Jarmo Koponen

Pussy Riot muovaa Suomi-kuvaa

  • Pussy Riot Punaisella torilla Moskovassa
    Pussy Riot Punaisella torilla Moskovassa
  • Pussy Riot Kristus Vapahtajan kirkossa Moskovassa
    Pussy Riot Kristus Vapahtajan kirkossa Moskovassa

Vapaamielisyyden ja läntisen hapatuksen torjunta Venäjällä näkyy Pussy Riot oikeudenkäynnin tuloksessa ja aihetta käsitelleessä valtamediassa. Kolme naista sai kahden vuoden tuomion, jota voi pitää kovana.  Putinin ja kirkon suhteiden pilkka herätti kansainvälisesti nuoremmankin nettiväen vasta kun popin idolit Madonnasta ja sir Pauliin ottivat kantaa tyttöjen puolesta.

Eilen annettu tuomio vahvistaa epäluuloja Venäjä kohtaan keskiaikaista kirkkokäsitystään ylläpitävänä valtiona, jonne kaikki paha tulee ulkomailta. Satojen vuosien ajan maa on kuitenkin pystynyt suojautumaan; kohdannut kulttuurinsa ja perinteittensä viholliset taipuen mutta voittajina.

Tunnettu venäläinen mielipidevaikuttaja, päätoimittaja Mihail Leontjev pitää koko esitystä normaalina propagandana, jossa tavoitteet on naamioitu taiteeksi.

Olen samaa mieltä, mutta silti minusta naiset olisi pitänyt vapauttaa jo heidän istumansa tutkintovankeuden jälkeen. Kompensaatiosta vähäisin ei ole heidän saamansa huomio. Myös valtio osallistui rujoon näytelmään.  Naiset piti tuomita. Poliittiseksi tuomion vahvistavat siihen käytetyt keinot.  Tyttöjen motiivien selvitys on asiantuntijoiden mukaan tehty niin heppoisin psykologisin tutkimusmenetelmin, että tästä vastineen tehneiden Moskovan yliopiston psykologi-asiantuntijoiden mukaan jopa kyseisen tieteen mainitseminen tyttöjen tutkimukseen liittyen polkee psykologien ammattikunnan uskottavuutta.

Punk-ryhmä ponnistaa ikiaikaisten myyttien murtamiseen, kuten vaikka meidän Mannerheim keskustelumme. Naiset ottivat tietoisia riskejä. Tuomion saaneen Nadezhda Tolokonnikovan mies Pjotr Verzilov raotti ryhmän motiiveja maaliskuussa Oslossa. 

Maaliskuussa puhuttiin myös Helsingissä Pussy Riot -ryhmän esityksestä. Tuomion tuonut tempaus Kristus vapahtajan kirkossa oli juuri tehty.  Huliganismisyyte oli odotettu. Venäläisen populaarikulttuurin todelliset tuntijat Anton Nikkilä ja dosentti Tomi Huttunen esittelivät yliopiston tiedekulmassa uuden ilmiön: punkrukouksen.  Ryhmä oli kiinnostavinta pitkään aikaan Venäjältä. Se oli aloittanut esiintymisensä talvella.

Antonin kääntämä teksti löytyy tänään mm. Helsingin Sanomista.

Kulttuuritekona voi pitää myös Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori Teivo Teivaisen järjestämää kaupunkikävelyä Helsingissä pari viikkoa sitten.

Kulttuuriraja on Suomen ja Venäjän välillä kuitenkin jyrkkä. Tapahtuma teilattiin. Siksi Venäjää seuraaville on ollut tarjolla muutaman päivän ajan groteski näytelmä, jossa on pääosassa suomalaisen maanpetoslain vanhentumisen tunteva oikeussosiologian dosentti Johan Bäckman. Hän on levittänyt väärää tietoa systemaattisesti venäläiseen mediaan.  

Tätä propagandaa on yritetty torjua ja korjauspyynnöt ovat tavoittaneet joitakin uutissivustoja ja lehtiä. Mutta kuten aina vahinko on ehtinyt tapahtua. Systemaattisesti edeten väärästä tiedosta on muokattu totuutta venäläisille, jotka eivät lue juurikaan englantia saati suomea.

Helsingin yliopisto on koettanut parhaansa tiedotteellaan. "Artikkeleissa väitetään muun muassa, että Teivaista vastaan on nostettu syyte jumalanpilkasta tai naamioitumisrikoksesta. Joissain väitetään, että hänet olisi pidätetty. Kumpikaan väitteistä ei pidä paikkaansa."

Vaikka väitteissä on totuudelle sen verran sijaa, että kaupunkikävely järjestettiin, on mukaan mahdutettu käsittämätöntä symbolista soopaa, kuten se, että Teivainen olisi pyrkinyt viemään virtsaansa Uspenskin katedraaliin aloittaakseen oman Pussy Riotinsa. Eilen tämä valheellinen tieto levisi jälleen.

Bäckmanista aiemminkin kirjoittanut kollega Kalle Kniivilä huomioi, että valtion omistama uutiskanava Rossija24 jatkoi mistään välittämättä "Ensin kerrottiin Pussy Riot -tuomiosta (2 vuotta), sitten professorista Helsingissä joka yritti kaataa kusikanisterin ortodoksisen kirkon lattialle ja jota nyt uhkaa VIIDEN vuoden vankeusrangaistus tästä rikoksesta."

Uutistoimisto Rosbaltin uutisessa tuomiota ylisti, mutta arvioi turhankin lieväksi kukapa muu kuin Bäckman.

Eilen venäläisten tuttujen kesken FB:ssa naureskeltiin, että saavutuksena oikeudenkäyntiä pitävät vain muutamat suomalaiset. Bäckmanin mielestä nyt voidaan panna piste värivallankumouksille. Siis niille demokratisoitumisprosesseille, joita tapahtui Ukrainassa, Georgiassa ja Kirgisiassa. Venäjän lähialueilla. Suomalaisista on tullut tai tehty, tahattomasti tai pitkän suunnitelman myötä osa Venäjän ulkopolitiikkaa.

Venäjä pyrkii vaikuttamaan ulkomailla. Maan johtoa suojelee aina mahtava maa, ymmärtävä kansa ja vuosisatojen perinteet. Jossain vaiheessa Putinin Gorbatshov -miinus politiikka, antiperestroikka loppuu. Siihen voi toki mennä aikaa.   

Viitteitä siitä, että oikeuden tuomio voi myös muuttua on saatu: ortodoksinen kirkko on vedonnut armeliaisuuteen, ja Venäjän oikeusasiamies Vladimir Lukin on todennut aiemmin myös Putinin olleen taipuvainen syyttäjän vaatimaa kolmea vuotta lievempään tuomioon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (104 kommenttia)

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

No, eikä raskaana saa harrastaa seksiä?

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Alatyylinen kommenttisi pitäisi oikeastaan poistaa, mutta tässä se toimii keskustelun avaajana. Suosittelen lukemaan, mitä Taneli Dobrowolskin kirjoitti asiasta.

"Pussy Riot -ryhmän keulahahmo Nadezhda Tolokonnikova ja hänen aviopuolisonsa Pjotr Verzilov ovat Venäjällä vuodesta 2008 lähtien runsaasti julkisuutta saaneen taiteilijaryhmä Voijnan (”Sota”) perustajajäseniä. Ryhmän nosti Venäjällä julkisuuteen maaliskuussa 2008 toteutettu tempaus, jolle ryhmä oli antanut nimen: ”Nussi seuraaja-pikkukarhun puolesta”. Tässä tempauksessa ryhmän jäsenet (yhteensä viisi paria) harrasti julkisesti ryhmäseksiä moskovalaisessa biologian museossa. Presidentinvaalien alla toteutetussa tempauksessa haluttiin kritisoida Venäjällä toteutettavaa syntyvyyden lisäämiseen tähtäävää ohjelmaa, jonka ryhmän jäsenet tulkitsevat totalitaristiseksi. Tempauksen nimessä ”pikkukarhulla” viitattiin ohjelmaa koordinoineeseen, silloiseen presidenttiehdokkaaseen Dmitri Medvedeviin."

http://www.mahorkka.com/pussy-riot/

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Tuollaisesta mielenilmaisusta ei tule aineellista vahinkoa ja se on pölytöntä, Vilho taitaa kannattaa perinteellisempiä mukulakivillä terästettyä mielenilmausta.

