Jarmo Koponen

Kello käy - Richard Mille RM 52-01

  • Blogisti Aleksei Navalnyin postauksissa on keskusteltu Putinin lehdistösihteerin ökykellosta.
    Blogisti Aleksei Navalnyin postauksissa on keskusteltu Putinin lehdistösihteerin ökykellosta.
  • Presidentti Vladimir Putinin ranteessa vilkkuu arvokello.
    Presidentti Vladimir Putinin ranteessa vilkkuu arvokello.

Putinin lehdistösihteeri osoitti epäilijöille asemansa. Dmitri Peskovin rannetta koristi hänen omassa hääjuhlassaan yli 500 000 euroa maksava arvokello. Peskovin ja jäätanssija Tatjana Navkan häitä vietettiin viikonvaihteessa Sotšissa. 

Venäläiset virkamiehet pitävät rannekelloista. Viime vuonna presidentti Putinin hihansuusta näkyi tämän suosima arvokello, kun hän juhlisti Krimin miehitystä Kremlissä.

Vuosien varrella on julkaistu useita juttuja Putinin kelloista.

Myös Peskovin kelloista on tehty kattava esitys. Lehdistövirkamiehen ranteessa on kuvattu muassa Omega ja Rolex.

Peskovin mielestä olisi ollut perin outoa, jos hän ei olisi kantanut hääjuhlassa vaimoltaan lahjaksi saamaansa kelloa. Kyseistä sveitsiläistä unelmaa on tehty 30 kappaletta.

Epäuskottava selitys sai vielä lisää epäilijöitä, kun tarkasti kuvia katselleet huomasivat, että samanlainen kello oli miehen kädessä jo kaksi viikkoa sitten.

Presidentti näyttää mallia

Peskovin kello maksaa virkamiehen vuosien palkan verran.  Peskovin vuosipalkaksi on eräissä lähteissä arvioitu noin 130 000 euroa. Omaisuusilmoituksissaan virkamiehet eivät kelloistaan kerro.

Myös Putinin käyttämät kellot ovat arvokkaita. Presidentin kellokokoelman arvioidaan maksaneen satojatuhansia euroja.

Venäjän presidentin käsiä seurataan tarkkaan. Eliittiin kuuluvat ovat persoja omaisuuksia maksaville rannekelloille.

Yksi kohu on aiemmin syntynyt kellon piilotteluyrityksestä, toinen arvokellon lahjoituksesta työmiehelle.

Moskovan ja koko Venäjän patriarkka Kirill jäi kiinni turhan arvokkaan kellon omistamisesta, kun tämä näkyi haastattelussa julkaistuissa kuvissa. Kello heijastui  lakatusta pöydän pinnasta vaikka kirkon päämiehen ranteesta kello oli fotoshopattu pois.

Putin herätti muutama vuosi sitten huomiota lahjoittamalla ranteestaan työmiehelle kalliin kellonsa. 

Virkamiehen rikas vaimo

Kellojaan esitteleville venäläisille on naureskeltu vuosia.  Ranteessa killuu pröystäilyn näkyvä kunniamerkki.

Silti kohu presidentin tiedottajan kellosta on monen mielestä turha. Blogeissa muistutetaan, ettei kellosta puhuminen ole journalismia.

Peskov ei ole tavallinen virkamies eikä hänen vaimonsa tyhjätasku vaan hän on paitsi huippuluistelija ja esiintyjä myös muun muassa meikkimainosten kasvo.

https://

Peskov on poliittinen toimija

Venäjän talouden alamäki on vienyt yhä usemman köyhyysrajan alapuolelle. Peskovin kellokohun myötä on myös muisteltu hänen nousuaan virkamieskunnassa.

Muutaman viime vuoden aikana Peskovin kommentoimien asioiden kirjo on laajentunut.  Hän selittää parhain päin paljon muutakin kuin vain presidentin tekemisiä. 

BesTToday.ru -sivuston päätoimittaja Marina Litvinovitš muisteli Facebookissa, että Putinin presidenttiyden alussa Peskov oli hiljainen presidentin kanslian tiedottaja.

Vuonna 2004 Peskovin kuultiin puhuvan. Hänen epäkiitollisena hommanaan oli tiedottaa  panttivangeista Beslanissa. Syyskuun 1. päivänä vuonna 2004 alkaneessa koulukaappauksessa tapettiin lapsia ja näitä koulutielle saattamassa olleita vanhempia.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Historiankirjoittajat saavat setvittäväkseen kaikenlaisia voitonmerkkejä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mitä ne 29 muuta kyseisenmallisen kellon haltijaa haluavat viestiä sillä itselleen ja muille?

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Valtaa, vaikutusvaltaa. Mitä nyt rahalla voi ostaa.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Valtionkapitalismin kehitystä on voinut seurata rannekelloista. Nyt jo presidentin lehdistösihteerilläkin on puolen miljoonan euron tiuku ranteessa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Aiemmin kremnologit kyttäsivät seisomisjärjestystä Leninin mausoleumin terdellä, nykyisin vallanpitäjien ranteita. Mahtaneeko varsinainen pihvi löytyä kummastakaan.

Mutta Koponen on sikäli oikeassa, että Venäjä on kapitalistinen ja kapitalismissa valtio on kapitalistien väline markkinoiden hallitsemiseen ja omien etujen varmistamiseen. Ja siitä valtiokoneiston työntekijät palkkansa saavat.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Ja palkka on vain murto-osa tuloista. Niin kuin kapitalisti hyvin tietää.

On vain ajan kysymys kun omaisuusselvityksistä saadaan kattavampia.

Veroparatiisit laukeavat osittain, mutta seurauksista ei liene kenelläkään käsitystä.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

On todella oksettavaa huomata, miten rohmuilu ja ökyily on vallannut alaa Venäjällä, jossa kansaa elää epävarmuudessa ja köyhyydessä. Lainsäädäntö, toimeenpano, armeija, oikeustoimi ja media on keskitetty samoihin käsiin, hyvin pienelle piirille. Niin, ja myös rahat. Tuota rahan valtaa julistetaan noilla ökyrannekelloilla. Yököttävää!!!

Samaan ökyilyyn on langennut myös arkkipiispa Kirill. Onkohan hän huomannut lukea Raamatusta, miten helppoa rikkaan on päästä taivaaseen?

Maailma ei todellakaan ole kehuttava paikka asua ja elää nyt 21. vuosisadalla. Hirvittäviä sisällissotia riehuu joka toisessa maassa.

Ja lännessä ökyilevät banksterit, idässä oligarkit.

Antti Jokela

Toisin oli ennen. Nikita Hruštšovin Yhdysvaltain vierailulla Kenneth Jackey -niminen tehdastyöläinen antoi Hruštšoville muutaman sentin arvoisen sikaarin ja sai vastalahjaksi neuvostojohtajan ranteesta kellon. Jackey halusi vakuuttaa sen, mutta paikallinen kelloseppä Pittsburghissa sanoi, ettei se kannata, koska kellon arvo oli vain noin 14 dollaria. Nykyrahassa se toki olisi toista sataa dollaria mutta kuitenkin arvoltaan kaukana noista nykyjohtajien aikaraudoista.

http://www.gettyimages.fi/detail/news-photo/factor...

Toimituksen poiminnat