Jarmo Koponen

Stalinismi hiipii Venäjälle

  • Stalinismi hiipii Venäjälle
  • Stalinismi hiipii Venäjälle
  • Nemtsovin tappoivat valkoisesta autosta Kremlin tuntumassa selkään ammutut neljä laukausta.
    Nemtsovin tappoivat valkoisesta autosta Kremlin tuntumassa selkään ammutut neljä laukausta.

Nemtsovin murha on historiaa.

Venäjän tunnetuimman oppositiopoliitikon murha vahvistaa näkemystä stalinismin hiipimisestä venäläiseen arkeen.

Boris Nemtsov (s. 1959) oli  mies joka ehti harrastaa riippuliitämistä Intian valtamerellä, neuvoa Ukrainaa sen värivallankumouksen jälkeen 2000-luvun puolivälissä, kampanjoida juuri olympialaisten alla Sotšin kaupunginjohtajaksi.

Venäjän entinen varapääministeri Nemtsov tiesi mistä puhui. ” Putinismiin kuuluu, ettei olympialaisista saa puhua, Nemtsov sanoo.”; ” Medvedev ei ole saanut valita itselleen edes autonkuljettajaa, sanoo Nemtsov.

Vuonna 2009 Helsingissä tavatessamme Nemtsovilla on yksi tavoite yli muiden: saada Putinin johtama korruptio ja maassa vallitseva järjestelmä "putinismi" viralta.

Tänään Venäjän johtaja on luvannut ottaa henkilökohtaisesti johtaakseen murhan selvittämisen.

Rauhan marssi siirtyy murhan vuoksi Moskovan laitamilta kaupungin keskustaan. Mutta minne siirtyi aineisto, jota Nemtsov ystävineen on kerännyt Venäjän osallisuudesta Ukrainan sotaan.

Aiemmin julkaistu materiaali säilyy myös lukuisina käännöksinä.

"Nemtsov ja Milov kysyvät, miten on mahdollista, että Gazprom jakaa vuodessa satoja miljoonia dollareita Keski-Aasian öljystä saamiaan öljytuloja sveitsiläiselle sähkön jälleenmyyntiyhtiölle RosUkrenergolle, eikä edelleenkään tiedetä kuka yrityksen omistaa?

-Ilmeisesti vastauksen tietää Dmitri Medvedev, jonka ollessa hallituksen puheenjohtajana tehtiin Gazpromin liittyvät sisäpiirihuijaukset. Mikä oli hänen osuutensa?

Eikä tässä kaikki. Cafe Mascotissakin Nemtsov muistuttaa ehkä tärkeimmästä asiasta. Putinin Venäjällä on vain vihamiehiä. Venäjä on riidoissa kaikkien lähinaapureittensa kanssa. Paitsi Suomen ja Kiinan kanssa, toistaiseksi."

http://jarmokoponen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/42766-putinin-vastustaja

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (130 kommenttia)

Jukka Laine

Selkään ampuminen korosti teon luonnetta ja raukkamaisuuttta. Eräs aukio ja sen tapahtumat tulevat eittämättä mieleen. Vallankumous Moskovassa on länsijohtajien toivelistalla hyvin korkealla.

Käyttäjän petterik kuva
Petteri Karppinen

Kremlin-botit ovat aktiivisia heti aamusta.

Kari J. Mattila

Näinhän se on ollut koko ajan että vallankumous Moskovassa on länsijohtajien toivelistalla hyvin korkealla. Uusimpien mielipidetiedustelujen mukaan Putin on entistä suositumpi Venäjällä. Nyt jo 85 prosenttia tukee häntä ja venäläiset ovat kerrankin ylpeitä johtajastaan joka on osoittanut paineensietokykyä lännen painostusten, pakotteiden ja provosointien edessä.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Sanokaahan kokoomuslaiset palstalaiset ovatko nämä Kari J. Mattilan blogit ja kommentit kannattamanne puolueen linjan mukaisia? Niitä en voi millään sellaisiksi ymmärtää.
Jos kyseisen henkilön ajatukset ovat kokoomusta lähellä, niin voi puoluetta voi!
Onko kyseinen henkilö trolli? Ulos kokoomuksesta ja heti!

Kari J. Mattila Vastaus kommenttiin #33

Kyllä Kokoomuksessa on mahdollista vastustaa Suomen Nato-jäsenyyttä, russofobiaa ja ryssävihan lietsontaa.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #37

Ei ole russofobiaa, eikä ryssävihaa todeta, että Venäjä käy hyökkäyssotaa Ukrainassa ja että Venäjällä on vallassa murhia tehtaileva rikollisjoukkio, jota johtaa entinen KGB-taparikollinen.

Kari J. Mattila Vastaus kommenttiin #41

Suoraan sanoen se on valehtelua jos väittää että Venäjä käy mitään sotaa Ukrainassa. Jos tätä valhepropagandaa käyttää Venäjän ja Putinin vastustamiseen niin se on ryssävihan lietsontaa. Ketä tarkoitat entisellä KGB:n taparikollisella?

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #49

Putinkin tunnusti Venäjän vallanneen Krimin sotatoimelle, miksi siis kiistät selviä tosiasioita?

Kari J. Mattila Vastaus kommenttiin #65

Missä on Putinin tunnustus että venäjä valtaisi Krimin?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #37

#37

Kokoomuksen virallinen kanta on Nato-jäsenyyden puolesta. Mutta saahan sitä vastustaa silti. Fobia on suomennettuna pelkoa ja jos ei ole mitään uhkaa, ei olisi pelkoakaan. Viha on sen sijaan henkisen heikkouden osoitus. Meillä ei ole mitään syytä vihata venäläisiä, ei edes Putinia, paremminkin sääliä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #33

Ei tuo Kari J. mielestäni kovin kova pelimies ole, parin vuoden kuluttua peli on pelattu ja kenelle jää "musta pekka" käteen se nähdään. Tässä keskustelupalstassa on se hyvä puoli, että nämä jutut voi helposti arkistoida niin kauan.

Ei Kari J. tietenkään Kokoomusta edusta mielipiteillään. Enemmänkin ihmettelen sitä miksi hän ei ole jo vaihtanut puoluetta.

Kari J. Mattila Vastaus kommenttiin #91

Miksi vaihtaisin puoluetta. Ei nykyisin puolueilla mitään ennalta määrättyjä rajoja ole. Ei Kokoomus ole mikään rikkaiden kypäräpappi-puolue ja Kokoomuksessakin saa vastustaa Nato-jäsenyyttä, ryssävihan lietsontaa ja russofobiaa

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #108

Entä valehdella tarkoitushakuisesti Putinin puhtaaksi pesemiseksi?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #91

Eikö olisi kokoomukselle parempi, että vaihdattaisi miehellä puoluetta?

Kari J. Mattila Vastaus kommenttiin #121

Kokoomukselle on vain hyväksi että se sallii jo nimensä mukaisesti erilaisia mielipiteitä ja Nato-jäsenyyden ja russofobian vastustaminen ei ole syy puolueesta erottamiseen.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Eikö Laine tule mieleen eräs porraskäytävä ja raukkamainen Anna Politkovskajan murha siellä, mieluimmin kuin mikään aukio?

Esitähän nyt todellinen mielipiteesi oliko Nemtsovin murhan takana länsijohtajat vai oligarkien ja silovikien mafia?

Vallankumouksellista toimintaa saatat nähdä Venäjällä hyvinkin pian ihan omaehtoisena, ei lännen masinoimana.

