arvostelun lainalaisuuden."

En lue venäjää, käytin kääntäjää. En usko tarvitsevani venäjänkieltä ymmärtääkseni globaalin lainalaisuuden propagandan suhteen. Meidän propagandakoneistomme jauhaa aivan valtaisalla voimalla. Meidän keskivertokansalaisen keskeisin ero keskiverto venäläiseen lienee se, että ymmärrys siitä että on joutunut tai joutumassa propagandan kohteeksi on heikompaa. Puhtaasti propagandan toteutuksen tasolla voi olla, että meidän arvoyhteisömme harjoittama propaganda on taidokkaampaa, hienovireisempää ja siten tietysti vaikeammin havaittavaa.

Euroopan alueella isoin ongelma autoritaarisen johtajan arvostelun lainalaisuuksien suhteen on epätietoisuus kuka tai mitkä tahot tätä puljua nimeltä läntinen arvoyhteisö tai vaikkapa kollektiivi nimeltä EU (tai jopa sen alalaji Euro-alue) johtavat. Toki tätä dilemmaa voinee olla Venäjälläkin, mutta siellä on jokseenkin selkeämpää mikä marssijärjestys on. En tiedä onko se sinänsä parempi.

Eurooppa vain osoittaa tekevänsä peliliikkeitä jotka ovat tavalliselle kansalaiselle täydellisen hämmästelyn aiheita, kuten esim. tämä juuri nyt menevä kansainvaellus. Minulle henkilökohtaisesti ei ole mitään epäselvää siinä, että tämä liikehdintä on siunattu Euroopan alueen korkeimpien instanssien ja ns. todellisten päättäjien toimesta. Sitä ei olisi muuten tapahtunut.

Nämä ihmiset jotka nyt tulevat olisivat olleet tulossa jo 2 vuotta (ja monet aiemminkin) sitten jos lupa olisi annettu. Nyt sellainen lupa on ilmiselvästi annettu. Minulle itselleni on epäselvää ainoastaan millä mekanismeilla, painostuksilla, uhkailuilla, aivopesuilla jne. tällaisia proseduureja saadaan viedyksi läpi tämän EU-yhteisön sisällä.

Järjetöntä tämä joka tapauksessa on. Eurooppaa ja sen tulevaisuutta ilmiselvästi johdetaan käytännössä täysin epädemokraattisten ja kansan mielipidettä kunnioittamattomin periaattein. Tämä lupaa erittäin vaikeita aikoja.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Kiitos. Et kommentoi, mutta et malta olla lisäämättä tyypillisellä tavallasi.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Venaläiskansanedustaja muistuttaa, että eliitillä on kova hinku saada sovittua itselleen mahdollisuus matkustaa, käydä kello-ostoksilla ja jahdeillaan. http://www.mk.ru/politics/2015/09/29/do-oon-daleko...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Makaaberi ajatus: Annettaisiin arabien ratkaista ongelmansa heille sopivilla tavoilla. Kyllä rauha tulee sitten kun ei ole vastustajia. Pidetään oma alue sotilaallisesti vahvana, niin etteivät kuvittele valloittavansa koko maailmaa. Ne jotka eivät halua jäädä tapettaviksi ovat jo lähteneet (fiksuimmat).

Keitä sitten jää, kun kaikki vastustajat ovat häipyneet tai tapettu. Assadin valtakunta vai Isisin dynastia, kuka tietää? Jos Assad jää kukoksi tunkiolle, Venäjä on tietenkin yhteistyökumppani. Voi syntyä uusi Pohjois-Korean kaltainen suljettu ihanneyhteiskunta. Isisille tuskin löytyisi kumppaneita.

Näin puhuu kommentaattori, jolla ei ole hitusenkaan tietoa mikä tilanne Lähi-Idässä oikeasti on!

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho

"Jos Assad jää kukoksi tunkiolle, Venäjä on tietenkin yhteistyökumppani. Voi syntyä uusi Pohjois-Korean kaltainen suljettu ihanneyhteiskunta."

Syyria on (oli itseasiassa) yksi alueen harmonisimpia sunni-enemmistöisiä maita, ennen kuin sinne ruvettiin ulkopuolisten avustuksella luomaan sharia-lakiin perustuvaa uutta järjestystä. Länsi on tukenut mieluummin tällaisen uuden järjestelyn, väkivaltaista, luomista kuin sitä edeltänyttä sekulaaria valtiota. Johtuen sitten kai lähinnä geopoliittista tavoitteista. Tai jostain muusta hävyttömästä roskasta. Venäjä on ollut Syyrian yhteistyökumppani vuosikymmenten ajan.