Vilho Juntunen

Jarmo! Pussy Riotin touhut ovat olleet kaikilta osin alatyylisiä ja
ala-arvoisia. Putin saa täydet demokratia- ja sananvapauspisteet.
Jossakin on raja Venäjällä. Näin se pitäisi olla muuallakin.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Sanojen vääristely, huumori ja retorinen iloittelu on tietysti myös vaarattomampaa kuin väkivalta tai sellaiseen lietsominen.

Varsinkin Venäjän puolustusteollisuudesta vastaava varapääministeri Dmitri Rogozin kunnostautuu usein, erityisesti tweettaajana.

http://actualcomment.ru/news/47053/

Vastikään hän huoritteli Pussy Riotia tukenutta Madonnaa. Eilen hän tarttui keskusteluun oppositiopoliitikko Garri Kasparovin pidätyksestä. viittaamalla vesikauhuiseen koiraan.

"Kasparov puraisi poliisi. Pyydän Sisäministeriön johtoa rokottamaan uhrin raivotautia vastaan"

Aiheesta käydyn debatin perusteella kysymys kuuluu kuka puri ketä - poliisin koira vai Kasparov?

Poliisin ja tuomiota seuraamassa olleen Kasparovin nahistelussa syntyneistä haavoista aiotaan järjestää tarkempi tutkimus, jonka tekee Venäjän FBI, syyttäjän viraston alainen tutkimuskomitea.

http://actualcomment.ru/news/47053/

Maan suurimpia rikoksia tutkivalla poliisilla on nyt siis työn alla aineistoa, jolla pyritään saamaan vankilaan opposition äänenä toimiva korruptiontutkija Aleksei Navalnyi ja Yhdysvaltojen kätyriksi leimattu poliisia vastustanut shakkimestari.

http://www.ntv.ru/novosti/322340/

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Kaksi uutista Kasparovista:

He aikoivat murtaa jalkani

http://www.thedailybeast.com/articles/2012/08/17/c...

Poliisi vertaa koiran ja Kasparovin hampaita

http://www.neva24.ru/a/2012/08/18/Policija_sravnit...?

Vilho Juntunen

Olipa hyvä, että et poistanut kommenttiani, sinä liuhupartainen
Leninin näköinen mies. Se olisi ollut pois sananavapaudesta
jota toivottavasti Sinäkin puolustat. Saahan se Marja Manninenkin
höpistä omiaan YLEn uutisissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aj jaa en tiennytkään että Putinismin kannattajilla ja vaimaripaidan käyttäjillä on joku salainen yhteys. Seksismi?

Käyttäjän jakpaju kuva
Jouko Paju

Putinin pelisilmä petti nyt pahasti, tästä alkaa voimakas demokratiaa vaativa liikehdintä venäjällä - kuten lähi-idässä (riitti, että yksi korkeastikouluttu luvaton hedelmäkauppias poltti itsensä) valitettavasti ihmisuhreilta ei voida Venäjällä välttyä, kuten ei Syyriassakaan.

Vilho Juntunen

Eipä taida alkaa. Nadezhan peräsilmä taisi pettää pahemman kerran.

Petri Haapa

Lopeta nyt nuo peruskoulun poikien vessapuheet, Vilho.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tai vaan yleinen epäherkkyys?

Markku Kanniainen

Naurettavaa pelleilyä koko tempaus, "protestista" aina tuomioon asti. Noh, laki on laki joten mitäs sitä valittamaan. Saihan se Halla-ahokin tuomion kun pilkkasi uskontoa ja yli tuhat vuotta sitten kuollutta sotaloordia.

Petri Haapa

Pussy Riotin performanssi venyi sitten kahdella vuodella. Luulen kyllä, että Putinin taustajoukot miettivät kuumeisesti, miten lieventää tai jopa poistaa tämä tuomio kasvojaan länsimaille menettämättä

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Venäjän johto siitä on moksiskaan mitä heistä ajatellaan lännessä, toisin kun suomalainen eliitti, he ovat enemmän huolissaan kasvojen menettämisestä kotiyleisön edessä.

Petri Haapa
Käyttäjän jakpaju kuva
Jouko Paju

Hei Freddy nyt alkaa Venäjällä se todellinen wind of changes josta sinunkin rakastamasi `´hevi`` yhtye Scorpions aikoinaan 20 v sitten lauloi.

Keijo Koponen

Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä miten Putinin fanaattiset kannattajat Suomessa reagoivat kun putinismi romahtaa.
Tulevat tietysti vannomaan käsi sydämellä, että eivät he oikeasti koskaan hyväksyneet Putinin politiikkaa. Vähän samaan tyyliin kuin silloin kun neukkula romahti.
Vai mitä Vilho?

Vilho Juntunen

Keijo! Putinista et pääse eroon ainakaan 15 vuoteen. Siellä toimii
nimittäin demokratia. Toisin kuin lännessä.

Petri Haapa

Venäjälläkö? No huh huh.

Keijo Koponen

Sitten kun Putinista päästään eroon, niin oletko sinä ja dosenttikaverisi vieläkin uskollisia hänelle, vai rupeatteko palvomaan uusia isäntiä?

Vilho Juntunen

Ette taida Koposen veljekset Keijo ja Jarmo päästä Putinista vielä
pitkään aikaan eroon vaikka se onkin teidän intohimoinen tavoite.

Käyttäjän PaananenLudmila kuva
Paananen Ludmila

Voi Vilho parka! Putin on isoisä nyt. Eikö on luonnolista että vaari viettää aikaa lapsenlapsensa kanssa? Ja muutet- Venäjällä omalaatuinen "demokratia" josta demokratian isät kääntyvät haudassa

Martti Kauppila

Nyt heitit kyllä aivan poskettoman aivopierun.

Markku Laaksonen

Vilho J, demokratia ei toimi Venäjällä. Kansalaisyhteiskunta on liikkeellä kohti uutta, vauhti lisääntyy koko ajan, eikä pysähdy ennen maalia, vaikka vanhakantaiset kuinka jurnuttaisivat. Aikaa voi kulua mutta perille mennään.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Vilho, se on se ohjattu demokratia, mikä on sama kuin manipuloitu demokratia.

Toisaalta sitä ei esiinny ainoastaan Venäjällä, ei se demokratia täällä lännessäkään aina niin puhdas ole.

Markku Laaksonen

Safkalaiset ovat mennettäneet lopunkin realiteettien tajun, seksin käyttö halventamisessa on vanha keino, halpamaista Ville J.
Muu Eurooppa naureskelee, paheksuu Putinin kommandan touhuja, Spiegel 15.08.
Näytelmä on malliesimerkki omaan jalkaan posauttamisesta jälleen kerran, muuttuuko mikään ikinä vanhakantaisten kaaleissa.

Vilho Juntunen

Kyllä Ville J myös liittyisi mielensä pahoittajien joukkoon jos Putin
ryhtyisi meisselinsä kanssa arvostelemaan Pussy Riot -tyttöjen pillu-
kapinaa.

Jouni Hölttä

On hyvä, että jossakin vielä on yhteiskunnassa kuri.