***

Presidentti Niinistökin ihmettele, että oliko murha poliittinen!?
Ja ellei olisi ollutkaan, osoittaa se muutenkin Venäjän järjettömän todellisuuden.

Mutta meillehän tuo murha on yks ja hailee, me vaan hys! hys! käymme kauppaa despoottisen itänaapurin kanssa.

Jukka Laine

Politkovskaja sanoi radio Ylen haastattelussa viimeiseksi jääneellä Suomen vierailullaan, että tsetseeneillä on vaihtoehtona joko Venäjän armeija tai Taleban liike, eivätkä tsetseenit halua talebaneja mailleen.

Venäjä hajosi jo 2004 Ukrainan oranssivallankumouksen jälkeen. Sitähän ennustivat kaikki länsimaissa. Suomi on osa länttä Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. 25 vuotta sitten ole velaton Suomi, jolla oli paljon valtionyhtiöitä ja vaurautta. Nyt on kaikki myyty.

Länsimaiset sijoittajat ovat kusseet tyhmiä suomalaisia silmään ja yhteinen omaisuus on viety halvalla ja otettu jättivelat ja vielä sitouduttu yhteisvelkaan. Juhlikaamme. Olemme osa länttä. Oi tätä riemua ja auvoa, demokratian onnea. Luulen etteivät venäläiset suostu ihan heti hyödyllisten idioottien kohtaloon.

Niko Sillanpää

Kas, putinoidikomppania liikkeellä heti aamusta.

Mites se nyt Putinin sykofantit on, onko syy CIA:n, Mossadin vai peräti natsien?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

#1

Sanoin vaimolleni heti tämän uutisen kuultuani, että syön vaikka vanhat saappaani, ellei tätä todisteta lännen "false flag" -teoksi.

Jukka Laine ehti aika nopeasti, ei todistamaan mutta vahvasti epäilemään. Silloin kun syyttäjä on presidentin hallinnon poliittisessa ohjauksessa, ei puolueetonta lopputulosta ole odotettavissa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Selkäänpuukottaminenkin olisi ollut jotenkin reilumpaa kuin ampuminen. Brutuksen porukka muuten taisi puukottaa Caesarin edestäpäin, kuinkahan Putin hoidetaaqn kohtapuoliin pois?

Salaliittoteoriat ovat eräänlaista aikuisviihdetta, mutta speculare necesse est. On todella ennenaikaista syytellä ketään tästä(kään) raukkamaisesta murhasta. Kreml on sitä paitsi jo pahoitellutkin kuolemantapausta ja tuo Putinin lohdutusviesti saattaa olla melko vilpitönkin (mikä ei sulje myöskään syyllisyyttä pois). Vaikkakin tämä Kremlin lahjantuontiportin läheisyyteen sijoittunut murha taisi ajoittua Putinin julistamalle uudelle kansalliselle juhlapäivälle eli Krimin Palauttamisen Voitonpäivälle Isovenäläisen Imperiumin yhteyteen.

Muistetaanhan, että myös Anna Politkovskajan tuoreeltaan pahoiteltu kuolemantapaus yhdeksän vuotta sitten ajoittui sattumoisin Vladimir Vladimirovitshin syntymäpäivälle ja näin käynee ainakin vuosia täyteltäessä lahjansaajan mielessä. Eikä Annankaan kuolemantapausta ole vielä selvitetty taustojaan myöten - miksi nytkään hätäillä spekulaatioissa saati odotuksissa. Valitettavasti olisi aika sinisilmäistä uskoa Venäjän poliisin ja oikeuslaitoksen laatuun ja ripeyteen. Mutta tämä ei oikeuta katuparlamenttien mutu-tuomioitakaan.

Tarkoitan oikeasti sitäkin , että venäläisen/itämaisen/länsimaisen poliittis-mafiatyylisen juonitteluhistorian valossa ei olisi ihan tavatonta, vaikka molempienkin noiden murhien takana ainakin teoriassa olisivatkin sekä Putinin että Nemtsovin että Politkovskajan että Litvinenkon että Markelovin ym. vastustajat. On porukoita, jotka vihaavat noita kaikkia. Ja onhan ukrainalaisella 23-vuotiaalla mallilla ehkä kilpaileviakin poikaystäviä nyt poisraivatun lisäksi... Ehdotankin, ettei etukäteen tuomittaisi ketään syylliseksi, kun syyllisyys ei ole vielä edes yhtä selvä kuin Anneli Auerin "oli" tai Lee Harvey Oswaldin - saati sellaiset kiistattomat tapaukset kuin että Eugen Schauman ampui Bobrikovin ja Neuvostoliitto aloitti toisen maailmansodan natsi-Saksan liittolaisena ja laittomasti miehitti ja anschlussasi Suomen Viipurin läänin ja Petsamon 1939 - 47.

P.S. Lieneekö tuo mainitsemani Kremlin lahjantoimitusportti sama, josta suomalaiset ovat tottuneet luontevasti kuskaamaan kulloisellekin tsaarille kuormallisen isänmaan parasta, lepikontorpanmultaa. Siitä tavasta meidän on syytä alkaa luopumaan, sillä viimeaikaiset geopolitiikan vahvat ennusmerkit viittaavat siihen, että Putinin lähtölaskenta on alkanut jo jonkin aikaa sitten - ks. lisää aihepiiristä http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi

Kari J. Mattila

On Suomen edun mukaista että Putinia ei kukaan "hoitele pois" ja aiheuta samalla sekasortoista tilaa Venäjällä. Putinin eliminoiminen johtaisi vakaviin ongelmiin ja taisteluihin Venäjällä. Voisimme saada muutaman miljoonan verran pakolaisia tänne. Sitäkä tällä ryssävihan lietsonnalla halutaan?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #135

Haiskahtaa rasismilta tuo "voisimme saadamuutaman miljoonan verran pakolaisia tänne". Mitä vikaa venäläisissä on pakolaisinakaan, ja olemmehan olleet samanlaisine ihmisoikeusnäkökohtinemme aiheuttamassa pakolaisvirtaa kaukaisemmistakin maista kun niiden sortojohto on ärtynyt oikeudenmukaisuusvaatimuksistamme. Mitähän mahdoit tarkoittaa maininnallasi "ryssävihan lietsonnalla" maustettuna omalla liet(e)sonnallasi? Kuulostaa yhtä takaperoiselta kuin niiden karjalanpalautuksen vastustajien suosikkiargumentit, että "Viipurin lääni pitää jättää laittomille miehittäjilleen, koska muuten tänne lännempään Suomeen tulvii puoli miljoonaa ryssää". Ryssä-ilmauksesta voit lukea lisää täältä: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/184673-j...

Putinin eliminontitapa on venäläisten asia, toivon ainakin ettei kukaan suomalainen siihen puutu. Paras olisi jos oligarkit ja kansa yhdessä tekisivät jo johtopäätöksiään ja väistämätön vallanvaihdos olisi mahdollisimman veretön. Parhaassa tapauksessa se voisi olla kaikin puolin hyvä ja nopeakin prosessi joka on siunaukseksi Venäjälle , venäläisille ja kaikille sen naapureille ja koko ihmiskunnalle, win - win.

Mutta vaikka lyhytnäköinenkin "etumme" olisi vahva Venäjä hinnalla millä hyvänsä ja sen kanssa symbioosissa eläminen, niin Putinin hallinto ei sitä ajatusta tue, eikä perusedellytystä, vakautta. Venäjän Nykyinen hallintomalli on lähtölaskentatilassa. Suoritustilassa olevan kanssa ei kannata riippuvuussitoumuksia tehdä. Tuota lähes ancien régime -oletusväitettäni perustelen syvällisemmin näin: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185890-p...