"Näin puhuu kommentaattori, jolla ei ole hitusenkaan tietoa mikä tilanne Lähi-Idässä oikeasti on!"

Jos näin sanot ja olet tosissasi kiitän sinua rehellisyydestä. Pohjois-Korea rinnastuksesi oli niin käsittämättömän ontuva, että sitä ei voi millään muotoa tehdä tosiasioiden pohjalta.

"Makaaberi ajatus: Annettaisiin arabien ratkaista ongelmansa heille sopivilla tavoilla."

Tämä olisi itseasiassa paras toteutus, mutta käytännössä mahdoton, ottaen huomioon millä tavalla sekä länsimaat, että muutkin ovat sotkeutuneet alueen politiikkaan hyvin monistakin syistä johtuen.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Putin sanoi puheessaan, että on ajattelematonta, ryhtyä ratkaisemaan Syyrian ongelmaa, ilman, että siinä olisi mukana al-Assad. Venäjähän on aikonut olla mukana Iranin ja Syyrian (siis al-Assadin) kanssa taistelussa terroristeja vastaan, joista se päävihollinen on ISIS. USA ei välttämättä tätä katso yksiselitteisesti, jos ne muut terroristit ovat al-Assadia vastaan taistelevat oppositio ryhmittymät. Ja hehän tukisivat silloin terroristeja. Ei kuulostaisi hyvältä.

Maailmalla ja aivan taistelujen lähiympäristössä eli arabi valtioissa on ryhdytty miettimään Syyrian (vielä) sisäisen konfliktin ratkaisemiseksi. Tähän johtopäätökseen tulin siitä, että Saudi-Arabian johdolla kuusi öljynvienti valtiota joihin kuuluvat mm. Kuwait ja Saudi-Emiraatit ovat myös pitäneet kokousta tämän aiheen ympärillä.

Konfliktia eivät ratkaise pelkästään ulkopuoliset, täytyy siinä olla mukana konfliktin osapuolet al-Assad ja jotenkin joukkonsa kokoava hajanainen oppositio. Onko tämän jälkeen ISIS kaikkien ainoa vihollinen? Aika näyttää.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Venäjä näyttää laajentavan johtajuuttaan Daesh'in vastaisessa taistelussa saaden mukaan myös aiemman USAn liittolaisen. Nöin Intellinews http://intelnews.org/2015/09/30/01-1784/:

The governments of Russia, Syria and Iran have entered a formal intelligence-sharing agreement with Iraq, in an effort to defeat the Islamic State, it has been announced. Intelligence-sharing has been practiced for a while between Russia, Syria and Iran; but this is the first time that Iraq, an American ally, has entered the alliance. According to the Baghdad-based Iraqi Joint Forces Command, the agreement entails the establishment of a new intelligence-sharing center in the Iraqi capital. It will be staffed with intelligence analysts from all four participating countries, who will be passing on shared information to their respective countries’ militaries.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

"on tulkittu väistelleen Putinia."
Näin kuuluu median oikeaoppisesti kirjoittaa ja mollata fiksu Obama.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho

Lisätietoa tästä fiksusta Obamasta?

En muuten ole vielä nähnyt meikäläistä perinteistä mediaa joka mollaisi Obamaa.

Eikä tähän oikeasti pitäisi olla edes tarvetta. Mies on pelkkä puhuva kulissi maata hallitsevalle korporaatioiden, ajatushautomoiden ja ylikansallisten globalistien armeijalle. Tyhjästä nostettu mies, joka osaa puhua niin että se tuntuu vakuuttavalta. Mitään todellista sanottavaa hänellä ei ole ollut. Miten voisi ollakaan, maalla joka on terrorisoinut viimeistään vuodesta -91 yksipuolisella voimankäytöllään ja sen uhalla puolta maailmaa?

Jos aikoisi sanoa jotain totuudellista ainoa keino olisi aloittaa aidosta itsekritiikistä. Mikä sekin taasen on yhdysvaltain militantille imperiaalille täysin mahdoton tehtävä. Se todennäköisesti musertaisi maan.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Laajensit käsitettä kun tarkoitin vain käyttäytymistä.
Vuodesta -91 tarkoittaa käytännössä uutta 30-vuotista sotaa Irakissa.
Suomalaisten Ruotsin aikainen ennätys on vaarassa!

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Venäjällä ja europalla on paljon yhteistä intressiä lähi-idässä ja USAlla vain Irakin sodan loppuun saattaminen.

Toimituksen poiminnat