Jarmo Koponen

Putin - Tšetšeenin panttivanki

  • Veijareita ja kummisetiä.
    Veijareita ja kummisetiä.

Ensin Pariisi, nyt Moskova. Missä ovat ihmettelyt islamistiterroristien fanaattisuudesta? Venäjällä annetaan ymmärtää, että kyse on Charlie Hebdon aiheuttamasta kollektiivisesta loukkaantumisesta. 

Ranskalaisessa satiirilehdessä murhattiin lähes koko toimitus, Moskovassa oppositiopoliitikko.  Missä ovat takuut, ettei seuraava uhri ole itse Putin, kysyy blogisti Oleg Kashin.

Tässä yhteydessä ei sovi unohtaa, että Pohjois-Kaukasuksen pieni valtio, Tšetšenia, on jättiläinen. Se voi nostaa ja kaataa Venäjän. Maassa on hirmuinen hallinto. Tšetšenia on käytännössä johtajansa Ramzan Kadyrovin yksityinen alue.

Kadyrov sanoo Instagrammissa murhaajaksi epäillystä, että tämä oli uskovainen, ja kuten kaikki muslimit, loukkaantunut  Charlieta tukevista kommenteista.

https://instagram.com/p/z-dKqICRua/

Kashinin mielestä Putinin pitäisi nyt päästä eroon Kadyrovista tai tunnustaa suoraan tai epäsuoraan, että ”nämä todelliset patriootit ja rohkeat sotilaat” toimivat Kremlin etujen mukaisesti. 

Jos Putinin viimeiseksi teoksi tässä näytelmässä jää vain Kadyrovin palkitseminen mitalilla, on tuloksena se, että Kadyrov ”todellisine patriootteineen ja rohkeine sotilaineen” on jo vahvempi kuin Kreml erikoisjoukkoineen.

Katuopposition yhdistäjäksikin kelvanneen Boris Nemtsovin kuolema Kremlin porteilla osoitti hetkeksi, että Venäjän johtajan teflonpintaan tulee naarmuja.

Murha pitää ratkaista nopeasti, sillä vaikuttaa omituiselta, jos Venäjällä on joitakin muitakin tahoja, jotka voivat  järjestää entisen varapääministerin murhan.

Venäjän johto aloitti välittömästi murhan jälkeen tiedotusvälineissä vyörytyksen, jossa todistettiin Nemtsovin surman olleen yritys aiheuttaa epäjärjestystä maassa. Riittävän monessa tiedotusvälineessä näkemystä toistettiin ja vakuudeksi Putin asettui itse tutkimusten johtoon ja komensi kaikki voimaministeriöt työhön.

Lopulta murhaajiksi paljastuvat loukkaantuneet  tšetšeenit

Ei tunnu järkeenkäyvältä.

Muutama vuosi sitten arveltiin, mitä tapahtuisi jos Putin murhattaisiin. Tottahan sellainen mahdollisuus on otettu huomioon.

Shakkimestari, ja opposition ulkomaille muuttanut äänitorvi, Garri Kasparov kirjoitti, että kutsuttakoon sitä spekuloinniksi, mutta kaikki murhan klassiset ainekset – keinot, motiivi ja mahdollisuus – viittaavat vahvasti yhteen suuntaan.

”Se että Kremlin median alkuunsaattama tarina kävi toteen kuin tšetšenialainen satu, todistaa edelleen, että vaikkemme saisi ikinä tietää, kuka todellakin tilasi Boriksen murhan, tiedämme kuitenkin hänen osoitteensa.”

Sota-ajan tiedotusilmapiirissä on yhä enemmän käyttöä ilmaisuille patriootti ja petturi. Vihaa tunnetaan vieraiden keskuudessa ja heitä vastaan, myötätuntoa omia kohtaan.

Kuten Kadyrov sanoo: ”Haluan vain sanoa, että hän ei voinut ottaa askeltakaan Venäjää vastaan, koska oli monta vuotta riskeerannut henkensä sen puolesta. Sellainen rohkea taistelija oli myös Beslan Shabanov, joka menehtyi pidätyksen yhteydessä. ”

Sanotaan, että Kremlin päätös palkita Kadyrov ja venäläisagentin surmasta Britanniassa etsintäkuulutettu Andrei Lugovoi on tehty kuukausia sitten.

Nyt miehet saivat joka tapauksessa sopivasti tunnustusmitalit isänmaan hyväksi tehdystä työstä.

Mitä pitäisi tehdä? ”Tee mitä tarvitsee, tuli mitä tuli.” Viisas aforismi rauhoittaa, mutta ei lohduta. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Selityksiä ja teorioita. Niitä riittää.

Why Russia’s Probe Into the Nemtsov Murder Does Not Stack Up
http://time.com/3738734/nemtsov-murder-investigation/

Ramzan Kadyrov: Putin's key Chechen ally
http://www.bbc.com/news/world-europe-31794742

The Return Of Goodfellas
http://www.worldaffairsjournal.org/content/putin-o...