Kuinka ihmeessä muuten voisimme selittää lapsenlapsenlapsillemme sitä häpeää, että meidän aikalaistemme Suomi lipesi "ryssävihasta" syyllistämisen pelossa viime hetkillä yhdistyneen ihmiskunnan Liittoutuneiden yhteisestä pakoterintamasta uusstalinilaisneuvostoliittolais-putinistisen isovenäläisen Kolmannen Derzhavan vastaisessa aseettomassa puolustaistossa ja alkoi yhä avoimemmin myötäillä neuvostofasistista jo nyt de facto ancien régimeä profiloituen viiteryhmään Kiina, Pohjois-Korea, Venezuela et consortes?

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Nemtsovia pidettiin laajasti Jeltsinin perintöprinssinä. Graduni yhteenveto:
Tutkimus osoittaa, että vuoden 1997 kirjailijoiden tapaus varmisti sen, miksi Tšubaisin kollegasta Boris Nemtsovista ei voinut tulla Jeltsinin seuraajaa.
--
Mielikuvilla on keskeinen merkitys vallankäytössä. Venäjällä ryhdyttiin puhumaan 1990-luvun puolessa välissä poliittisesta teknologiasta, josta tuli ammattilaisten arkipäivää.

Venäjällä mitattiin julkisuudessa kesällä ja syksyllä vuonna 1997 siitä, miten paljon hallitusta voi panetella, ja milloin presidentti Boris Jeltsinin oli otettava kanta julkisuudessa käytyyn kiistaan. Mittelöstä käytetään nimitystä ”Kirjailijoiden tapaus.”

Tutkielman aineistona ovat olleet kirjailijoiden tapausta käsitelleet tiedotusvälineet, joiden pohjalta kirjoittaja on tehnyt kriittisen historiantutkimuksen metodein toteuten analyysin: tutkielman lähdeaineiston rajaus, lähdekirjallisuus ja haastattelut antavat tälle hyvän mahdollisuuden. Syksyn 1997 aikana painostettiin maan hallitusta.

Politiikan tekijät tiesivät, että imagon luomisessa tai tuhoamisessa tarvittiin oikea tekniikka. Kyse oli siitä, millaisiin operaatioihin media pystyy, ja mikä on niiden omistamisen merkitys. Mediamogulit yhdistivät voimansa hallitusta vastaan, koska olivat menettäneet telealan monopolin Svjazinvestin kilpailijalleen, Venäjän federaation johtoon Jeltsinin presidentiksi valinnan jälkeen nimitetylle ja maaliskuussa vuonna 1997 ensimmäisen varapääministerin tehtävän jättäneelle Vladimir Potaninille kesällä 1997.

Tutkimussyksynä mediaa omistavat suurliikemiehet Boris Berezovski ja Vladimir Gusinski hyödynsivät omia turvallisuuspalveluitaan, jotka paljastivat arkaluontoista materiaalia tarvittaessa kenestä tahansa. Niin sanottua kirjailijoiden tapausta voidaan pitää yhtenä osana taistelua, ja jäävuorenhuippuna järjestelyistä, joiden tarkoituksena oli selvittää kulisseissa se, miten Venäjän presidentin vaalikampanjaa vuonna 2000 rahoitettaisiin. Kirjailjoiden tapaus syntyi palkkioista, joita oli maksettu julkaisemattomasta kirjasta.

Median silmäätekevät, lähinnä television asiaohjelmien isännät, yrittivät saada kansan tuomitsemaan ”piilotetut lahjukset”, joita virkamiehet olivat saaneet. Media piti esillä kysymystä ensimmäisen varapääministerin Anatoli Tšubaisin ja hänen läheisten luottoministerien ahneuden ”kohtuullisesta” rajoittamisesta. Poliittinen näkökulma oli kuitenkin kovin hampaatonta, kun keskustelua ministerien erottamisesta jouduttiin käymään ehtolausein.

Kiistojen osapuolet olivat Kremlissä läheisiä tuttuja. Jeltsinin ”perheeseen” kuuluivat omalla tavallaan kaikki: niin oligarkki Berezovski kuin Venäjän yksityistämispolitiikan isänä pidetty Tšubais. Tšubais oli Venäjän käyntikortti länteen – hän oli ainoa siitä Jeltsinin Venäjän demokratisoitumiskehityksen aloittaneesta Jegor Gaidarin johtamasta hallituksesta, joka jatkoi jo kuudetta vuotta maan yksityistämistä. Periaatteessa kiistan osapuolet olivat eliitin terävintä kärkeä. He olivat hallituksen ja liike-elämän moskovalaisen valtavirran johtohahmoja eivätkä edustaneet poliittista oppositiota.

Tutkimus osoittaa, että vuoden 1997 kirjailijoiden tapaus varmisti sen, miksi Tšubaisin kollegasta Boris Nemtsovista ei voinut tulla Jeltsinin seuraajaa. Tšubais väittää itse, että skandaaliin vedettiin mukaan lähes kaikki ihmiset, keiden kanssa hänellä oli vähänkään tekemistä Moskovassa tai Pietarissa, mutta tätä väitettä eivät ajankohdan lehtikirjoitukset tue. Tutkitusta aineistosta selviää, että kirjailijoiden tapaus heikensi huomattavasti Tšubaisin vaikutusvaltaa presidentin hallinnossa, jossa voimatasapainon säilyttäminen oli tärkeää.

Tutkimuksesta käy ilmi, että tutkimuskirjallisuudessa on jäänyt liian vähälle huomiolle myös se seikka, että presidentin hallinnon varajohtaja Aleksandr Kazakovin erottaminen oli kytköksissä valtiollisen kaasumonopolin hallintaan. Kazakov joutui jättämään Gazpromin ja Tšubaisin liittolaisten asema Venäjän vaikutusvaltaisessa television ORT-yhtiössä heikkeni. Kaasumonopoli Gazpromin johdosta käydyillä kiistoilla oli muun muassa merkittävä rooli siinä, kenelle Venäjän vaikutusvaltaisimman televisiokanavan hallinnointi kuuluisi vielä presidentinvaaleissa vuonna 2000.

Mediamogulien suututtaminen tarkoitti myös sitä, että maan energiavarantojen yksityistämisprosessi jäi kesken. https://helda.helsinki.fi/handle/10138/19616

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

"Stalinismi hiipii Venäjälle" on väljähkö väite. Ensinnäkin se, mitä Venäjällä tapahtuu, ei enää ole hiipimistä.
Onko kyseessä stalinismi, on myös kyseenalaista. Stalinilla oli sentään selkeä poliittinen päämäärä ja toiminnan kehys. Mm vanhojen vallankumoustovereiden likvidointi oli aivan perusteltua, koska nämä alkoivat veltostua ja siis porvarillistua; vallankumouksen tuli jatkua ja tarvittiin uutta jo Leninin tärkeänä pitämää terroria, uusia innokkaita joukkotappajia ja vähäisempiä kurinpitäjiä, että kurssi säilyisi.

On vaikea arvioida, onko Putinilla muuta aatetta kuin perinteinen, venäläinen imperialismi, ja onko muita käytäntöjä kuin fasistiset ja omaisuuksien kahmiminen ajanmukaiseen venäläiseen ryöstökapitalistiseen tapaan.