Eilennä tuli neloskanavalta elokuva Itä-Lontoosta. Yhteiskunta on menny melko munattomaksi, jossei rahallisia kansalaisia terroisoivia jengejä pistetä kuriin. Taitaa olla tulevaisuus meilläkin, jos vihervasemmisto saa tehdä myyräntyötä.

Petri Haapa

Tämä Harry Brownhan oli silkkaa fiktiota ja vertautuu tyylilajissaan johonkin Charles Bronsonin väkivallan vihollinen enokuviin. Michael Caine tosin on monta kertaa parempi näyttelijä mitä Bronson koskaan oli

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Kannattaa kuunnella, miten tuomiosta puhutaan länsinaapurissa. Kalle Kniivilän selkeät vastaukset.

Tämä on ilmiselvä yritys pelotellaa oppositiota, pelotella kaikkia kriittisiä olemaan hiljaa, yksinkertaisesti. Tämä on selvä merkki siitä, että niissä tulevissa oikeudenkäynneissä joita lähikuukausina odotetaan, niissä myös tulee kovia tuomioita, Kalle Kniivilä sanoo.

Oliko tuomioistuimen ratkaisu itsenäinen vai oliko siinä isommat voimat takana?

-Kyllä tässä tapauksessa on hyvin selvää, että koko tämä oikeudenkäynti on ohjattu jostain muualta. Tuskinpa tämän bändin jäseniä edes olisi otettu kiinni, jos ei jostain korkeammalta taholta olisi tullut siihen ohjetta.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programi...

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Mitä mieltä olet diakonin väitteistä, että Putinin lähellä oleva piiri ( epämääräinen) olisi episodin takana seurauksena ortodoksit vaaliuurnille Putinia äänestämään.
ps Onkohan diakoni vielä kävelykunnossa?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Suomessa todellakin nousi kohu po. Pussy Riot-punkryhmän toimista ja etenkin vainoa muistuttavan suvaitsemattoman vangitsemisen ja oikeudenkäynnin poliIttisista ja kirkollisista motiiveista.

Vaan eipä ehtinyt kulua kuin muutama tunti Pussy Riot'in 2 vuoden tuomiosta, kun jo suomalainen poliisi tekee nimettömän tutkintapyynnön vuoksi rikosilmoituksen sillä perusteella, että joku pohtii yleisellä tasolla kysymystä ihmisen sukupuolisen suuntautumisen perinnöllisyyden luonteesta. Blogistit säestävät tätä iloisesti.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128849272270...

Nouseekohan Venäjällä nyt kansanliike tätä ahdisteltua puolustamaan? ;=)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Bongasin tästä kommentoinnista jo toisen asian, josta olen Vilho Juntusen kanssa samaa mieltä. Minäkin pidin Pussy Riotin järjestämiä riekkujaisia törkeänä temppuna. En siksi, että Putinia arvosteltiin, vaan tapahtumapaikan vuoksi. Olen vain sekulaari taviskristitty, enkä missään mielessä ortodoksi, mutta huomasin hillumisen alttarin edustalla loukkaavan minua jollain syvällisellä emootiotasolla.

Tuomio on tietysti aivan posketon, jos moisesta tempusta seuraa kahden vuoden kakku. Pussy-ryhmä osasi epäilemättä odottaa linnaa, ja rohkeudesta naisille on annettava vastentahtoinen tunnustus.

Juntunen möläyttää mielenkiintoisesti, että demokratia Venäjällä takaa Putinin hallinnolle 15 vuoden tulevaisuuden. Siinä on kansanvallan käsite todellakin saanut uuden, juntuslaisen tulkinnan! Vilho siis "tietää" venäläisten tukevan nykyistä presidenttiään ainakin vuoteen 2027.

Se ensimmäinen kerta, jolloin minä ja Juntunen löysimme poliittisesti toisemme, oli suhtautuminen Suomessa annettuihin sotasyyllisyystuomioihin. Istunto on pidetty, päätökset tehty ja tuomitut lepäävät jo haudoissaan, joten sen suhteen pulinat pois!

Käyttäjän KariKosonen kuva
Kari Kosonen

Toivottavasti tyttöjen mahdollinen ja toivottava armahdus ei hiljennä kritiikkiä tämän kaltaisia oikeusprosesseja kohtaan. Pussy Riotin tuomiota luettaessa viitattiin tyttöjen pyrkimyksiin loukata kansalaisten uskonnollista vakaumusta. Tämä on siis todettu heidän ensisijaiseksi rikoksekseen. Oikeusistuimen ensisijaisena "missiona" kuten mm. journalisti, blogisti Sergei Porhomenko äskettäin totesi on ollut osoittaa tyttöjen toiminta epäpoliittiseksi (http://echo.msk.ru/programs/sut/917765-echo/).http://echo.msk.ru/programs/sut/917765-echo/). Tällaisessa tapauksessa myös oikeuspsykologisella tutkimuksella on tärkeä rooli oikeusprosessissa. Tyttöjen motiivien selvitys on tehty niin heppoisin psykologisin tutkimusmenetelmin, että asiasta vastineen tehneiden Moskovan yliopiston psykologi-asiantuntijoiden mukaan jopa kyseisen tieteen mainitseminen tyttöjen oikeudelliseen tutkimukseen liittyen polkee psykologien ammattikunnan uskottavuutta. Psykologit Moskovassa hirvittelevät, miten joku on kehdannut kirjoittaa nyt saatavilla olevia "psykologis-psykiatrisen" tutkimuksen lausuntoja. Niissä mm. yhdellä ryhmän jäsenellä todetaan olevan persoonallisuushäiriö, joka ilmenee "aktiivisena elämänasenteena ja pyrkimyksenä itsensä realisointiin". . "Asiantuntijana" tutkimuksessa on ollut sosiaalipsykologi, jolla ei ole mitään kokemusta ja perehtyneisyyttä kliiniseen psykologiaan liittyen. Vaikuttaa ilmeiseltä, että mm. psykologinen "asiantuntemus" onkin Pussy Riotin osalta valjastettu tendensiivisen oikeusistuimen käsikassaraksi.

Odotettavissa on, että sivistysvaltiolle ominaisilla oikeusistuimen puolueettomuuden periaatteilla tullaan Venäjällä edelleenkin heittämään vesilintua. Todennäköistähän on, että venäläisissä oikeusistuimissa tullaan eurooppalaisten oikeuskäytäntöjen näkökulmasta toimimaan kuin siat pellossa. Seuraavina uhreina ovat vuorossa Navalny, Kasparov, mahdollisesti Lebedev. Euroopan ihmisoikeusistuin tulee saamaan runsaasti valituksia venäläisiltä sikäläisten oikeusistuimien mielivaltaisuudesta. Tyytyykö Euroopan neuvosto vain olemaan huolestunut Venäjän kehityksestä? Tyydymmekö me Eurooppalaiset lähinnä kauppasuhteita suojellessamme siihen, että yksi neuvoston jäsenmaa vaipuu ihmisoikeuksien kehitysmaaksi ja sillä on samalla vaikutusvaltaa Euroopan neuvostossa?