Матери обвиняемых в убийстве Немцова отвергли версию религиозного мотива http://www.novayagazeta.ru/news/1692254.html

Комментарий: Если Немцова убили кадыровцы, где гарантия, что они не убьют Путина? http://www.dw.de/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BC%D0%B5%D0...

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Koko ajan huudettiin: Tapoitko Nemtsovin? Vastasin: En!

"Все время кричали: «Ты убил Немцова?». Я отвечал, что нет."

http://www.mk.ru/politics/2015/03/10/zaur-dadaev-r...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Pian on eurooppalaisen äärioikeiston kokous Venäjällä. Ruotsista sinne menee natsipuolue Svenskarnas Parti. http://www.dn.se/nyheter/varlden/svenskarnas-parti...

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

On aika veret seisauttava visio, että murhan takana olisi Venäjän korkeinta johtoa. Ei sellainen ennen kuulumatonta ole, mutta kyllä se tuntuisi hyvin epätoivoiselta ratkaisulta. Kieltämättä Venäjän hallinto vaikuttaa täältä katsoen bysanttilaisen despotian ja osin demokraattisen hallinnon käsittämättömältä sekasotkulta, jossa todelliset vallankäyttäjät voivat jäädä usvan peittoon.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Jarmo Koponen käyttää tietolähteenään Oleg Kashinia, joka on jo vuosia yrittänyt järjestää Venäjällä värivallankumousta. Kashin on riidankylväjä ja epätoivoinen presidentti Putinin vihaaja.

Ajattelevalle ihmiselle on tietenkin selvää, että presidentti Putin ei ole Nemtsovin murhan takana.

Murhan takana olevan salaliiton jäsenistä viisi on pidätetty, yksi on tehnyt itsemurhan ja kaksi on tunnustanut. Tunnustaneet ovat antaneet tarkan selvityksen Nemtsovin seuraamisesta ja ampumisesta.

On tietenkin selvää, että russofobit ja Lännen asialla olevat yrittävät käyttää Nemtsovin murhaa Venäjän vastaisessa kampanjassaan. Yritys ei onnistu.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomen rikospoliisin edustajat pitäisi lähettää tarkkailuoppilaiksi Venäjälle, missä he voisivat tutustua moderneihin kuulustelumenetelmiin ja tehokkaaseen henkirikostutkintaan tällaisissa vaikeissa tapauksissa, joissa ilman mitään johtolankaa poliisi osaa kaivaa epäillyt henkilöt esiin loukoistaan ja saa vielä ainakin yhden heistä nopeasti tunnustustamaan tehdyn karmean rikoksen.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Rauno kirjoitti: "Kashin on riidankylväjä ja epätoivoinen presidentti Putinin vihaaja."

Rauno ja minä saamme sentään kirjoittaa mielipiteemme, mutta Oleg Kashin hakattiin lähes kuoliaaksi siitä hyvästä. On suorastaan ihme, että mies elää vielä. Minun pitää sanoa, että kunnioitan Kashinia paljon, paljon enemmän kuin Lintusta.

Antti Jokela

"Murhan takana olevan salaliiton jäsenistä viisi on pidätetty, yksi on tehnyt itsemurhan ja kaksi on tunnustanut. Tunnustaneet ovat antaneet tarkan selvityksen Nemtsovin seuraamisesta ja ampumisesta."

Onko tästä tarkempaa tietoa? Ainakin tunnustuksen tehnyt Zaur Dadajev on perunut tunnustuksensa. Hän väittää tunnustaneensa, koska pelkäsi muuten kuolevansa. Kremlin ihmisoikeusneuvoston jäsen Andrei Babushkin sanoo, että Dadajevia on ilmeisesti kidutettu kuulusteluissa.

http://news.yahoo.com/nemtsov-killing-suspect-like...

Edit: Dadajev kertoo, että olisi perunut tunnustuksensa vangitsemisoikeudenkäynnissä, mutta hänen ei annettu puhua.

Myös toinen pääepäilty Shagid Gubashed vakuuttaa syyttömyyttään ja kertoo niin ikään tulleensa pahoinpidellyksi kuulusteluissa.

http://www.bbc.com/news/world-europe-31829723

Käyttäjän Rajasusi kuva
Jouko Siivonen

Värivallankumousta Venäjä todellakin tarvitsee jotta siitä tulisi edes kohtuullisen demokraattinen valtio - mitä se ei nyt ole. Putininkin aikakausi päättyy joskus eihän kukaan elä ikuisesti, mutta kaukaasialaisten kanssa voi joku vielä sitä ennen näppinsäkin polttaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Koponen on todella rohkea mies, olisipa vielä Kuikka Koposenkin verteinen.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Hesarin Pekka Hakala Moskovasta: "Sur­ko­via on väi­tet­ty pää­ark­ki­teh­dik­si Ve­nä­jän Uk­rai­nas­sa käy­mäs­sä ´hyb­ri­di­so­das­sa´. Ka­dy­rov taas on ke­hus­kel­lut lä­het­tä­neen­sä 42 000 tais­te­li­jaa Uk­rai­naan, mi­kä lie­nee vah­vaa liioit­te­lua. ´Ram­zan kii­reh­tii ai­na ve­tu­rin edel­le ja to­teut­taa myös sel­lai­sia teh­tä­viä, joi­ta hä­nel­tä ei edel­ly­te­tä´, Alek­sei Ma­la­šen­ko sa­noo.

http://www.hs.fi/paivanlehti/11032015/ulkomaat/Nem...