Tutkitun tiedon puuttuessa, mutta historian ja nykyisen maailmanpolitiikan valossa näyttää mahdolliselta, että Suomi on Venäjän ainoa ymmärtäjä, ystävä ja yhä läheisemmäksi pyrkivä, Kiina sen sijaan on itseriittoinen ja omanarvontuntoinen. Kreikka ehkä on hakeutumassa Venäjän siipien alle.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Olen kirjoittanut myös että Venäjä liukuu totalitarismiin. Lause on helppo ampua alas todistelemalla kuinka autoritaarisuus on eri asia kuin totalitarismi.

Tietenkin. Luen ja tulkitse venäläisten näkemyksiä maastaan. Ulkopuolisena voin vain aavistella tunnelmia. Kolumnit eivät ole tutkimuksia.

Putin on Venäjä. Totalitarismissa kielletään ajattelu, sitä autoritaarinen Putin ei ole vielä tehnyt. Otsikko kuten niin usein oli tekstistä. Siellä se osuu paremmin pitkään pohdintaan, jonka löydät venäjäksi.

"Moskovan Carnegie-instituutin liberaali tutkija Lilia Ševtsova laukoo, että Putinin Venäjä voi olla olemassa nykyään ainoastaan militaristisena valtiona, joka etenee vääjäämättä kohti totalitarismia sen kaikilla herkuilla."

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/31405...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Anton Nikolenko nimitti US-blogissaa Putinin Venäjää "poliisivaltioksi". Miltä näkökulmalta kasoen tämäkin voisi olla validi kuvaus? Termin käyttö liittyy myös Nemtsovin murhaan.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Venäjällä on poliittinen poliisi, joka selvittää kaiken selvittämisen arvoisen. Nimittely on tietenkin aina hankalaa, eikä väärien termien käyttämistä pidetä arvossa. Mutta niin se on, miltä näyttää.

Heti Nemtsovin murhan jälkeen tutkinta julkisti 3 versiota:
- maan poliittisen vakauden horjuttaminen
- islamilainen ekstremismi
- jälki "Ukrainan sisäisestä tilanteesta"

Kuten Venäjä-tuntija Jukka Mallinen kirjoittaa se, että tutkintakijoista kirjoitetaan nopeasti. Saammeko tietää totuutta koskaan?

http://kommersant.ru/doc/2677764

Kari J. Mattila Vastaus kommenttiin #25

Niin, emme saa koskaan tietää totuutta malesialaiskoneen alasampumisestakaan kun Venäjän syyllistäminen ei onnistunut ja todisteita ei löytynyt. Länsi ei koskaan myönnä syyllisyyttään.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #35

Onko tämä henkilö kokoomuksen nimen alla kirjoittava trolli??

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #38

Kyseinen henkilö on jonkun kokkareiden vantaan alaosaston hallituksessakin..

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola Vastaus kommenttiin #35

Nemtsovilla lienee ollut todisteita koneen ampujista ja Ukrainassa sotineista venäläisistä. Viimetingassa likvidointi ja todisteiden hävittäminen.

Kari J. Mattila Vastaus kommenttiin #114

Tyypillistä Venäjän vastaista ajattelua, ryssävihan lietsontaa että tapahtui mitä tahansa maailmassa niin automaattisaesti syyllinen on Venäjä ja Putin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #116

Hauskaa logiikkaa. Ikään kuin tässä syyteltäisiin Putinia jossain muualla tapahtuneesta oppositiojohtajan murhasta. Kyllä tämä kuule Kari J. Mattila nyt vaan sattuu Venäjällä Putinin nenän alla.

Kari J. Mattila Vastaus kommenttiin #117

No siellä Putinin nenän alla se oppositiojohtajan murha on tarkoitettu tapahtuvaksikin jotta sillä saataisiin taas yksi syy vastustaa Putinia. Ei mitään uutta. Tuo murha menee samaan provokaatioiden joukkoon kuin malesialaiskoneen alasampuminenkin. Venäjän hallinnolla ei ole mitään tekemistä niiden kanssa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #126

Suomessa ei omia mokia kutsuta provokaatioiksi. Jos sä ajat päin puuta se ei ole provokaatio.
Kun me Suomessa keskustellaan voitais käyttää suomalaista sanastoa.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola Vastaus kommenttiin #116

Outo on tulkinta ajattelusta. Todisteita koneen alasampumisesta ja Ukrainassa sotivista kaipailin. Niitähän oli luvassa, millaisia, jäi nyt näkemättä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sitä oikeaa stalinismia on provokaatio-sanan käyttö joka yhteydessä:

http://vz.ru/incidents/2015/2/28/731934.html

Kalevi Wahrman

Pitää kysyä kuka murhasta poliittisesti hyötyy.
Stalisnismi höpötyksistä aika ajoi jo ohi, nyt pitää vääntää putinismista.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Sanoisinpa että murhasta hyötyvät enemmän Putinin vastustajat kuin Putin itse.

Tämä on sen verran ilmeistä, että on vaikea kuvitella Putinin itsensä olevan teon takana. Mutta toki hänellä on kiihkomielisiä kannattajia kasapäin. Ja myös vastustajia.

Aika monilla näkyy olevan kova kiire jaella tuomioita puoleen jos toiseenkin. Turha ottaa lopullista kantaa asiaan, josta ei tiedetä vielä oikeastaan mitään.

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Turha ottaa lopullista kantaa asiaan, josta ei tiedetä vielä oikeastaan mitään.

Onneksi toimittajilla ei ole tuommoisia "estoja"

minnam ahonen Vastaus kommenttiin #50

"Onneksi toimittajilla ei ole tuommoisia "estoja""

Niin. Pravdankin toimittajat jo tietävät yli 90% varmuudella että murhan takana oli CIA.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Aivan ilmiselvä tupla "false flag". Putinin hallinto tilaa homman niin, että jätetään mahdollisimman paljon yhteyksiä amerikkalaisiin, jotka saadaan kiinni lähes "savuava colt" kädessä. Saat nähdä että syylliset saadaan kiinni hyvin nopeasti.

Älä Mark enää pistä paremmaksi triplalla!

Kari J. Mattila

Putinismista vääntäminen on turhaa koska hän ei ole tehnyt virheitä ja on karismaattinen kansansa arvostettu johtaja joka halusi Venäjän olevan eurooppalainen markkinatalousmaa mutta se ei sopinut USA:lle.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

#55

Todella täydellistä työtä, kahden vuoden kuluttua kassa on tyhjä. Ei yhtään virhettä. Kyllä pitää arvostaa tuota tehokkuutta ja vielä niin, että kansansuosio on huipussaan.

Mattila: "...(Putin).. arvostettu johtaja joka halusi Venäjän olevan eurooppalainen markkinatalousmaa mutta se ei sopinut USA:lle"

Miten USA toimi? Ryhtyikö boikotoimaan venäläistä huipputekniikkaa ja kuluttajatuotteita??

Kari J. Mattila Vastaus kommenttiin #100

Miten USA toimi? USA rahoitti vallankaappauksen Ukrainassa ja nosti valtaan Kiovan fasistijuntan joka aloitti sisällissodan Itä-Ukrainassa. Tämän jälkeen oli vuorossa Venäjän vastaiset pakotteet.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #112

re 112

Jaaha, että fasistit eiku natsit jne. Lystikästä juttua suollat. Entä sitten, fasisti natsi Obama lapioi rahaa Kiovan juntalle ja siitä huolimatta sitä USAssa riittää. Pisti piruuttaan pakotteet Venäjälle ja eväsi muutamalta Putinin kaverilta maahantulon. Sitä se Venäjän talous ei tunnu kestävän. Ei pitäisi fasisti Obaman noin häjysti toimia.