Ulkoministeri Tuomioja totesi tuoreessa kommentissaan, että Suomi pyrkii vaikuttamaan Venäjän kansalaisoikeuksien tilaan, muttei voi puuttua yksittäistapauksiin. Ehkä parempi olisi, etteivät myöskään vain yksittäiset valtiot pyrkisi vaikuttamaan. Eivätkö EU:n jäsenmaat voisi pohtia yhteistä strategiaa suhteessa Venäjän kansalaisoikeustilanteeseen ja toimintaan Euroopan Neuvostossa. Venäjä on Euroopan neuvoston jäsenmaa. Venäjää on jo siellä jouduttu katsomaan läpi sormien maasta tulleiden runsaslukuisten ja käsittelyruuhkia aiheuttaneiden ihmisoikeustuomioistuimeen osoitettujen valitusten johdosta. Toistaiseksi Euroopan neuvosto on tyytynyt olemaan lähinnä huolestunut Venäjän tilanteen kehityksestä siellä toteutettujen kansalaisten valvontaa lisäävien lakiuudistusten johdosta.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Puhuttavaa riittää myös neuvottelupöydän ulkopuolella. Ulkoministerien tapaamisen kysymyksiä ja vastauksia käydään paraikaa läpi. Syyria ja Suomen vaihtuva jäsenyys turvallisuusneuvostossa ovat isoja diplomatian kysymyksi,mutta Venäjän tilanteesta huolestuminen on aitoa. Virkamiehet ja poliitikot ovat ihmisiä ja huomaavat sen minkä mekin.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Ken ei ole vielä lukenut kokonaisuudessaan Johan Bäckmanin näkemystä löytää arvion Antifasistien blogista. Joitakin osia on jo kommentteihin Puheenvuorossani ujutettu. Näkemykset vaikkapa Pietari/Leningrad kokemuksista myötäilevät linjaa joka käy selväksi.

"Kuunnellessani eilen tuomion lukua panin merkille tuomarin yhteenvedon mielentilatutkimuksesta. Kaksi tuomituista kärsii vakavasta persoonallisuushäiriöstä ja yksi epätasapainoisesta tunne-elämästä. Tämä kuvastaa laajemminkin värivallankumouksellisten mielentilaa."

http://antifasistit.blogspot.fi/2012/08/varivallan...

Johan Lom

Joskus 80-luvulla kaksi suomalaista nuorukaista sai päähänsä sukeltaa nakuna Pribaltiskaya-hotellin suihkualtaaseen Leningradissa. Heidät pidätettiin ja tuomittiin myöhemmin huliganismista kahden vuoden pituiseen vankeusrangaistukseen. Silloinkin suomalaiset lehdet kritisoivat tuomiota voimakkaasti todeten, että poikien "rikos" olisi Suomessa tulkittu teekkarihuumoriksi. Koivisto heidät sitten sai puhutuksi Suomeen kesken tuomion kärsimisen.

Näyttää tuo kahden vuoden tuomio huliganismista olevan edelleen samanlainen standardi kuin neuvostoaikana, mutta toisaalta saman tuomion sai Suomessa Seppo Lehto Tampereelta, kun hän oli solvannut virkamiehiä netissä.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Huliganismista Neuvostoliitossa ja nyt kannattaa lukea tutkija Ira Jänis-Isokankaan tuore artikkeli.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Pussy+Riot+osui+V...

Pekka Manner

Sananvapaus kuuluu vain hyvännäköisille ei Halla-aholle, Hirvisaarelle tai Assagnelle......

Sylettää tämä tekopyhä vuodatus Pussy Riotin tapauksessa.

Ei se sananvapaus Suomessakaan ole kovin kummoisessa kunnossa.

Käyttäjän jakpaju kuva
Jouko Paju

2 vuotta vankeutta kauniille nuorelle naiselle mielipiteensä ilmaisusta -minä olen vanha ruma mies niin kuin sinänkin ja voin sanoa, että Jumalaa ei ole olemassa tai jos on se on idiootti sadisti , Putin on roistojen roisto
enkä silti joudu vankilaan - tätä on sananvapaus. Jos sananvapautta ei ole se otetaan - älä alistu paskahousu.

Vilho Juntunen

Jouko! Minä luulen, että tytöt lusittuaan yhden täyden vuoden niin
heidät vapautetaan ensikertalaisina. He pääsevät ensi keväänä jat-
kamaan performanssiaan jos haluavat mutta toivottavasti ei enää
nähdyn kaltaista. Nadezha Tolokonnikovalla lienee jo lapsi hoidet-
tavanaan(kuvasta päätellen) joten eiköhän sitä performanssia hänelle
riitä ensi keväästä alkaen ihan riittämiin. Nimimerkillä kokemusta on.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Ei sananvapaus tarkoita että sitä saa harjoittaa missä huvittaa, eikä pidäkään tarkoittaa.

Sinä valitsit paikan paremmin kuin Pussy Riot.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Sananvapaus kuuluu vain hyvännäköisille..."

Onko väite tulkittava arvosteluksi Helena Erosen ulkonäköä kohtaan? Hihamerkki-blogi edusti sananvapautta, mutta johti välivaiheiden jälkeen Helenan vetäytymiseen poliittisista piireistä. Kukaan - toistan: kukaan - ei tähän mennessä tällä areenalla ole kyseenalaistanut Helenan hyvännäköisyyttä!

Tuula Saskia

Minä jaksan edelleeen ihmetellä yllämainitun " dosentti" (?) Bäckmanin toimintaa. Hän kunnostautuu vuosi toisensa jälkeen solvaamalla omaa syntymämaataan ja suorastaan valehtelemalla patologisesti.

Suomi on demokratia, ja meille on sananvapaus. Mutta rajansa kaikella.
Toivottavasti kuitenkin Helsingin yliopisto on näyttänyt hänelle ovea.

Kunpa naapuri houkuttaisi hänet pysyväisesti omaksi suojatikseen, ja B. havaitsisi olevansa omiensa joukossa ja jäävänsä maan lempeään huostaan loppuiäkseen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Nyt heti pois nuo lainausmerkit! Bäckman on ehta desant... siis dosentti; katsoin aivan hetki sitten Wikipediasta.

Petri Haapa

Niin HY:n dosentteja se on Erkki Tuomiojakin

Vilho Juntunen

Sinäkin Brutukseni Tuomo! Satun nimittäin tuntemaan Johanin
henkilökohtaisesti. Suosittelen Sinullekin lämpimästi.
Wikipediat ovat mitä ovat.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Sano minulle kenen kanssa seurustelet, niin minä kerron millainen olet." Rohkenen päätellä, että Juntunen on bäckmanilainen ja Bäckman juntuslainen.

Vilho Juntunen

En seurustele kenenkään kanssa tällä hetkellä mutta hyvät naiset
voitte kirjoittaa minulle Facebook-seinälläni mutta älkää pelätkö
nicaragualaista krokotiiliä Rio San Juan -joella.

Keijo Koponen

Antaa dosentin meluta vielä kun voi. Putinin hallituksen romahdettua, dosentilla ja hänen jengillään ei ole enää ystäviä Venäjällä eikä Suomessa.

Vilho Juntunen

Marja Mannisen YLE-uutisointi Venäjän asioista on alkanut
pitkälti muistuttamaan Jarmo Koposen blogiointia tai plagiointia
läntisistä "riippumattomista" tiedotuslähteistä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Manniska työskenteli Ylen toimittajana Etelä-Karjalan alueella, opiskeli ja oppi venäjän kielen ja siirtyi kirjeenvaihtajaksi. Hän on ammattijournalisti, jolla ei ole kaunaa sen enempää kuin sympatioitakaan. Marja Mannisen raportteja voit Sinäkin kuunnella luottavaisena!

Tuula Saskia

Oletteko VJ sokea, kuuro ja lukutaidoton?

Tämä ns. dosentti loukkaa suomalaisia ja valehtelee.

Jos jaatte ko.henkilön näkemykset, olette todella inhottu Suomessa.

Vilho Juntunen

Olen todella inhottu Suomessa ja ansaitsen sen.