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Ilmari Schepel kirjoittaa: "Minun pitää sanoa, että kunnioitan Kashinia paljon, paljon enemmän kuin Lintusta."

En tunne Schepeliä enkä Oleg Kashinia. En siis voi ottaa kantaa kunnioittamiseen.

Huomauttaisin tässä elämän raadollisuudesta. Jos minä yrittäisin Suomessa värivallankumousta, minut hakattaisiin, pahimmassa tapauksessa tapettaisiin ampumalla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuule nyt puhut väärälle yleisölle. Venäjällä voit levittää uutisia että sinut hakattausiin mutta täällä kuulostat vaan pateettiselta.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Rauno Lintunen (kommentti 5): "Kashin on riidankylväjä ja epätoivoinen presidentti Putinin vihaaja".

Rauno Lintunen (kommentti 12): "En tunne Schepeliä enkä Oleg Kashinia. En siis voi ottaa kantaa kunnioittamiseen."

Selkärankaa?

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Oletko perehtynyt tämän päivän trollitehtaista kertoviin artikkeleihin?

http://medialeaks.ru/news/1103yt_troll

Käyttäjän mikkovuorinen kuva
Mikko Vuorinen

Rauno Lintunen:"Jos minä yrittäisin Suomessa värivallankumousta, minut hakattaisiin, pahimmassa tapauksessa tapettaisiin ampumalla."

Mielenkiintoista. Herätti paljon ajatuksia, kun mietin skenaarioita, miten joutuisit noiden väkivaltatekojen kohteeksi. Enpä viitsi näin julkisesti esittää spekuloinnin tuloksia.

Sinulla on mielessä varmaan paljon parempia skenaarioita. Voisitko kertoa?

Suomen vallanpitäjät, vaikka usein ovatkin huonoja, eivät kuitenkaan jostain syystä pelkää niin paljon vallanmenetystä kuin esimerkiksi Venäjällä.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Äläs nyt Lintunen liioittele. Suomessa voit mennä heiluttelemaan aivan vapautuneesti punalippuja ja putkenpätkiä milloin sinua lystää, vaikka vappuna. Ei sinua kukaan ammu tai pahoinpitele. Omasta puolestani se olisi aivan ok, että saataisiin vappumeininkiin taas aitoa aatteenpaloa.

Käyttäjän mikkovuorinen kuva
Mikko Vuorinen

On hyvin vaikea seurata ajatuksenkulkua tuossakaan kommentissa. Jotain ideaa vapunvieton aatteellisuuden kehittämiseksi? Vappuna kuljetetaan kuitenkin jo punalippuja. Käden vakaus on toki hyvä tavoite, mutta pientä heilumista tuskin voi kokonaan välttää. Entäs tuo putkien heilutus? Tarkoittaako kommentoija lippujen varsia? Materiaali on useimmin kuitenkin puuta.

Toivon itsekin hartaasti, ettei vappuna tai muulloinkaan tapahtuisi minkäänlaisia pahoinpitelyjä ei Suomessa eikä ulkomailla.

minnam ahonen

"Убийца Немцова в момент расстрела был в ночном клубе"
https://twitter.com/Segozavr/status/57561595153160...

Käyttäjän Rajasusi kuva
Jouko Siivonen

Suomessa ei tarvita värivallankumousta: meillä on kohta vapaat ja demokraattiset vaalit. Toimiva parlamentarismi antaa valtiovallalle riittävän legitimiteetin jottei kapinoita synny. Toisin asiat ovat siellä missä vallitsee ns. ohjattu ja korruptoitunut demokratia - tai suoranainen autoritaarinen diktatuuri.Jos taas alkaa kapinoida vapaasti valittua demokraattista järjestelmää vastaan ansaitseekin tuomion valtiopetuksesta. Venäjän tai Ukrainan tilanne on jotain aivan muuta kuin Suomen v 2015.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Näin tänään perjantaina. 13.3. 2014 HS Anneli Ahosen jutussa: "Toimittaja Julija Latynina kirjoittaa sanomalehti Novaja Gazetassa perjantaina, että monet turvallisuuspalveluiden edustajat ovat hermostuneet siitä, että Venäjällä valtio on menettämässä yksinoikeuden rangaista. Kremlin kupeeseen murhattu Nemtsov on esimerkki tästä.

´Valta on oikeus tehdä väkivaltaa ilman, että siitä rangaistaan. Se, kenen tekemästä väkivallasta ei rangaista, hallitsee. Boris Nemtsovin murha pakottaa olettamaan, että Putin ei ole enää kaikkein vahvin ihminen Venäjällä´, hän kirjoittaa.

´Kysymys kuuluu, mitä Putin tekee seuraavaksi. Ja onko hän edelleen 'Venäjän kovin jätkä'."

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1305937272426?jako=61f8...

Toimituksen poiminnat