No toisaalta onhan Putinkin laittanut USA:lle vastapakotteita. Antaas kattoa miten niitten talous kestää ilman Venäläisiä tuotteita. Hyvä on fyyre.. ei kun johtaja Putin, varmaan ahkeralla työllä ansaitsemastaan muutaman sadan miljardin omaisuudestaankin antaa hyväntekeväisyyteen runsaasti, vaikka ei ole tehnyt siitä mitään numeroa.

Niin, mikä mahtoi olla Hitlerin kannatusprosentti tai nykyisen ISIS-kaliffin kannatus, olisiko enemmän kuin Putinin?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #112

#112

Mattila: "...(Putin).. arvostettu johtaja joka halusi Venäjän olevan eurooppalainen markkinatalousmaa mutta se ei sopinut USA:lle" ...... "Miten USA toimi? USA rahoitti vallankaappauksen Ukrainassa ja nosti valtaan Kiovan fasistijuntan joka aloitti sisällissodan Itä-Ukrainassa."

********************

Hei Kari J. Mattila

Joku sinun logiikassasi mielestäni pettää: Siis Putin halusi Venäjän olevan eurooppalainen markkinatalousmaa mutta USA esti sen rahoittamalla Kiovan fasistijunttaa, joka halusi Ukrainasta eurooppalaista markkinatalousmaata.

Koska näin USA:sta johtuen Venäjästä ei ole tullut markkinatalousmaata, Putin päätti, että Ukraina ei saa tehdä EU:n kanssa vapaakauppasopimusta.

Toimiiko näin kansansa hyvinvoinnin puolesta arvostettu valtionpäämies, jonka kansansuosio on valtava. Niin, mikä mahtoikaan olla Hitlerin kannatusprosentti, oliko vielä enemmän kuin Putinin?

Kari J. Mattila Vastaus kommenttiin #123

Olet ymmärtänyt tarkoitushakuisesti väärin sillä Venäjä on vapaa markkinatalousmaa edelleenkin vaikka USA ei hyväksynyt sitä että kauppa Venäjän ja EU-maiden välillä kehittyi erittäin suotuisasti.

Putinin vertaaminen Hitleriin on yksi ryssävihan lietsomisen muoto.

Kari J. Mattila Vastaus kommenttiin #123

Olet ymmärtänyt tarkoitushakuisesti väärin sillä Venäjä on vapaa markkinatalousmaa edelleenkin vaikka USA ei hyväksynyt sitä että kauppa Venäjän ja EU-maiden välillä kehittyi erittäin suotuisasti.

Putinin vertaaminen Hitleriin on yksi ryssävihan lietsomisen muoto.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Kari J. Mattila

Halusi olla mutta toimi taitamattomasti. Venäjä heitettiin ulos G8 maiden neuvostosta öykkäröinnin ja rymistelyn takia. Sai aikaan pakotteet länneltä ja ei muuttanut suuntaansa vaan iski vastapakotteet.

Putin olisi voinut todella toimia toisin ja hyödyntää energiatulojaan ja teknologista yhteistyötä lännen kanssa. Putin valitsi rankemman tien jolle ei välttämättä näy loppua.

Nyt on näkyvissä varsin huolestuutavia piirteitä kansa jokapäiväisessä elämässä. Ruoka kallistuu, hinnat nousevat valikoima pienenee. Kansan lääkehuolto katastrofaalisessa pisteessä.

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2015/02/2...

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2015/02/23/mo...

http://www.taloussanomat.fi/rahastot/2015/01/30/su...

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/hurjat-luvut-ven...

Kansa kysyy kohta. Miksi ?

Kari J. Mattila Vastaus kommenttiin #105

Venäjä ja Putin halusivat suuntautua enemmän Eurooppaan kun Venäjän haluttiin olevan eurooppalainen markkinatalousmaa mutta se ei sopinut USA:lle joka aloitti Venäjän eristämisen Ukrainan kriisin luomalla.

minnam ahonen

Jos seurasi viime viikon maksettua Anti-Maidan-näytösmielenosoitusta, siellä näkyi jo ennakoivasti tikun nokkaan nostetut oppositiovaikuttajien "päät".

Tekstissä luki "MAIDANIN JÄRJESTÄJÄ". Katso kuva tästä. http://bit.ly/1vIGxGV

Samanlainen oli ainakin muusikko Makarevitshista, joka hänkin opposition miehiä: http://bit.ly/1GzYWae

Kyllä nämä miehet ovat olleet leimattuina jo hyvän aikaa. Mutta se on pidempi tarina. Kuka nuo julisteet painatti, olisi kiva tietää.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Nemtsovin ystävineen tekemiä paljastuksia on paljon: Sotšin kisoista.

"Rahat ovat valuneet Venäjän omistajien eli Putinin valikoidun lähipiirin tileille. Mahtavista urheiluareenoista tullee vain muistomerkkejä ylimitoitetusta hankkeista – hiihtokilpailuista palmujen katveessa.

Osa yrityksistä on menestynyt mainiosti, kun ne ovat vetäneet valtionvaroista kustannettavia hankkeita. Eräitä eniten hyötyviä yrityksiä ovat ne, joiden omistajat liittyvät Putinin ystäviin Arkadi ja Boris Rotenbergiin.

Putinin urheilijanakin tuntevat miljardöörit ovat sijoittaneet myös Suomeen. Kuten Gennadi Timtshenko, Boris sai aikanaan myös Suomen kansalaisuuden.

Sotshin kisoja varten Rotenbergien yritysten kerrotaan rakentaneen kaasuputken, lentokentän ja satamia. Heidän kauttaan on kulkenut joka seitsemäs olympialaisiin käytetty rupla. Selvityksen mukaan rahasumma on noin 15 prosenttia koko olympialaiseen hankkeeseen menneistä varoista."

http://jarmokoponen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/14157...

minnam ahonen

Navalny, Nemtsov, Magnitski ... kaikki ovat saaneet maksaa korruptiovaltaa vastaan ryhtymisestään.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Nyt kun verta on vuodatettu, kuka on propagandistin seuraava uhri. Пролив кровь однажды, они вернутся за следующей порцией очень скоро, и не станет ли жертвой пропагандист и его заказчик, кто знает? http://www.kasparov.ru/material.php?id=54F17701BC209

minnam ahonen

Jos arkistovuodot voisivat ennustaa...

Grozev:
"Nemtsov was an obsession for the Kremlin. 1030 emails containing his name sent to and from Kremlin accounts."
https://twitter.com/christogrozev/status/571436765...

minnam ahonen

Bill Bowderin lausunnosta:

"Boris Nemtsov was one of the few peo­ple in Rus­sia who wasn’t afraid to stand up to the cor­rup­tion, ille­git­i­macy and impunity of the Putin regime and for that he paid with his life. I will always remem­ber how Boris went around the world call­ing for jus­tice for the mur­der of Sergei Mag­nit­sky and demand­ing West­ern sanc­tions against his killers. It is now our duty to do the same for Boris."

http://lawandorderinrussia.org/2015/bill-browder-s...

(The story behind the largest tax fraud in Russian history http://lawandorderinrussia.org/)

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Jos ja kun Putinin pressisihteeri Peskov puhuu Nemtsovista samaan sävyyn kuin Putin itse murhatusta toimittajasta Anna Politkovskajasta, asenne on ainakin selvillä. "Nemtsov oli keskiverto kansalainen."

"в целом Борис Немцов был чуть более чем среднестатистический гражданин".

minnam ahonen

Ei siis mitenkään varteenotettava vastustaja, jota Putinin "tarvitsisi" eliminoida.