Kauko Liito

Taas kerran se nähtiin, kun jo omalla tavallaan kunnostautunut globaalin ajan "kremnologi" blogisti Jarmo Koponen kirjoittaa "asiantuntevan" antiputinisti jutun, niin usarin kommentoijat ovat kliimaksissa trolli Vilho Juntusta lukuunottamatta :-)

Kirjoitit: "Presidentinvaalien alla toteutetussa tempauksessa haluttiin kritisoida Venäjällä toteutettavaa syntyvyyden lisäämiseen tähtäävää ohjelmaa, jonka ryhmän jäsenet tulkitsevat totalitaristiseksi."

Pussy Riotilaisilla on outo käsitys totalitarismista, jos lapsilisät ovat totalitarismia, silloin Suomikin on mitä totalitaristisin valtio. Linkki:

http://jussinattinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1125...

Missä Pussy porukan moraali ja logiikka, jos kerran lasten synnyttäminen on totalitarismia, mielenkiintoista. Jos mitään muutosta Venäjän väestökehitykseen ei olisi saatu, venäläiset olisivat pian kuolleet sukupuuttoon. Ymmärrän kyllä, jos nämä "valkosuomalaiset" usarin bloggaajat ja kommentoijat toivovat ja haluavat venäläisten katoamista kansakuntien joukosta, mutta miksi Pussy Riot porukka haluaa vastaavaa jos ovat venäläisiä, vai ovatko. Haiskahtaa hieman siltä, että he kuuluvat samaan kasaarikansakuntaan Kasparovin kanssa.

Käyttäjän jakpaju kuva
Jouko Paju

Vilho Juntunen - en tiedä minkä puolesta taistelet, mutta sen tiedän että olet jo taistelusi hävinnyt. Tuskin sinä olet päässyt putinin ryöstö rahoista nauttimaan kuten Bäckman.

Vilho Juntunen

Taistelu on vasta alkanut ymmärtääkseni. Kapitalismi on katsottava
loppuun asti.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Ja kommunistinen Putinin hallinto edustaa vastavoimaa kapitalismille? Voi hyvänen aika tuota johdonmukaisuutta.

Vilho Juntunen

Jooel Jaakkola ei taida ymmärtää asiasta yhtään mitään.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Täytyy myöntää. Olen kyllä yrittänyt monesti saada johdonmukaista selvitystä asiasta.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jooel. Voin valaista asiaa yhdellä tuntemallani esimerkillä. Suurkapitalisti Mihail Hodorkovski istuu vankilassa. Jos hän olisi köyhä perusryssä, ei tuomiota olisi tullut, joten Putin todellakin on vaaraksi superrikaille.

Ja jos nyt esitetään tiedustelu, miksi monet suurkapitalistit Venäjällä yhä elelevät vapaina, suollan kysyjälle syytösryöpyn kapteeni Haddockin tapaan:

Trollit! Provokaattorit! Rienaajat! Länsikätyrit! Valkobandiitit! Rosvot! Huligaanit! Vastavallankumoukselliset!

Kari Perälä

Venäjällä on avoin netti. Esim. you tubesta löytää paljon Putin-aiheisia piloja. Kukaan ei estä tekemästä niitä, ei julkaisemista kukaan estä, eikä kukaan niihin puutu.

Näitä Pussy -juttuja löytää lähes etsimättä vaikka Pietarin tai Moskovan yöelämässä diskoissa ja ravintoloissa, tämä Pussy -juttu on todella kevyttä keittoa.

Tämä Pussy Riot -gruppa on herättänyt jonkin verran huomiota ennenkin. Nimensä mukaisesti Pussy Riot on jotan "Vittumellakka" tai sinnepäin. Gruppa joidenkin tietojen mukaan esitti jossain museossa käytännön demonstraatiota asiasta, ilmeisesti sellaisen "seksijunan" aivan kaikkien silmien edessä. Vartijat lienevät katsoneet aika häpeillen demonstraatiota, lapsille asia oli vaikea selittää. aika pitkälle on sananvapausvedetty tässä asiassa.

Se ongelma tässä performanssissa oli se paikka, Kristus Vapahtajan katedraali. Tuolla paikalla oli 1930-luvulla upea katedraali, ortodoksien pyhä temppeli. Stalinin käskystä tuo temppeli räjäytettiin kappaleiksi 1930-luvun alussa. Paikalle piti rakentaa "Neuvostojen Palatsi", ilmeisesti maailman suurin ihmisjumalan temppeli. aikaan saatiin vain valtava kuoppa. Hrustsevin aikana kuppa täytettiin vedellä ja siitä tuli maauimala. Neuvostojen ajan päätyttyä Kristus Vapahtajan katedraali pystytettiin uudelleen parissa vuodessa ja taas se on Venäjän ortodoksisen kirkon pyhimpiä paikkoja. Mm. presidentti Jeltsin siunattiin tuossa kirkossa.

Tuo katedraali on pysähtymisen paikka, rukoilemisen paikka, kyynelten, itkun, muistelun paikka. Se on kuin ortodoksisuuden sydän; pyhistä pyhin on tuon katedraalin alttari. Siinä sijaitsevat esineet on pyhitetty, sen edessä nöyrä syntinen ihminen polvistuu, kumartaa päänsä lattiaan asti ja rukoilee Pyhää Mariaa.

Tuolle paikalle tunkeutuu tyttöryhmä kommandopipot päässä. Sitä esitystä voi pitää Jumalanpilkkana, rienauksena. Siinä rienattiin Jeesuksen äitiä, Mariaa. Se oli kuin isku venäläisyyden sydämeen, ortodoksisuuden pyhimpään. Se isku osui varmasti ja tehokkaasti kohdalleen. Paha paikka.

Itselleni kaikkein pahinta on ollut tyttöjen käytös. He naureskelevat syytteille. He katsovat, että he eivät ole tehneet mitään pahaa, ei mitään väärin. Pelottaa.

Tulee mieleeni oma työtaustani. Olin 1980-luvulla työssä valtion koulukodissa. Kerran kaverin kanssa lähdimme hakemaan 14-vuotiasta poikaa, joka oli puukolla tappanut oman kaverinsa, viattoman lapsen. Hän oli iskenyt poikaa rintaan monia kertoja surullisin seurauksin. Kun tapsimme tämän pojan, tilanne oli aivan uskomaton. Tuo poika oli iloinen, sympaattinen, suorastaan herttainen. Aikamme kuunneltuamme kysyimme pojalta, tiesikö hän miksi me veimme hänet koulukotiin. Hän sanoi, että hän ei ollut tehnyt mitään väärää. Totesimme silloin, että tuo poika oli todella vakavasti sairas. Teimme töitä pari vuotta; sitten poika alkoi ymmärtää tekonsa ja sen seuraukset. Pojasta on tullut kunnon mies tätä nykyä, vaikka vielä asia painaakin.

Tuo Pussy Riot -gruppa on kuin tuo poika. He katsovat, että he ovat toimineet aivan oikein, he eivät katso tehneensä mitään väärää. Uskomatonta.
Voi vaan kuvitella, kuinka monta vanhusta kuolee suruun.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Ja suomalaiset antifasisti-kommunistit vaativat kommunistien räjäyttämässä ja kommunismin kukistumisen jälkeen uudelleenrakennetussa kirkossa tehdylle iskulle ankaraa rangaistusta. Iskun tehneen ryhmän jäsenistä yksi kantaa oikeusistunnossa t-paidassaan antifasistien iskulausetta: "No pasaran!"

Käyttäjän jakpaju kuva
Jouko Paju

Kyllä vanhukset kuolee ihan vanhuuteen - tytöt ovat ilmaisseet mielipiteensä ja tällä tavalla maailmaa muutetaan. Näin se menee - jopa Madonna diggaa ja meitzikin.

Kari Perälä

Sen ainakin tiedän, että Madonna diggaa Moskovaa. Tietäen kiinteistöjen hinnat kysymyksessä on tähtitieteelliset summat: kuntosaliverkosto nousee sekä Moskovaan että Pietariin!