Nemtsov ja Politkovskaja olivat sivistysperheiden lapsia, joilla hyvä itsetunto eikä mikään piiloteltuja tai kanavoituja alemmuuskomplekseja, kuten Putinilla. Nemtsov oli fysiikasta väitellyt tohtori.

Nemtsovissa oli näin naisnäkökulmasta myös kaikki ne lämpimän miehekkäät ominaisuudet, sex appeal ja karisma, jotka Putinista puuttuivat.

(kertasin wikistä, josta sivuhuomio:

Politkovskaja oli omasta mielestään ukrainalainen (wiki). Omaa sukua peräti Mazepa. Vanhemmat olivat ukrainalaisia diplomaatteja. Olisipa mielenkiintoista tietää, miten Politkovskaja kirjoittaisi ja toimisi nyt vuonna 2015.)

Keijo Räävi

Putler näytti taas todelliset kasvonsa.

Käyttäjän ArtoViertola kuva
Arto Viertola

Surullinen tapaus. tosi surullinen, mutta kyllä Porin trolli tämänkin murhenäytelmän selittää probagandaksi tai Obaman aikaansaannoksiksi.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Kun ottaa murhapaikan huomioon kyseessä ei voi olla kuin viesti Kremlistä oppositiolle. Yksikään ulkopuolisen tahon palkkatekijä tai edes yksittäinen höyrypää ei riskeeraa omaa nahkaansa tuossa paikassa tai on sitten myös valmis mittelemään loppuun asti.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Petri Mäkelä

Katselin Venäjän uutiskanavia. Nopeasti tutkimukset etenevät. Kaksitoista tuntia tapahtuman jälkeen uutisissa pyörii poliisin tarkka animaatio tapahtumien kulusta.

minnam ahonen

Etenemistä nopeuttaa luonnollisesti, jos etukäteissuunnittelu ja -valmistelu on tehty huolellisesti. Tämä halutaan saada nopeasti pois pöydältä, tai ainakin näyttämään siltä että olisi saatu.

Olli Kankaanpää

Animaatio oli valmis jo kaksitoista tuntia ennen murhaa.

minnam ahonen Vastaus kommenttiin #30

Virkatöinä ja virka-ajalla. Tänäänhän on sentään jo sapatti (subbota).

Olli Kankaanpää Vastaus kommenttiin #32
Kari Savinen

Tämän tapaiset teot eivät tietenkään kuuluisi nykypäivän demokratiaan, ainakaan länsimaisessa kulttuurissa. Venäjällä käytäntö näkyy olevan aivan erilainen. Helppo on toki vetää johtopäätökset siitä ketä kyseinen teko palvelee, mahdollisuuksia on tasan kaksi: Venäjän korkein johto tai sitä vastaan olevat piirit. Syyllinen on siksi helpompi nimetä julkisesti. Itsekin Venäjällä hiukan työn puolesta liikkuneena tiedän että Venäjä on niin erikoinen maa, että venäläiset eivät itsekään aina ymmärrä omaa maataan. Venäjällä on kautta aikojen valehdeltu omille kansalaisille, että siksi he eivät yleensä usko mitään heille kerrottua, vaikka se olisi tottakin. Venäläisiä arvostelevat länsimaat eivät aina muista, että heillä on itselläkin luurankoja kaapissa, kuten esim. USA:ssa presidentti Kennedyn murha, siinäkään ei tainnut kaikki mennä nappiin, paitsi että kohde kuoli

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Moskovan kaupungin turvallisuusjohtajan Aleksei Majorovin mukaan oppositiolla ei ole lupaa surukulkueeseen huomenna Moskovan keskustassa.

http://www.rosbalt.ru/moscow/2015/02/28/1372943.html

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Opposition will cancel an anti-crisis march that was due to take place in Maryino, southern Moscow, on March 1 and is going to hold a mourning action in downtown Moscow, co-chairman of the RPR-Parnas party Mikhail Kasyanov told Interfax.

Kun ei osaa venäjää niin kysyn eivät ole hakeneet lupaa vai eivät saa lupaa?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Pertti Kostiainen

Venäjällä ovat vain yhden hengen mielenositukset sallittuja ilman lupaa. Spontaaneja mielenosoituksia pidetään automaattisesti laittomina ja ne hajotetaan rutiininomaisesti. Rauhanomaiset osallistujat voivat saada sakkoa ja joutua pidätetyksi.

Ainoastaan nykyhallintoa kannattavat mielenosoitukset ovat sallittuja. Siitä johtuen Venäjällä ovat mielenositukset vähentyneet 90 % vuodesta 2102 jälkeen lain tultua voimaan.

Kalevi Wahrman Vastaus kommenttiin #51

Et ole näköjään Suomessa ollut järjestämässä mielenosoitusta. Lupa pitää olla.

Kari J. Mattila Vastaus kommenttiin #62

Näin on. Viime syksynä jopa poliisi pidätti anarkisteja kun osoittivat mieltään joten osataan sitä Suomessakin.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #68

Ne olivat huligaaneja. Rikkoivat ikkunoita ja tärvelivät yksityistä ja vation omaisuutta.

Sinä hyväksyt tämän ?

https://www.youtube.com/watch?v=axBzb42ASoE

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tämän tuoreemman uutisen mukaan huomenna marssitaan kl 15 alkaen Kitai-Gorodista murhapaikalle ja Moskovan kaupungilta saadun luvan kanssa. Koollekutsuja on oppositiopoliitikko Leonid Volkov.

http://www.rosbalt.ru/moscow/2015/02/28/1372968.html

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Murheen päivä koko Venäjälle ja venäläiselle demokratialle. Tämä oli täysin odotettua, mutta silti se järkyttää enemmän kuin olisi osannut odottaakaan.. Surullinen päivä.
Nyt alkaa kuulua meriselityksiä ja sen jälkeen verisiä yhteenottoja - näin oletan.

Kari J. Mattila

Ainahan murhat järkyttää niin Suomessa kuin muuallakin. Eipähän Suomessa tapahtuneet yksittäiset tai joukkosurmat ole järkyttäneet demokratiaa eikä ne tee sitä Venäjälläkään.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Venäjällä taitaa olla aivan omanlaisensa demokratia, jollaista ei tunneta muualla?

Kari J. Mattila Vastaus kommenttiin #75

Kaikilla suurvalloilla on omanlaisensa demokratia. Yhdysvalloissakin on näennäisdemokratia. Presidentiksi valitaan se joka saa kerättyä suurimman vaalikassan. Kaksipuoluejärjestelmä on vain kulissi jotta maa näyttäisi olevan edes jotenkin demokraattinen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #76

Erikoinen mielipide kokoomuslaisen suusta.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #80

Hänellä on venäläinen vaimo, siinä syy Putinin toimien puolusteluun!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #83

No eihän venäläinen vaimo ole mikään automaattinen syy Putin puolusteluun. Mutta vähemmän valistunut venäläinen vaimo voisi olla syy.
Monet venäläiset ovat peloissaan Putin politiikasta ja onhan täälläkin Puheenvuorossa venäläisperäisiä moneen lähtöön.
Minulla on venäläinen ystätär joka suree ja pelkää putinismin seurauksia joka päivä.

Kari J. Mattila Vastaus kommenttiin #84

Eipäs nyt sentään herjata venänäläistä naista että hän olisi vähemmän valistunut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #88

Miten on sisäänlukutaito. Meinaatko ettei joku venäläinen vaimo voi olla vähemmän valistunut?
Jos on kotona vähemmän valistunut venäläinen vaimo niin silloin ei ole kotona valistunut venäläinen vaimo. Rautalankaa.