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Mä olen ihmetellyt, miten tuo Vilho on jotenkin niin tutun näköinen, mutta lopulta keksin. Täältähän se tukkamalli on peräisin:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Fazerin_lakritsi

Kuin kaksi marjaa!

Vilho Juntunen

Hyvä veto Jorkalta!Liuhupartainen Leninin näköinen mies mua aina VAINOAA.

Vilho Juntunen

Kertokaa hyvät porvarit mitä te ihmisille joilla on jo paskat alla sanotte? Sanotteko te johtajat: SIIVOTKAA TUON PASKAPERSE.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Emme. Sanomme, että "tuossa se nyt nähdään millaista jälkeä tulee kun demarit pitävät hoitajien määrää tärkeämpänä kuin hoidon laatua".

Vilho Juntunen

Ei se näin ole. Vituttaa kun koko ajan minua kaselee Leninin näköinen
liuhupartainen jätkä.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Vilho, kannattaa kääntää toisinpäin se propagandajuliste olohuoneen seinällä.

Tuula Saskia

En tiedä, mitä johtajat sanovat, koska olen kaikkea muuta kuin johtaja.

Juuri sen sanoisin: siivotkaa tuo uloste ja ryhtykää elämään ihmisiksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Maailma ehtii paljon muuttua kahdessa vuodessa. Toivotaan kuitenkin, että punk on Venäjällä vielä silloin muotia, kun Pussy Riot tekee come back - kiertueen kotimaassaan vuonna 2014.

Käyttäjän lievemaa kuva
Tommi Lievemaa

Jarmo Koposen ajamasta agendasta kertoo paljon se, että hän kuvaa Ukrainan ja Georgian värivallankumouksia "demokratisoitumisprosesseiksi".

Georgian yksinvaltainen tyranni, CIA:n rahoituksen tuella valtaan noussut, Yhdysvalloissa koulutettu Mihail Saakashvili edustaa siis Jarmo Koposen ajattelussa "demokratiaa".

Ukrainassa värivallankumous haihtui puolestaan taivaan tuuliin muutaman vuoden jälkeen uusien vallanpitäjien korruption ja muun suhmuroinnin johdosta.

Että sellaisia "demokratisoitumisprosesseja". Ja tätä samaa Koponen toivoo Venäjälle!! Onneksi Putin on riittävän vahva torjumaan lännen interventioyritykset.

Mitä tulee Pussy Riotiin, niin heidät pitäisi palkata Suomeen koulu- ja kirkkokiertueelle. Tosin performanssin sisältö pitäisi muuttaa tietysti paikallisiin oloihin sopivaksi. Käsittelyyn tulisi näin mm. presidentti Niinistö, Kataisen hallitus, EU-harvainvalta, maamme hyvä veli-järjestelmä jne. jne.

Oman maamme kulttuurielämä kun tuntuu olevan täysin jäissä. Poliittista, osallistuvaa taidetta on viimeksi maassamme uskallettu tehdä Kekkosen "hirmuisen diktatuurin" oloissa 1970-luvulla.

Keijo Koponen

70-luvun poliittinen ja osallistuva taide kulki käsi kädessä Suomen virallisen linjan kanssa. Joten se oli siis täyttä YYA-ajan propagandapaskaa.
Huvittavaa on, että ainoa joka uskalsi tehdä jotain erilaista siihen aikaan taisi olla Sleepy Sleepers "Anarkiaa Karjalassa"- levyllään.
Eikä punainen Yle luonnollisesti uskaltanut heidän biisejään soittaa, ettei vaan suhteet huonone ulkovaltoihin.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Tommi, venäläisen yhteiskunnan demokratisoitumista länsimaisessa merkityksessä on kutsuttu demokratisoitumiskehitykseksi niin kauan kuin se on ollut mahdollista.

Demokratian mittaamisessa käytettävien keinojen mukaan myös Kazakhstan ja Valko-Venäjäkin täyttävät useat kriteerit. Ne mm. järjestävät vaaleja. Kyseiset maat ovat kuitenkin toistaiseksi epäonnistuneet ihmisoikeusasioiden saattamisessa kansainvälisesti heidän itsekin sopimuksin hyväksymälleen tasolla.

Venäjän nykyhallinnon arvostelu on aivan yhtä luontevaa kuin sitä edeltäneiden kritisointi.

Joskus yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen pyritään taiteen avulla, monissa tapauksissa taiteen politisointi tapahtuu väistämättä. Kuten Georg Orwell sanoi, kysymys kirjani poliittisuudesta on jo itsessään poliittinen!

Asiat asiona, mutta haluan silti tehdä selväksi, että agendani on ollut vuosia hyvin yksiselitteinen. Useampikin kommentti on sellainen, että koen ne henkilökohtaisesti. Siksi haluan painottaa että tavoitteeni on kykyni mukaan mahdollisimman objektiivisen kuvan luominen Venäjästä. Töitteni vuoksi valtaosa ajattelustani on julkista.

Minä lasken deokratisoitumiskehityksen alkaneen joskus 1980-luvun lopulla. Vuoden 1991 vallankaapausyrityksen vuosipaivä on taas yksi kulmakivi. Muistopäivä on tänään.

Saakashvili ja moni suomalainenkin poliitikko on opiskellut myös Yhdysvalloissa. Entä sitten? Ilman Neuvostoliiton tukea kulttuuri- ja tiedekeskukselle ja ystävyysseuroille en olisi päässyt yhtä hyvin perille naapurimme asioista.

Historiaa harrastaneena tiedän, ettei Venäjällä ole tapana ottaa mitään ohjeita ulkopuolelta ikinä. Käytännön työssä olen todennut, ettei yhteistyötä silti kavahdeta.

Puheenvuoroni ovat luettavissa näiltäkin sivuilta viiden vuoden ajalta.

Toimimiseni Venäjän ja Suomen suhteita rakentavissa ja selvittävissä järjestössä ja yhteisöissä on myös osaltaan omiaan selkeyttämään.

Ideologista painolastia puoluepolitiikankaan kautta minulle ei ole kertynyt.

Käyttäjän lievemaa kuva
Tommi Lievemaa

Keijo Koposelle:

Ja CIA:n agendaa tukeva taide on siis riippumatonta, aitoa taidetta - toisin kuin "YYA-ajan propagandapaska"?

Keijo Koponen

En minä oikein ymmärrä, kuinka konservatiivisia ja fasistisia arvoja uhmaava performanssi-ryhmä Pussy Riot ajaa CIA:n agendaa?

PS.Tommi itse soittaa amerikkalaista musiikkia, joten eikös se ole CIA:n agendan tukemista?

Vilho Juntunen

CIA:n agenda on täysin vastakkainen amerikkalaiselle musiikille etenkin
New Orleansilaiselle etnobluesille.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Ai, et ymmärrä! No silloin sinun ei pitäisi näillä palstoilla esintyä asiantuntijana. Kysymys on hyvin yksinkertainen. Lännessähän ei kerrota mitä tämä ryhmä oikeasti tekee ja sanoo. Määrätietoisella sensurilla vääreentään kuva heidän toimistaan jotta se sopisi Putinin vastaiseen sotaan. Lännessähän ensinääkin valehdellaan että kyseessä olisi joku "punk bändi" ja he vaan menivät kirkkoon laulamaan Putinin vastaisen biisin, muka siinä se.