Kari J. Mattila Vastaus kommenttiin #92

Taitaa olla vain kateutta venäläisiä naisia kohtaan jotka ovat tyylikkäitä ja kauniita.

Kari J. Mattila Vastaus kommenttiin #80

Kun on realisti, ajattelee omilla aivoillaan eikä hyväksy lännen valhepropagandaa totuudeksi niin ei laikaan erikoinen mielipide. Venäjän ja venäläisyyden tuntemusta myös tarvitaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #85

"Lännen valhepropaganda" ei nyt ihan kokoomuslaiselta kuullosta. NWO-höpinältä lähinnä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #80

#80

Sini, epäilen kovasti Vantaan Kokoomuksen "false flag" toimintaa. Tarkoitan tällä sitä, että jos "viralliset" putinistit eivät vielä ole saaneet suomalaisia tarpeeksi ärsyyntymään, Kari. J. on asetettu ennen vaaleja pistämään niin paljon överiksi, että kynnys ylittyy. Toinen mahdollisuus (50/50) on, että Kari J. on kunnon veitikka. Naureskelee meitä tosikoita (vrt. Veikko Huovisen kirja ”Veitikka”).

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #103

Monet putinistit ja nwo-hörhöt vaikuttavat sketsihahmoilta. Kuin eivät olisi orientoituneet suomalaiseen tapaan ajatella.

Kari J. Mattila Vastaus kommenttiin #103

Minä en pistä överiksi vaan tarkastelen asioita rehellisesti ja ajattelen omilla aivoillani.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

#56

Eihän nämä jutut tosiaan voi demokratiaa järkyttää Venäjällä, jos on oppositiossa, kannattaa pysytellä hiiren hiljaa. Tässä nyt nähdään miten käy kun aukoo päätään liikaa.

Ei kannattaisi Suomessakaan paljoa uhoilla Natoilla ja ryssävihapuheilla, ettei käy huonosti.

Olli Kankaanpää

Sivistynyt vähemmistö muuttaa pois maasta kiihtyvällä vauhdilla. Valta saa kaipaamansa kansakunnan.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Dokumenttiprojekti: Venäläiset valtaajat, alkaa 13.05, kannattaa katsoa ja ihan meidän vieressä vielä, ei uskoisi mutta nyt uskon.

ps Katsoin sen noin viikko sitten.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Todella kammottavaa katsottavaa! Ohjelma pitäisi nähdä jokaisen suomalaisen.

Kari J. Mattila

Tälläkin palstalla on kammottavaa luettavaa kun eräät Nato-kiimaiset lietsovat ryssävihaa ja vahingoittavat hyviä naapuruussuhteitamme.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Putinismin kaatamiseen toimii vain yksi keino, sama, mikä on pitänyt yllä kansanvaltaa Pohjoismaissakin: alueellinen itsehallinto. Pienet kunnat, joilla on verotusoikeus ja joiden toimivalta on yleinen, sekä erottamaton virkamieskunta, jonka irtisanominen voidaan suorittaa vain laissa määrätyin perustein, käytännössä virkarikostuomiolla.

Vallan nelijako on kansanvalteisen oikeusvaltion perusta. Mikään muu ei toimi, on kokeiltu pitkin maailmaa.

Olli Kankaanpää

Venäjällä oikeuslaitosta kontrolloivat poliitikot. Oikeuslaitos on kaikkea muuta kuin riippumaton.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Muutoksen täytyykin lähteä a) alusta ja b) kansasta. Vallankumousten tulokset on nähty, niin Venäjällä kuin muualla.

Kari J. Mattila

Mitä hyötyä kenellekään on Putinin kaatamisesta? Putinin kannatus on 85 prosenttia ja kansa luottaa häneen. Jos Putin kaadetaan niin ei sieltä ainkaan mikään länteen kumartava Obama-mielinen johtaja tule koskaan tilalle.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

#58

Tiedätkö Kari J. mikä oli Hitlerin kannatusprosentti tai nykyisen ISIS-kaliffin kannatus?

Miksi niinkin ison valtion päämiehen pitäisi kumarrella mihinkään. Oman maan nostamisessa taloudelliseksi suurvallaksi olisi puuhaa yllin kyllin ja jos se onnistuu, vielä vähemmän tarvitsee kumarrella.

Kari J. Mattila Vastaus kommenttiin #109

Putin on niin viisas johtaja ettei sen tarvitse nuoleskella eikä kumarrella ketään.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #115

Eiköhän joku muukin adjektiivi sopisi Putinia luonnehtimaan?

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Boris Nemtsovin muistoksi ja hänen kunniaksi tämä (hänen tekemänsä) laaja selvitys kansan palvelija Putinin omaisuudesta; runsas kuvitus:

http://www.putin-itogi.ru/rab-na-galerah/

minnam ahonen

Boris Nemtsovin kunniaksi myös:

viimeinen twiittinsä
@BorisNemtsov · 18 t 18 tuntia sitten

Антивоенный антикризисный Марш Весна. На Эхе http://fb.me/73BWTbI5U

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onko Vihreät nykyisin ainoa puolue jossa ei ole aktiivista kotiputinistia? Tai onko sekään sellainen. Tämä kokoomuksen Mattila on kokoomuksen ongelma, niinkuin Elo on demareiden. Mutta myös kaikkien kansalaisten ongelma on nämä "Ukraina hyökkäsi Venäjälle"-trollit.

Kari J. Mattila

Minä en ole ongelma Kokoomukselle kun puolueeseen voi kuulua vaikka ei kannattaisikaan Nato-jäsenyyttä. Samoin voin kyllä vastustaa Suomessa esiintyvää ryssävihan lietsontaa ja russofobiaa jonka puheenjohtaja Stubbkin on tuominnut.

Kaikkien kansalaisten ongelma kyllä on nämä "Venäjä hyökkäsi Ukrainaan"-trollit. Liekö kyseessä Naton trolliarmeija?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mattila puhuu nyt jopa kokoomuksen nimissä ja julistaa ettei ole ongelma kokoomukselle. Lol.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #71

Ihmettelen ettei täällä ole näkynyt yhtään kokoomukselaista, joka selvittäisi mikä mies tämä Kari J. Mattila oikein on, ja puhuuko hän kokoomuksen hyväksymiä "totuuksia" Venäjästä ja Putinista.

Olen äimän käkenä jos joku äänestää tällaista puoluetta: Putinin puolueen kylkiäistä ja tämän toimintojen puolustelijaa!?!

Kari J. Mattila Vastaus kommenttiin #79

Ei kokoomuksen jäsenyys ja aktiivinen toiminta puolueessa tarkoita sitä että kaikille mielipiteille pitää olla puolueen hyväksyntä. Suomi on vapaa maa ja Kokoomus on moderni puolue jossa hyväksytään erilaiset mielipiteet.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #87

On todella ovet leveällä kokoomuksessa jos hyväksyvät Sinun mielipiteesi.
Ei ihme, että ovista vetää ulospäin!

Kari J. Mattila Vastaus kommenttiin #98

Ei minun mielipiteissäni mitään erikoista ole. Kyllä Suomessa voi kuka tahansa vastustaa Nato-jäsenyyttä ja ryssävihan lietsontaa puoluekannasta riippumatta.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #111

Vastusta Natoa vaikka kuinka, kyllähän sille vastustukselle asiallisia perustelujakin on löydettävissä, mutta tuo Putinin puhtaaksi peseminen "synneistään" on lapsellisen naiivia! Tai siinä on selvää tarkoitushakuista vääristelyä.