Kyllä sinun, Jarmo, pitää tietää miten lännen propaganda sota Venäjää vastaan toimii.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Koponen kommentoi ihailevasti tuota ryhmäseksi tempausta ja samalla haukkuu aamusta iltaan Venäjän ihmisoikeustilannetta ja laillista järjestystä. Kuitenkin juuri eilen oli uutinen että USA:ssa 28 vuotias nainen tuomittiin 5 vuodeksi vankeuteen ryhmäseksistä. Näitä venäläisiähän ei tuomittu lainkaan, vaikka erotuksena amerikkalaisesta tapauksesta tuo venäläisten tempaus tehtiin julkisella paikalla, kuvattiin, ja laitteettin omasta toimesta internettiin tarkoituksella loukata yhteiskunnan moraaliarvoja. Tosiasia on että Venäjän lait ja oikeuskäytäntö on paljon lievempää.

Jarmo, mikset uhoo Amerikan suuntaan! Mikä vimma sinulla on valehdella 24/7 Venäjän asioista.

Jon Hellevig

Käyttäjän kaakkuriniemi kuva
Tapani Kaakkuriniemi

Rinnastus Amerikan Yhdysvaltoihin on tietysti yksi tapa väistää Venäjän ongelmat. Valtamerentakainen liittovaltio on kuitenkin sikäli hankala verrattava, että vaikka lainsäädäntö saattaa olla kaikille sama, sen tulkinta vaihtelee hyvin paljon osavaltioittain. Ja tietysti tuomio riippuu myös siitä, millainen tuomari syytetyllä on varaa palkata. Kanada on tässä suhteessa paljon eurooppalaisempi, voisi jopa sanoa, pohjoismaisempi.

Venäjän lainsäädäntö on, kuten jokainen tietää ja kuten sinäkin tiedät, hyvin ankaraa. Sen ankaruutta lieventää vain sellainen seikka, että lakien täytäntöönpano joko puuttuu tai sitten on hyvin satunnaista ja mielivaltaista.

Venäjän oikeusjärjestyksen - jos tällaista sanaa voi käyttää - perusongelma on se, että ohjaavaa normistoa on hyvin vähän, samoin positiivisia sanktioita. Pääpaino pannaan rankaisemiselle, ja tietysti vielä ankarimman kautta. Lisäksi syyte = tuomio useimmissa tapauksissa.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Miksi pitäisi? Mikä on valheeni? Täsmentäisitkö, Jon?

Täydennän muutamalla linkillä:

http://besttoday.ru/subjects/996.html

Wikipediassa on myös kattavasti linkkejä. Materiaalia on niin paljon ettei kenellekään venäjän taitoiselle tuota vaikeuksia muodosta omaa käsitystä tapahtuneesta. Pikkukarhun naintiin ja presidentin vaaleihin perehtyjää varoitetaan asianmukaisesti.

Внимание! Данная страница или раздел содержит ненормативную лексику.

Olen vakuuttunut, että suuri osa ihmisistä ei luen vaan katsoo kuvat. Samaa mieltä Pussy Riotin esiintuomasta Venäjän kirkon ja Putinin pakkoavioliitosta on Sergei Dorenko, jonka Youtube -ohjelma kannataa katsoa.

Putin ei tarvitse kirkkoa köyhälistön vakuuttamiseen, siihen hänellä on televisio.

http://www.youtube.com/watch?v=hwO0KnAchXY&feature...

Eho Moskvyn päätoimittaja Venediktov suositteli lukemaan myös Tretjakovia http://echo.msk.ru/blog/v_tretyakov/920734-echo/

Täällä esityksestä eläinmuseoossa.

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D1%83%D0...

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Miksi viittaat vain ns. opposition lähteisiin! Tämähän on propagandan perusmenetelmä, sananvapauden varjolla valehteleminen, annetaan valheellinen kuva että ollaan muka riippumattoman lehdistön edustaja, mutta oikeasti määrätietoisesti annetaan yksipuolinen ja värittynty kuva asioista. Goebbels olisi sinusta ylpeä.

Käyttäjän kaakkuriniemi kuva
Tapani Kaakkuriniemi

Otapa pois tuo niinsanottu siitä opposition edestä.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Kysyt miksi pitäisi uhota Amerikkaa vastaan? No ainakin siitä syystä että heidän moraaliarvot ovat pahasti ristiriidassa meidän suomalaisten arvojen kanssa, erotukseksi venäläisistä.

Alla kommentit tämän kertaisista valheistasi.

Vapaamielisyyden ja läntisen hapatuksen torjunta Venäjällä näkyy Pussy Riot oikeudenkäynnin tuloksessa ja aihetta käsitelleessä valtamediassa.
JON: Läntinen tyylihän on tuomita 5 vuodeksi vankilaan aikuisten välisestä vapaaehtoisesta ryhmäseksistä.
Kolme naista sai kahden vuoden tuomion, jota voi pitää kovana.
JON: Ei ollenkaan kova jos vertaa yllä mainittuun amerikkalaiseen tapaukseen.
Putinin ja kirkon suhteiden pilkka
JON: On valetta väittää että tästä olisi kyse. Kyllä oikeasti juttu on uskonnon pilkassa
Eilen annettu tuomio vahvistaa epäluuloja Venäjä kohtaan keskiaikaista kirkkokäsitystään ylläpitävänä valtiona, jonne kaikki paha tulee ulkomailta.
JON: Miten niin kun Amerikassa ryhmäseksistä saa 5 vuotta?
Satojen vuosien ajan maa on kuitenkin pystynyt suojautumaan; kohdannut kulttuurinsa ja perinteittensä viholliset taipuen mutta voittajina.
JON: Miten niin suojautuivat ja voittivat? Bolshevikithan valloittivat maan 74 vuodeksi.
JON: Tässä esimerkit tämänkertaisesta blogista. Mutta syvempi juttu että sinulla on patologinen viha Venäjää ja sen kansaa vasten. Ja siksi valehtelet lukijoillisi joka päivä kaikesta mitä tapahtuu Venäjällä. En ole vielä kertaakaan nähnyt että olisit sanonut mitään mikä olisi totta.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Huh, huh. Pelästyin ensin, että olit vakavissasi. Todellakin olen samaa mieltä. Yhdysvalloissa käydyn oikeudenkäynnin rinnastaminen poliittisen näytökseen Venäjällä olisi minunkin mielestäni aivan älytöntä.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

No kylläpä sinulla kesti aikaa ennen kuin keksit sarkastisen vastauksesi! Tyylilajisi huomioiden tahdon täsmentää että nimeomaan olen vakavissani. Olen sitä mieltä että se että USAssa kivasta ryhmäseksistä saa 5 vuottaa vankeutta on paljon suurempi maailman ongelma kun se että Venäjällä tuomitaan poliittisen terrorin ryhmä joka maan pyhimässä paikassa tarkoituksenmukaisesti häpäisee maan ennemistön uskonnon.

Mutta koska maailmaankuvasi keskittyy Venäjän vihaamiseen et näe tätä todellisuutta. Tätä häiriötä kutsutaan nimellä Cognitive Dissonance

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

USAssa jos jossain on poliittisia näytelmä oikeuksia jotka ääritapauksissa johtavat rituaalimurhiin ns. oikeuden nimissä. Putinin Venäjällä ketään ei ole murhattu oikeuden nimissä mukama rangaistuksena. Häpeä Jarmo, häpeä Uusi Suomi, häpeä Niklas Herliin, tämän kammottavan propagandan takia.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Jarmo Koponen, listaa USAssa teloitetut ihmiset. Venäjällä et löydä yhtääkään ihmistä joka olisi Yelstinin jälkeen teloitettu sinun rakastamasi "Oikeuden" nimissä

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Ajattelin lukea hieman lukea lisää muuta kuin opposition mediaa. Pelkästään Venäjän median seuraaminen keskeisten uutisten osalta on vaativaa. Onneksi on hakujärjestelmiä, jotka kertovat viikon aikana Suomen olleen otsikoissa usein.