Kari J. Mattila Vastaus kommenttiin #119

Ei Putinia tarvitse "pestä" mistään synneistä kun hän taitavana johtajana ei ole tehnyt yhtään virhettä. Joka muuta väittää, vääristelee tarkoitushakuisesti harjoittaessaan ryssävihan lietsontaa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Sveitsiläinen ystäväni lähetti kopion Boris Reitshusterin kirjoituksesta, jossa hän kertoo mm. ystävänsä Nemzowin pelänneen Putinin vielä tappavan hänet. Boris R oli tavannut Nemzowin viimeksi viime lokakuussa ja tämä neljän lapsen isä oli täynnä elämänhalua ja nuoruuden karismaa. Putinin kerrotaan olleen hyvin vihamielinen entiselle varapääministerilleen ja nykyiselle oppositiojohtajalle, joka väsymättä paljasti Putinin hallinnon korruption.

Tässä vain pieni otos kirjoituksesta, mutta riittää kertomaan olennaisen yhden ystävän näkökulmasta.

"Boris Nemzow ist tot. Erschossen. Hingerichtet. Am Kreml. Er war mein Freund. Er war ein Lichtblick. Ich habe ihn zum letzten Mal im Oktober getroffen, wir wan…derten durch die Berge. Er hatte Angst, dass man ihn umbringt. Und dennoch war er, Vater von vier Kindern, voller Lebensfreude, voller jugendlichem Charisma. Er strotzte vor vitaler Energie. Der frühere Vize-Premier und heutige Oppositionsführer war ein krasser Gegensatz zu den "Biorobotern" aus der KGB-Retorte. Putin, so hieß es, war neidisch auf ihn. Sie waren Intim-Feinde, seit Boris unermüdlich die Korruptions-Schemas des Kremls enthüllte, schrieb, wie Putin und sein Clan das Land ausbeuten."

Jyrki Paldán

"Nemtsov ja Milov kysyvät, miten on mahdollista, että Gazprom jakaa vuodessa satoja miljoonia dollareita Keski-Aasian öljystä saamiaan öljytuloja sveitsiläiselle sähkön jälleenmyyntiyhtiölle RosUkrenergolle, eikä edelleenkään tiedetä kuka yrityksen omistaa?"

Oikein sydäntä lämmittää kuinka Venäjä on länsimaistunut. Nyt kun Venäjä on vielä alkanut aggresiivisesti voimapolitiikan avulla ajamaan omia intressejään lähimaissaan, on se jo hyvin lähellä länsimaista ideaalia. Ei tarvitse enää kuin kymmenkertaistaa tuo pimeä rahavirta ja tehdä voimapolitiikasta vahvasti globaalia niin maahan on kuin suora kopio tuosta läntisestä suurvallasta.

Harmillinen juttu että tuo oppositiojohtaja kohtasi noin kylmän lopun... Olisi hölmö paennut Yhdysvaltoihin. Puolessavälissä matkaa olisi voinut läpsäistä ylävitoset Snowdenin kanssa, kummatkin kun olisivat olleet samassa tilanteessa ja samasta syystä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Valko Venäjä on myös kommentoinut.

Лукашенко боится войны: "Белоруссия – не часть русского мира"

Lukashenko is afraid of war: "Belarus - not part of the Russian world"

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Otsikosta puhetta. Hiipivä stalinismi muistuttaa minua hiipivästä skitsofreniasta. Se oli tautiluokitus, jonka vuoksi Nl:n psykiatrit erotettiin kv. liitosta. Diagnoosilla tuomittiin toisinajattelijoita mielisairalaan.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Joku jo sanoikin, että ei stalinismi enää hiivi Venäjälle, vaan on jo vahvasti vallassa. 40 prosenttia kansasta odottaa Stalinin reinkarnaatiota ja Putin pyrkii heidän odotuksensa lunastamaan?!?

Kari J. Mattila

Uskomatonta puppua ja osoittaa taas miten ryssävihaa lietsotaan kun ei tunneta asioita.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

"Suomen kansalaisuuden 1990-luvun lopussa ottanut öljykauppias voitti oikeudessa Kremlin johtoa arvostelevan entisen ministerikaksikon, Boris Nemtsovin ja Vladimir Milovin.

Oikeuden päätöstä on tulkittu siten, että Venäjän talouskavua ylläpitävästä energiakaupasta hyötyvät toimivan johdon lisäksi pääministeri Vladimir Putinin tuttavat. Miljardiluokan kaupoista ovat kertoneet muun muassa Forbes -lehti, joka on perustanut tietonsa Suomen veroviranomaisilta saatuihin tietoihin ja Isossa-Britanniassa käytyjen oikeudenkäyntien pöytäkirjoihin."

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/108909-putinin-ys...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Venäjän korruptioon ja poliittiseen kähmintään kyllä keskustelijoita riittää, Suomen vastaavaan ei löydy yhtäkään kommenttia paitsi jos halutaan rökittää perussuomalaisia jotka eivät ole yhtäkään päätöstä hallituksessa tehneet.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Jarmo Makkonen

Tarkoitatko Persujen perustamaa säätiötä. Veronmaksajien veroilla kerätty puoluetuki on tarkoitettu poliittiseen toimintaan ja puolueen vaalityöhön. Vistbacka ja Soini siirsivät pari miljoonaa euroa suoraan säätiöön jota hallinnoi Soini.

Nyt koko kansa on osallistunut Persujen säätiön rakentamiseen.

Olli Kankaanpää

Yhteiskuntarauhan edellyttämä poisto.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tarkoitatko Persujen perustamaa säätiötä."

Järkyttävää, tuohan säätiö on kupannut miljardeja suomalaisilta. Sinne meni persujen norjalaisille lahjoittama Kemira Grow how ja katsastusmonopoli sekä pankit. Nämä olivat vielä näpertelyä verrattuna 90-luvun alussa tapahtuneeseen tahalliseen valuuttakuplaan jossa 65 000 yritystä pistettiin lihoiksi, Onko vastaavaa verovarojen kuppausta tapahtunut missään länsimaissa edes Margaret Thatsherin Englannissa?

Käyttäjän TimoLaes kuva
Timo Laes

Suomi on kyllä vapaa maa, mutta entäs tämä Kari J. Mattilan ihailema, jossa toimittajia pistetään lihoiksi senkun kerjetään? Jopa kokoomuksen nimissä voi tämmöinen trolli riehua. Näin vapaa maa tämä meidän Suomi on. Onneksi kukaan kunnon suomalainen ei noihin satuihin usko.

Kari J. Mattila

Muista palstan säännöt kun menet henkilökohtaisuuksiin ja nimittelet trolliksi:

Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
Älä levitä huhuja tai valheita.
Käytä asiallista ja hyvää kieltä.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Kari J. Mattila kirjoittaa täällä täyttä rautaa ja meidän kaikkien kokoomuslaisten kannattamaa asiaa. Todellista totuutta eivät näytä hyväksyvän kuin jotkut, mutta sitäkin ajattelevammat ja fiksummat.

Kokoomus on Putinin puolueen veljes- sekä ystävyyspuolue. Eikä siitä tingitä grammaakaan kaviaaria.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Putin on vallassa niin kauan kun oligargit sen sallivat, mutta kun oligarkkien pankkitilit supistuvat tarpeeksi heidän peukalot kääntyvät alas ja Putin saa mennä, sellaita demokratiaa on nykyvenäjällä.

Toimituksen poiminnat