Suomessa on syytä tutkia ja selvittää tarkemmin, miten Pussy Riotiin liitettiin Venäjällä Suomi ja Johan Bäckmanin syöttämät kulttuurieroista ja lainsäädännöstä johtuvien erilaisuuksien kautta rakennetut tarinat.

Yksi keskeinen osa Pussy Riotin käsittelyä ennakkoon olivat valheet professori Teivo Teivaisesta. Kaikkien uutisten lähteenä on yksi ja sama ihminen.

http://www.mk.ru/politics/article/2012/08/16/73764...

Ennen oikeudenkäyntiä (16.8.) Venäjän virallinen lehti Rossiiskaja Gazeta julkaisi tekstin, jossa haastatellaan Johan Bäckmania.

http://www.rg.ru/2012/08/15/pussy-rait-site.html

Ihmisoikeuksien puolustaja ja Suomen Antifasisitien päämies kertoi, että Suomessa järjestettiin esitys Uspenskin katedralille sen jälkeen, kun Suomen ortodoksinen kirkko julkaisi yhdessä maan päälehdessä kirjoituksen, jossa todettiin punk esityksen loukkaavan kaikkia kristittyjä. Se mitä sitten tapahtui professorin johtamana kirkon edustalla on sellaista, jota Suomessa ei ole ollut sitten 20-30-lukujen, jolloin fasistit protestoivat kirkkoa vastaan.

(Pahoittelen etten ole raakakääntänyt tähän suurempaa kokonaisuutta.)

Йохан Бекман,
глава Антифашистского комитета Финляндии, правозащитник:
- Мы были среди тех, кто подал коллективный иск в полицию против
профессора Тейвайнена. Мы бы хотели привлечь к ответственности и тех
девушек, которые вместе с ним пришли к Успенскому храму в Хельсинки, но
пока не удалось установить их личности. Я уверен, что они неслучайно
организовали эту акцию после того, как Финская православная церковь
опубликовала свой комментарий на страницах одной из главных газет страны по поводу Pussy Riot. Представитель финской церкви признал, что "шоу панк-группы" было оскорблением православной веры и верующих. То, что потом устроил у стен церкви профессор вместе со своими студентками, это небывалый случай для Финляндии. Подобное у нас было только в 20-30-е годы XX века, когда фашистские движения протестовали против церквей. А Успенский храм, построенный еще во времена Великого княжества Финляндского, считается символом добрососедских отношений между Россией и Финляндией. Так что, я уверен, все это грубая, спланированная кампания.
Вообще у нас в Финляндии любое оскорбление верующих, даже в блоге,
или попытка вмешаться в богослужение и устроить провокацию уголовно
наказуем. На этот счет наши законы даже более строгие, чем в России. Любой нормальный человек понимает, что нельзя унижать чувства других верующих - будь то в церкви, мечети или синагоге.
Беседовала Екатерина Забродина

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Eikö kansanedustaja Halla-aho tuomittu Suomessa jostain väitetystä viharikoksesta?

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Ja miksi kutsut Paul Maccratnya "Siriksi"? Ihan kuin voisi motivoida että joku ihminen on parempaa "Sir" kategoriaa vaan sen takia että vallassa olevat voivat asettaa ihmiset eri kategoriaan. Venäjällä ei ole "Sir
Putinia" jne. Opi olemaan demokraattinen ihmisten suhteen!

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Hienoa että Johan Bäckman on riitävän rohkea, ja rikas, jotta hän pystyy omalla äänellään vastustaa tätä kammottavaa propagandaa

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Tämä menee nyt jankkaamiseksi, mutta panen tämänkin venäjäksi tähän. (Sopii tähänkin keskusteluun) Mishan tunnet varmaan? Juttu olisi luettavissa myös tekstistä.

Kun tapahtumat ovat ennustettavissa, on ihan se ja sama, kuka on idiootti.

Tuskinpa prosessi mitään opettaa, siksi oikeudenkäynti oli Ekspert-lehden päätoimittajan Mihail Leontjevin mielestä täysin turha.

http://actualcomment.ru/news/47010/

По его словам, в деле Pussy Riot нет ничего знакового. «Судьбоносно просто вот это бессилие и абсолютная импотенция», - подчеркнул эксперт.

При этом он считает, что никаких уроков из этого дела никто не извлечет.

«Нет вот этого самого аппарата, который учится. Он отсутствует», - резюмировал он.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Eli myönsit ettei sinulla ole mitään oikeita argumentteja tukemaan CIAn johtamaa läntistä Pillu Kapina kampanjaa. Eikä sinulla ole mitään oikeista argumentteja haukkumaan hienon suomalaisen ihmisoikeus aktivistin, Johan Bäckmanin, argumentteja vastaan.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Heh. Ei minulla ole mitään tarvetta todistella. Johan Bäckmania pitää ihmisoikeusaktitivistina muutama suomalainen ja muutama muukin aina silloin tällöin kun heille asiaa riittävästi uskotellaan.

Kokonaan toinen asia on se, miten pitäisi keskustella epäkohdista, jotka ovat hankalia käsitellä. Moni sortuu, ja varmaan minä heidän joukossaan, arvottamaan asioita liian yksioikoisesti.

Yhdysvallat ei ole Suomen naapuri eikä taloudellisesti niin merkittävä kuin Venäjä. Pietarin vaikutusalueeseen kuuluu jo pitkälle Kaakkois-Suomi. Toivottavasti minun elinaikanani päästää eroon viisumeista.

Politiikka on toinen asia, ja eliitin liehittely kolmas. Monia asioita voidaan tietoisesti tarkastella vastakkaisista kulmista ja pilkata tai ylistää. Ihan miten päin vain. Venäjällä varapääministeri Dmitri Rogozin on erinomainen esimerkki. Ei ihme että mies oli muutaman vuoden maansa Nato-lähettiläänä.

Eilen tweettaamassaan viestissä Rogozin ihmettelee, miksi liberaalit ovat nyt hiljaa, kun ne voisivat pitää meteliä siitä, että Pink Floydin kitaristin poika on tuomittu 1,5 vuoden vankeuteen Iso-Britannian lipun halventamisesta.

Rogozin20 hours http://soc.li/sEbjP0F Сын гитариста Пинк Флойда получил полтора года тюрьмы за глумление над британским флагом. Что ж либералы-то молчат?)))

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/crime/88548...

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Jäi täydellisesti epäselväksi mitä vikaa oli muka mielestäsi Rogozinin kommenteissa. Etkö ole samaa mieltä Rogozinin kanssa tästä ja
kaikesta muustakin?

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Jarmo, jos sinun ihmisoikeusaktiviteetti on kiinni talousalueen suhteellisesta merkityksestä, niin silloin suosittelen että keskityt läntiseen naapurimaahamme. Siellähän Assangea syytetään raiskauksesta vaikka hän oli pari kertaa vapaaehtoisessa yhdynnässä ruotsalaisten naisten kanssa. Heillä kun on ihmeellinen laki joka antaa naisille tyytyväisyys takuun jonka mukaan he voivat haastaa miehen oikeuteen mikäli pari päivää panon jälkeen katuuvat aktia.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Toinen asia, että on tietenkin tosi typerää panna ruotsalaisen kanssa ja saatikaan matkustaa sellaiseen fasistiseen maahan

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig
Käyttäjän JaakkoPitknen kuva
Jaakko Pitkänen

Mielenkiintoinen yksityiskohta uutisessa tohtori Teivaisesta kantamassa virtsakanisteri on se, että uutisen julkaissut Moscow Times on Sanoma OY:n omistama englannin kielinen lehti. Olisi hyödyllistä tietää kuka toimii Moscow Timesin uutistoimittajana Helsingissä. Onhan Teivaisesta muodostunut sananvapauden marttyyri globaalitasolla ?

Toimituksen poiminnat